reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Mi ginka pobrała w 35tyg, a w zasadzie końcem 34tyg, hm...może później za miesiąc powtarza?! chociaż nie było to najprzyjemniejsze te pobranie, ale do przeżycia ;-)

reklama
ja w pierwszej ciąży miałam GBS pobrany w 33tc i nie było powtórek.
Teraz jak pójdę do nowego lekarza, to wyjdzie mi bodaj 36 tc, wiec z tego co piszecie - idealnie. I dobrze, bo trochę się martwiłam, czy to nie za późno, bo porównywałam z kartą poprzedniej ciąży.

Ja byłam we wtorek na wizycie..iałam miec tez pobierany posiew z pochwy ale oczywiscie przenosza sie do innego budynku i nie bylo szpatułek..wiec na nastepnej wizycie..

cisnienie cały czas takie same 130/70
waga 70...narazie jestem na plusie 10kg

i cieszylam sie ze usg nastepnego dnia sie dostane dostałam sie i co wyszłam zła jak osa ..usg przez durnego lekarza zrobione tego samego co na pierwszym usg powiedzial ze serduszko nie bije..usg odbyło sie w ekspresowym tempie nic nie powiedzial cos tam popisał zaznaczyl na opisie zadnych zdjec nie zrobil małej braciszka nie pokazał normalnie tragedia i potem załowałam ze nie poczekałam i do mojego lekarza sie nie zapisałąm on zawsze małej pokazuje braciszka szczałkami i szuka zeby mała dokładnie widzialaa a teraz nic ..normalnie...ah szkoda gadac chyba zadzwonie i sie umowie do swojego lekarza na usg...

mam nadzieje ze nie trafie na dyzur tego stuknietego lekarza jak przyjdzie do porodu bo uciekne z bolami do domu...

nie powiedzial czy wskazniki sa ok nic a nic..moze wy mi powiecie a jak nie to sie lekarza za 2 tyg spytam..

BPD - 8,53 cm
HC- 30,93 cm
AC - 27,99 cm
FL - 6,23 cm
OFD - 10,79 cm

EFW (hadlock) value 1999g
range +/- 292g
age 32w2g
hadlock - 28,5 %

Ostatnia edycja:
Powiedzial Ci, ze serduszko nie bije???ach ten idiota:-D
Nie wpadlas, zeby go zapytac czy ladnie uroslo to dziecie z nie bijacym serduszkiem?;-)
Ja bym sie niepowstrzymala ;-)

Ostatnia edycja:
gratuluje udanych wizyt :-D
catty jesli chodzi o0 akcje to z piatku na sobote mialam od 2 w nocy do ok.5 rano regularne skurcze co 2 minuty, ktore trwaly 1 minute. Myslalam ze pojedziemy ale przeszlo i usnelam i od tamtej pory juz nie bylo. Dowiedzialam sie ze to skurcze przepowiadajace. Gin powiedzial ze jak sie powtorza, nie przejda po odpoczynku to mam sie zglosic do szpitala.
Dzis odebralam wyniki i na 33 tc dzidzia wazy 2030 g :szok: teraz jestem w 34tc i przytylam 0,5 kg w 6 dni wiec dzidzia podejrzewam ze teraz okolo 2,5 kg wazy :szok: o matko chyba kolos sie mi szykuje :szok:

co do gbs mialam pobierany w zeszlym tygodniu czyli 33 tc i w poprzedniej ciazy tez tak mialam. I tylko raz robione. Dzis bylam po wyniki. Wyszla mi jakas francowata bakteria i mam 2 rodzaje globulek :baffled:

aisak na to wyglada ze wszystko jest w porzadku, ale zapytaj najlepiej swojego gina, bo ten to jakis baran i spytala bym go czy czasem nie ma problemu ze wzrokiem i sluchem

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny :)
wczoraj byłam w szpitalu, już w Poznaniu, w sumie wszystko bez zmian. Mała wodogłowia nie ma, komory się zmniejszyły nawet. Co do przepukliny, jest... ale Pani doktor stwierdziła, że rdzenia nie ma, a więc to dobrze rokuje:) Termin mam na 22 marca, czyli już za 2 tyg...

reklama
gratuluję udanych wizyt!

Aisak - mysle że gdyby coś byłoby nie tak to by powiedział - wymiary wydają się być ok
Madan - cieszę się, że wieści są krzepiące :-) trzymam za was kciuki. a dwa tygodnie to już bardzo niedługo... :happy:

Do góry