reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

reklama
Phel mam nadzieję ze z tą nerką bedzie wszystko dobrze.

Ja dzisiaj też po wizyci, niby wszytsko ok tylko waga malucha mnie przeraża, bo wychodzi 2300, jestem zszokowana i zaczynam się bać porodu. Lekarz stwierdził ze większy bobo mi się szykuję, wszystkie pomiary są o tak 2 ,3 tyg dalej, ale tym się nie przejmuję bo znaczy że rośnie proporcjonalnie, tylko jak jak urodzę. Mam porównanie bo Tomek wzażył 3400 a Antek 3140 i różnica była ogromna,a co będzie teraz skoro gin powiedział że synek będzie na pewno większy.

ja też dzisiaj po wizycie, wszystko w porządku, szyjka długa i zamknięta:-) a jutro idziemy na usg z pomiarami będziemy wiedzieć ile mały urósł, bo mamusi się przytyło 3 kg w 4 tygodnie:confused2:
pozdrawiam i trzymam kciuki za was

madan, trzymam kciuki &&&&&&&& i nie nakręcaj się w necie !!! lepiej pogadać z jakimś neonatologiem.
lenka, pamiętaj o granicy błędu, który działa w dwie strony - i+ :szok: oby nie był plus, bo faktycznie jak urodzisz :-D Ja rodziłam duże dzieci, bo ponad 4 kg, bez cięcia krocz się nie obyło, ale dałam radę, więc spoko i Ty dasz.
Reszcie koleżanek gratuluję wizyt :happy:

Lenka nie mam sie co porównywać do Ciebie, ale strach mi w oczy zagląda bo Michał ważył tylko 2900. a Olek też szykuje się większy ( ale tak mam nadzieje 3500g góra) do tego 6 lat odstępu to jak pierworódka <lol>:baffled:

Felidae, jak ja rodziłam w 2011 roku, po prawie 12 latach od ostatniego porodu, to nazwali mnie starą pierworódką :-D więc 6 lat, to nie jest jeszcze tak źle.

madan - trzymam kciuki mocno zaciśnięte, żeby wszystko było ok
dziewczyny gratuluje udanych wizyt i dużych dzieciaczków:-D
My ostatnio byliśmy na USG i dzidzia w 31tc waży 1900g co wydawało nam się strasznie dużo ale widzę, że u was też dzieciaczki raczej większe:-D Do tego lekarz stwierdził, że szyjka 3 cm trochę krotka imam odpoczywać i zabronił mi ćwiczyć na szkole rodzenia. Trochę się przestraszyłam tej krótkiej szyjki ale podobno dużo dziewczyn z krotka szyjka spokojnie donosiło dzieci do planowanego terminu porodu. Mam tylko pytanie czy któraś z was miała jakieś doświadczenie z krotka szyjką i czy rzeczywiście trzeba się już teraz mocno oszczędzać??

reklama
Daruma a bierzesz magnez?
U mnie szyjka jest wedrujaca...z 5 na 2,6potem wraca na 4,67 i znow po paru dniach 3,5... No coz to juz jak gasiennica, a nie zyrafa...
Daruma Ty to juz 32 tc skonczony, to jeszcze dwa i bezpieczny wczesniak, 4 i donoszony bobo...dasz rade z tymi 3cm;-)

Do góry