reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

reklama
ja też już po ktg, u mnie z kolei mały za dużo się nie ruszał, a jak wyszłam to się rozchulał ;-) no i na ktg wyszły już skurcze, też chyba przepowiadające, niektóre skurcze też już czuję, chyba przez to ze odłożyłam całkowicie magnez i tak sobie myśle, czyby jeszcze jednej tabletki magnezu nie brać dziennie...

Aisiak - a robisz morfologie co miesiąc? Moja teściowa jest pielęgniarką i mi mówiła, że poniżej HGB 9 toczą krew. O anemii mówi sie wtedy kiedy HGB spada poniżej normy.. Chyba połowa kobiet w ciąży łyka żelazo z powodu anemii. Ja bym te wyniki czym prędzej skonsultowała z lekarzem.

Znalazłam taki coś o anemii: http://portal.abczdrowie.pl/anemia-w-ciazy

Ostatnia edycja:
Aisiak - a robisz morfologie co miesiąc? Moja teściowa jest pielęgniarką i mi mówiła, że poniżej HGB 9 toczą krew. O anemii mówi sie wtedy kiedy HGB spada poniżej normy.. Chyba połowa kobiet w ciąży łyka żelazo z powodu anemii. Ja bym te wyniki czym prędzej skonsultowała z lekarzem.

jutro mam wizyte i napewno cos lekarz z tym zrobi przynajmniej mam taka nadzieje,

a wyniki krwi nie robiłam co miesiac ale ostatnie były ok..

a to ze słabo sie czuje juz wspominałam lekarzowi kiedys ale wtedy tez wyniki były ok...

ok dzieki zobacze co jutro lekarz powie...

margot - jesli Twój suwaczek jest poprawny i jesteś w 37 tygodniu to już nie bierz magnezu, bo organizm musi ćwiczyć. nospę jeszcze możesz łykać, bo jak będą przepowiadające to rozpędzi, a jak te właściwe to rozkręci - tak położne mówiły na sr.

Aisak_85 ja w 1 ciazy na sam koniec mialam Hb 8,2 i Hct cos wlasnie ok 27 i po porodzie mialam przetaczana krew. Tylko, ze ja w ciazy bralam rozne zelaza ale nic nie dzialalo.
Warto tez zrobic z krwi poziom zelaza. Mi teraz jak morfo spadla to gin zalecil, poziom byl ok wiec miprzepisal acidum folicum i sie poprawilo.
No i miesko czerwone trzeba jesc!

no ja łykam kompleks...żeby sie jakoś wchłanianie polepszyło, i wspominałam juz dawno temu, że branie kwasu foliowego do końca ciąży niczym nie grozi a pomaga np w utrzymaniu żelaza...

Witam

Ja po wizycie, młody waży 2400, łozysko jak na 35 tc bardzo brzydkie,te skurcze... Jak powiedziałam ,że nerka pobolewa kazał jutro do szpitala jechać. Tam konsultacja internistyczna i od tego zalezy kiedy cc. Mam wodonercze i musi to ocenić specjalista,ale mówił że przy takim stanie, na tym etapie nie czeka sie. :dry:

reklama
pola ojej, to możliwe, że już niedługo będziesz miała maluszka przy sobie.
Najważniejsze, że w szpitalu będziesz pod dobrą opieką i lekarze wiedzą co robić.
Trzymam kciuki&&&

Do góry