reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

lenka gratuluję dużego maluszka! Mam nadzieję że wizyta u neurologa wszystko wyjaśni a nie stresuj się na zaś

anila dobrze że wizyta udana. Czekamy do kwietnia

phelania gratuluję wizyty. Zadowolenie z lekarza prowadzącego... bezcenne

catty skoro musisz leżeć to leż - już niedługo. Wszystko by urodzić zdrowego maluszka. Powodzenia!

myszka gratuluję dużego maluszka!

reklama
Dzieki dziewczyny. Ja w zasadzie leze od 19tc wiec tez juz wiem cos na ten temat:-( Przede wszystkim to ze mam juz serdecznie dosc. Ale trzeba to trzeba. Satyna a jak pozniej z waga i rozwojem Twojego starszego skarba? Nadrobil zaległosci? Wiem ze to nie ma reguły. Moj synek ma 3,5 roku i urodzil sie ksiazkowy 3500g,cala ciaza bez problemu a zaczelo sie pozniej i do tej pory walczymy z niedowaga:baffled:
A mam jeszcze pytanko do Kasiek23. Ile teraz wazy Twoje malenstwo? Przybiera ładnie?

catty29, starsza córa początkowo wolno przybierała na wadze, ale rozwój i zdrówko wszystko ok, dziś waży troche ponad 15kg w wieku 4 lat, czyli ok 30tego centyla, jest szczuplutka ale nie chuda ;-)

właśnie nie wiem :no: a chciałabym wiedzieć, jutro M ma odebrać wyniki echa serca płodu z kliniki (a tam miałam usg robione) to ci napisze. A najbliższą wizytę mam 18 marca i dopiero wtedy będę wiedzieć co i jak. Ale jak patrzę na mój przyrost wagi to podejrzewam że dzidzia na pewno przybiera sobie coraz więcej.

Dziekuje Wam dziewczyny za slowa otuchy. Mam nadzieje ze to chwilowy zastoj i mala ruszy do przodu.
Kasiek23 mam to samo wrazenie ze przy moim apetycie i przyroście wagi musi być dobrze. Gratuluje Wam ze jestescie juz tak daleko i nie macie juz tego stresu o przedwszesnym rozwiazaniu. Powodzenia i bede czekac na wiesci:-)

hejka :)

Ja się urodziłam 2 700 w terminie i wszystko ze mna OK ;) mama mi opowiadała ze byłam najmniejszym noworodkiem na oddziale :), moja kolezanka urodziła we wrzesniu syna 2 800 tez w terminie i jest zdrowy :), catty będzie dobrze :)

Ja też leże od 20 tyg. (wtedy założyli mi szew) i mam szczerze dosyć... wczoraj mialam kryzys i sie juz poryczalam, ból bioder i krzyza od leżenia był juz nie do wytrzymania :(... musialam wtłoczyć 2 apapy bo myslalam ze pękne na pół.

bylam tez wczoram u lekarza, ale nie podjal zadnej decyzji - nie zrobil mi nawet USG... wiec nie wiem czy bedzie cesarka czy nie... nie wiem ile mlodzieniec wazy, czy jest obrocony glowka w dol... :/ NIC :/

dal mi tylko skierowanie na badania i we wtorek mam przyjsc z wynikami i wtedy sie czegos dopiero dowiem, a w srode za tydzien prawdopodobnie pojade do szpitala na zdjecie szwu i zostane na obserwacji dobę lub dwie... a narazie mam lezec grzecznie przez ten tydzien i sie nie przemeczac... matko ale ten czas sie wlecze!

catty waga ruszy ruszy :-) a co do stresu z przedwczesnym porodem to się trochę też obawiam bo po akcji z piątku na sobote lekarka powiedziała że mogę świąt nie doczekac:szok: a ja chce cc i nawet umówiona jestem wstępnie na 10 kwietnia:baffled:

wczoraj dzwoniłam w sprawie wyników z wymazu i mam jakąś infekcję,jutro jadę do ginki po leki :baffled:
xmenka będzie dobrze trzymam kciuki

reklama
I ja Was witam dziewczyny i serdecznie z lozka pozdrawiam. Nie siedze juzbw cale, nie robie nic tylko musze lezec i wyczekac jeszcze max 2tyg. dzis na wizycie na szczescie wychodzi ze szyjka mimo ze skrocona bardzo to jeszcze jakos trzyma. Skorcze mam codziennie nawet mimo lezenia. ogolnie jest do bani ale jeszcze musze sie pomeczyc tj niektore z Was. Lacze sie w bolu z lezacymi i m serdecznie pozdrawiam. Gratuluje wszystkich dobrych wiesci z wizyt i maluszkow :) trzymajcie sie.dziewczyny dzielnie w dwupakach nadal! juz niedlugo!

Do góry