reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Gratuluje udanych wizyt :-)

Ja tez po.

Wyniki wymazu- paciorkowca brak, za to grzybki candida a-cośtam- czym oczywiscie zaskoczona nie jestem po ostatnich sensacjach.
Dostalam nystatyne dopochwowo na 20dni i pimafucort zewnetrznie i na te sutki. Maz tez ma sie smarowac. Mam nadzieje ze to wystarczy...

Za tydzien kolejna wizyta na ktorej bedzie usg.

Czy to nie dziwne ze nie mam zadnych badan krwi/moczu zleconych? Ostatnie wyniki mam ze stycznia :confused:.

Polozna powiedziala zebym jej za tydzien przypomniala ze mamy zrobic plan porodu :szok:. Dwa razy rodzilam ale o planie porodu pierwszy raz slysze... :confused: z reszta planuje rodzic w innym szpitalu, w innym miescie wiec nie wiem jaki tego sens heh.

reklama
Evcia- to kolejna wizyta zaliczona. Akurat dobrze, że dostałaś leki to wyleczysz do czasu porodu i będzie z głowy. A z tymi badaniami krwi/moczu to ja już zauważyłam, że dają jak im czapka stoi chyba.

Evcia - najważniejsze, że wyleczysz się do porodu. Ja badania robię co miesiąc - morfologia + mocz.

A tutaj tabelka, którą kiedyś znalazłam w necie.
badania-w-ciazy.jpg

Załączniki

• badania-w-ciazy.jpg
    badania-w-ciazy.jpg
    50,3 KB · Wyświetleń: 65
gratuluję udanych wizyt.
evcia też badania robię co miesiąc, nawet bez zalecenia lekarza.
ja już po wizycie. Wszystko jest w porządku, szyjka zamknięta, brzuszek miękutki (a mi się wydawało że dziś troszkę twardawy:baffled:). Żelazo mam odstawić i łykać Natal Classic 1x1 i femibion 2 (na zmianę - jeden dzień to a drugi tamto) no i za tydzień odstawić całkowicie magnez. pierwsze KTG mam za tydzień, 4.04 (o ile dotrwam :-)) następna wizyta a na niej USG,GBS,KTG.... Ustaliłyśmy z gin cc na 10 kwietnia ale jutro mam do niej dzwonić w celu potwierdzenia. No i jakby cokolwiek się działo to natychmiast do szpitala (nawet mam nie liczyć ile skurcze trwają tylko rura do szpitala).

co do morfo: HGB-11,5 HCT-35

eevciaa - ja też mam ten pimafucort, czy ja dobrze rozumiem, że nim można sutki smarować? ja na razie smaruję Maltanem i jest deczko lepiej, ale np. po przetarciu ręcznikiem potrafi mi polecieć krew.

Gratuluję wizyt:-):-)ja dzis też po wizycie. wprawdzie bez usg , szyjka w porządku-3cm. dostałam skierowanie na wymaz na paciorkowca. nastepna wizyta 10.04, cc prawdopodobnie 22.04

eevciaa88; plan porodu traktowany jest jako dokument medyczny. Nawet w innym szpitalu lekarze i polozne MUSZA sie do niego stosowac :tak:

dziewczyny a ja np jak chodzę prywatnie do gina, to powinnam iść do swojej przychodni zgłosić się teraz przed porodem do położnej?

reklama
Do góry