reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Dzieki Xmenka. Wiem co czujesz. Mnie tez juz momentami wszystko boli. Najgorzej ze od tego lezenia mam zastoje na nerkach wiec szczerze mowiac jak mam dosc to troche wstaje dla dobra nerek.
Czasem jest na prawde ciezko ale pomysl jak juz jestes daleko. To juz koncówka! Powodzenia!

Kasiek23 doczekasz! Tylko sie oszczedzaj! Nie wiem co mialas za akcje ale wypoczynek i brak stresu na pewno pomoze.

Ostatnia edycja:
reklama
Phel gratuluję wizyty

Myszka a czemu na IP? Coś się działo? Cieszę się, że mimo wszystko alarm okazał się przedwczesny

Catty już dużo nie zostało, dasz radę

Ella cieszę się, że się odezwałaś. Trzymam kciuki za Was, żebyś wytrzymała jeszcze tak jak piszesz te 2 tyg

Ja już po wizycie. Szyjka ok. Wyniki badań (morfologia, mocz) nawet lekko się poprawiły. A moja córeczka waży 1978g. Myślę że waga jest w porządku, jak na wiek ciąży i płeć dziecka. Myślałam, że kolejna wizyta za 2-3 tygodnie. A tu - za miesiąc - ale nie martwi mnie ten fakt, skoro wg lekarza wszystko jest w normach, a mi poza normalnymi uciążliwościami ciążowymi nic nie doskwiera. Gin pobrał mi też próbkę na GBS.

Życzę wszystkim udanych wizyt.

Phelania- dzięki. Powiedział że GBS robi się od 33 tygodnia (a mi właśnie płynie 33) no i że trzeba go zrobić przed porodem, żeby jak coś przed porodem podać właściwe leki. Może to badanie to w razie, gdyby moja córeczka chciała przyjść wcześniej na świat....

Tasia pojechalam na ip, bo maly byl malo ruchliwy. Wypilam poltora litra wody, a on w zamian machnal konczyna pare razy...no i polecialam sprawdzic.
Po 15 min pod ktg dziecie sie rozruszalo;-).

wiosna - gratuluje udanej wizyty.. Co do GBSu. Mój gin ma takie zdanie na temat tego wymazu jak gin Phelanii. Mówił, że pobiera się go dopiero od 35tc - nie wcześniej, bo wynik może być nieaktualny.

W necie znalazłam cos takiego: Badanie GBS | abcZdrowie.pl
Gdzieś słyszałam, że powinno sie robić około miesiąc przed terminem porodu, bo wynik jest ważny miesiąc.

Ostatnia edycja:
reklama
Phel - no chyba niekoniecznie z tą miesięczną ważnością GBS-a, w moim szpitalu podają tylko aby był zrobiony po 34 tygodniu. Mi gin zrobił w 31 tyg więc poproszę go o powtórkę. Pewnie znowu jest tak, że co kraj (szpital) to obyczaj;-)

Do góry