reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

reklama
lilonka wydaje mi się że waga Twoich maluszków jest jak najbardziej ok, daj spokój jakbyś już teraz miała dwoje po 2 kg :szok::-D a jeszcze trochę do końca i klocuszki by tak rosły to na koniec byś nie wstała bo brzuch by do przodu przeciążył :-D a ksiądz w szoku bo mu się podwójna robota na chrzciny szykuje;-) :-D
Iśku mój też mówi tylko czy z szyjką w porządku czy nie, nie podaje w cm ;-)
Lenka no no ale gabaryty! na pocieszenie powiem Ci że mojej siostry też taki duży był a przez ostatnie 5-6 tyg przybierał minimalnie i urodził się trochę ponad 3 kg :tak:ja przy córce miałam z tego co pamiętam 7 szwów ale koleżanka rodziła w styczniu i miała 15....:szok:to niedawno znajoma po cesarce miała 13.. i chyba AgnieszkaJ kiedyś na głównym pisała że też miała masakrycznie dużo szwów:baffled:

Pianka - wiem że jest ok, bo pasują do zestawionego wieku ciążowego :-) Pomiar był w 29t3d - a Maciek - waga na 29t2d, a Zuzinek - 28t6d. Tylko moje w porównaniu do waszych to takie kruszynki.
Z tymi pomiarami szyjki to bez sensu - mi też do tej pory mówili, że twarda, długa i zamknięta i nikt nie mierzył. A teraz nagle że się skraca - tylko z jakiej długości. Niby w zeszłym tygodniu byłam w szpitalu i wszystko w badaniu ginekologicznym było ok, a tydzień później już szyjka się skróciła. Tylko o ile:baffled:

lilionka a jaki poród będziesz miała - sn czy cc? i czy myślisz że załapiesz się na kwiecień czy jednak marzec?

Dziewczyny szyjka to jeden z miesni i pracuje, gdy jestesmy aktywne idzie duze obciazenie i sie zmniejsza. Gdy lezymy stoi w miejscu lub sie wydluza. Ogolnie dobrze ze twarda i zamknieta, gin podaje dluga na podstawie badania i koryguje o tydz ciazy. Oni sie tam na tym znaja. Moj ostatnio obmacal brzuch i mowi ze maluch ma cos okolo 1,5kg...nie mowilam mu o wizycie na ip i pomiarach, a usg pokazalo kilka dni wczesniej ciut powyzej.
Maja swoje sposoby i to wkoncu oni sa lekarzami nie my;-)

my własnie wróciliśmy niedawno z prenatalnego usg, mały waży w 30 tyg 1610g. lekarka która robiła nam badanie stwierdziła że to dużo i dobrze było by powtórzyć ( sic!! po raz trzeci) test glukozy. oszalała kobita:szok::wściekła/y: . wszystkie pomiary ok, z jelitem też juz w porządku,:-). już się nie mogę kwietnia doczekać:-D

aaaa napiszcie proszę jaki macie stopień dojrzałości łozyska? ja w 30tc mam II i zastanawiam się czy to dobrze czy nie? a kontrolę mam dopiero za 2 tyg.

Ostatnia edycja:
Muro 1610g to duzo??? A co wg niej powinna zrobic Lenka w 29+ 2300g?
Oszalala babka chyba:-D normalnie wazy...ani za duzo ani za malo.
Ehhh ci lekarze, musza nas podenerwowac, bo bysmy mialy za lekko;-)

muro hehe, no dokładnie, mi też się wydaje że w sam raz waży ;-)
a co do łożyska to czytałam kiedyś, że zaczyna się starzeć coś koło 34tyg, ale jesli chodzi o te stopnie to nie wiem w którą to strone idzie ;-)

reklama
Do góry