reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Dziękuję Wam dziewczyny za przemiłe słowa i za pamięć oczywiście!!!:-):-):-):tak:
Ja również za Was 3mam kciuki!:tak: Każda się doczeka!:-D
Pozdrawiam ciepło!

reklama
Ja już po wizycie lekarz powiedział że wyjeżdza mi na urlop ale jest pewny że dotrwam napewno do następnej wizyty za 2 tygodnie. Ale w razie "w" pobrał mi wymas żeby sprawdzić czy mam tą bakterie nie pamiętam jak się to nazywa. Mała lekko tym razem przybrała ma 3400g podobno rozwarcia nie mam wcale. Dobrze niech sobie jeszcze pobędzie ale z drugiej strony jak ja bym chciała mieć już maleństwo na ręcach.

Miałam się jeszcze pytać czy wyszła którejś z was małopłytkowość? Odebrałam wyniki morfologii z wczoraj i mam zaledwie 112 na min. 140, do tego PDW przekroczyło delikatnie normę.

Anzeram - gratuluje wizyty. Dzidziusia masz już dużego. Ja własnie sprawdziłam swoją kartę z pierwszej ciąży to mały miał 3480g w 40tc. Urodził się z wagą 3300g.

Ja mam wizytę pojutrze. Jadę znów do szpitala, bo gin ma dyżur. Teściowa właśnie do niego pojechała do gabinetu i przed nią jest 9 kobiet ^^. To ja dziękuje bardzo. Wolę jechać dalej, ale nie czekać w kolejce.

boze kobity co wy jecie ze te wasze maluchy takie duze ? :)
ja corke rodziłam w 37tc ciazy to urodzila sie z waga 3150 :)

a moj mały na chwile obecna wazy 2 kg...:)

Nic szczególnego rano śniadanko z 2 kanapki albo bułki :) po południu obiadek porcja normalna i kolacje z 1 kanapke i to nie zawsze no i owoce przeważnie jabłko :) sok.
Sama rośnie :)

Hejka :)

bylam dzis u lekarza - mlody sie nie obrocil wiec bedzie na 100% cesarka, pobral mi wymaz i w sobote ide do szpitala zdjac szew z szyjki macicy i zostane na obserwacji, byle do 18tego ;), bo ten roczny macierzynski juz za 5 dni ;)... mam nadzieje ze nic sie nie bedzie dzialo i dotrzymam - w sobote koncze 37 tydzien :) cuda sie zdarzaja :))))

Hejka :)

bylam dzis u lekarza - mlody sie nie obrocil wiec bedzie na 100% cesarka, pobral mi wymaz i w sobote ide do szpitala zdjac szew z szyjki macicy i zostane na obserwacji, byle do 18tego ;), bo ten roczny macierzynski juz za 5 dni ;)... mam nadzieje ze nic sie nie bedzie dzialo i dotrzymam - w sobote koncze 37 tydzien :) cuda sie zdarzaja :))))

to juz rzut beretem:-Dczekamy na info ze SPA:-)

reklama
Gratuluję udanych wizyt!
Dziewczyny, jestem na patologii ciąży. Na wizycie ginka mówiła, że w związku z nadciśnieniem za 2 tyg.będą wywoływać poród a jak zrobiła usg, to się okazało, że Mała się nie obróciła ma ok. 2800 g. I tak mówi, to ok tamto ok. Jedzie pani do szpitala :szok: A ja czemu, jak ok? Niestety okazało się małowodzie AFI 3 cm. Na początku zrozumiałam, że w tyg. na spokojnie mogę sobie pojechać (chciałam jeszcze doprać i poprasować). A ona nie - jutro, na noc niech pani już w domu zostanie i wypisała skierowanie :szok: Spakowałam rano torby i do szpitala. Gorzej było z opieką dla synka, ale już udało się coś wykombinować.
Możliwe, że tak jak Ella i oliwka niebawem będę tulić Małą.

Do góry