reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

reklama
Dzięki dziewczyny za wsparcie i kciuki! :-)

Bombek; co do acardu to sie nie przejmuj bo jest tysiace wersji na jego temat...niektorzy odstawiaja jak heparyne przed samym porodem. Jaka masz dawke clexane?
Clexane mam 40 i faktycznie liczę na to, że z Acardem to troche pocwałowali w opowiadaniu o skutkach późnego odstawienia ;-). Co lekarz to inne podejscie do sprawy.
Bombek trzymam kciuki...i tak jak bakteria napisała, musimy mieć zdrowe podejście do patologicznej służby zdrowia.
Święte słowa :D.

Jestem dziś po pierwszym zapisie KTG i skurcze są już całkiem ładne i regularne, szyjka prawie zanikła (a jeszcze tydzień temu miałam ponad 5cm), rozwarcie delikatne jest, główka na szczęście jeszcze wysoko. Lekarz powiedział, że wystarczyłoby trochę oksytocyny i urodziłabym...za to to ja podziękuję, raz mi taki poród na chemii wystarczy...brrrr na samo wspomnienie :baffled:.
W każdym razie mam ten magnez łykać zdrowo do ukończenia 37 tygodnia, niech się mały donosi. Najlepiej jakbym leżała i pachniała i żadnego wysiłku, ale to się nie da :-D. Będę się oszczędzać, żeby nie wywołać porodu na już, ale ani myślę leżeć :-).

Oliwka potrzymasz jeszcze trochę i będzie dobrze. A co to jest 1,5 jak już tyle za Tobą:-)

Bombek oszczędzaj się. Jeszcze te 2 tygodnie

Gratuluje udanych wizyt:-)
Bombek nie wyglupiaj sie i trzymaj nozki do 17-ego;-) razem. Tyle dalas rade to te pare dni i potem rok wolnego;-)
Ella no to trzymam kciuki za te 12 dni&&&&&&&&&&&&&

jak ja Wam zazdroszczę że już wiecie jak i kiedy, jeszcze bedzie tak ze w maju urodze, ale nastawiam się psychicznie na skończony 37 i rodzę, i dzieć ma mamusi słuchać:tak:

reklama
Ella, Oliwka to już tuż, tuż ;-)fajnie ;-)
Bishopka też chyba miesiąc temu miałam jakieś bakterie czy coś w osadzie, to mi gin kazała jeszcze więcej pić, więc piłam i następnym razem już nie miałam niczego ;-)

ja też po wizycie i odebrałam wszelkie badania już do porodu. tak więc szyjka wysoko i zamknięta, podobno jeszcze nic się nie szykuje ;-)paciorkowca nie wyhodowałam i reszta badań też ok, w poniedziałek idę sobie kontrolnie na ktg, a następna wizyta za 2 tygodnie, ciekawe kiedy u mnie coś się zacznie dziać ;-)

Do góry