reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

reklama
muro - nie schizuj;-), podczytywałam bodajże lutówki i niektóre po kilka tygodni ciągną na łożysku o stopniu 3 i nic się nie dzieje, tak więc 2 to jest jeszcze ok:tak:

zonga - no to witaj w klubie, ja tez wizyta za miesiąc, przy czym mój powiedział, że to będzie ostatnia:baffled:

Muro ja w 31 miałam łożysko II/III ale przepływy wszystkie prawidłowe i lekarz nie miał żadnych uwag - ani ten od USG ani ten który prowadzi ciążę. potem trochę czytałam o tym i było pisane że ważne aby przepływy były dobre...
sama nie wiem ale chcę wierzyć że wiedzą co robią - jest ich w koncu dwóch...
a następną wizytę mam dopiero 5 marca wiec jeszcze kawał czasu...

a co do szyjki - to mój też tylko komentował że jest ok, bez szczegółów dopiero na poprzednim USG sprawdzał mi ten od USG długość bo miał obawy co do położenia łożyska (czy nie przodujące łożysko) więc przy okazji zmierzył... okazało się że i jedno i drugie jest ok

tak sobie myślę że trzeba im mimo wszystko trochę zaufać... nie żeby ślepo wierzyć we wszystko, ale dać im szansę :-)

jak tak Was czytam to naprawdę zaczynam się martwić tą wagą, chociaż mój gin nie robił z tego żadnych problemów
Muro za to Twoja gin mnie zszokowała, chyba naprawdę szalona:tak:

lenka-no młoda, sympatyczna, ale na tę wagę to się faktycznie tak nakręciła, że szok:-D, szalona jakaś. całe szczęście że chodze tam tylko na prenatalne

dobrze że to nie moja ginka bo bym się depresji przy niej z moimi kg nabawiła :zawstydzona/y::no:

muro, ja też mam już IIst łożysko - lekarz od prenatalnych nic na to nie powiedział, że to powód do zmartwień, a w piątek idę do mojego lekarza prowadzącego to dam znać co mi powie na ten temat :-)
a u nas w 31tc dziecko miało już 2kg yo w porównaniu Twoje to kruszynka :tak:

dziewczyny a jak Wam lekarze mierzą długość szyjki? za pomocą usg, czy jak ? mi nigdy nie podali ile mam cm tylko co najwyżej że utrzymana i tyle :unsure:

satyna- dzięki , daj znać . pewnie to nic poważnego, ale wolałabym wiedzieć. najwyżej będziemy to kontrolować na bieżąco . na zapas się nie martwmy;-)
co do dł szyjki to wziernik i zagląda. i mówi że ok. ja mam cały czas 3 cm

satyna- mi do tej pory mierzył palcem ale ostatnio już miałam dokładny pomiar z pomocą USG, jak sie okazało że 3 cm to gin zwiększył mi znacząco ilość magnezu

reklama
dziewczyny podaje wiadomości z usg- pierwsze co zobaczyłam to jajeczka, czyli nadal aktualne ze bedzie synuś. wszystkie pomiary też były w normie, mały ma ok 2kg i już jest ułożony główką do dołu, łożysko mam w I stopniu, ilość wód też prawidłowa. fajnie było zobaczyć i usłyszec bijące serduszko:-) pozdrawiam i oby u was też było wszystko ok

Do góry