reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

margot-ja w I ciazy jak mialam cukrzyce ciazowa to juz mialam II stopnia dojrzalosci w 30.tc ..szybko sie starzalo dlatego pozniej mialam zielone wody:no:nie mozna przechodzi cukrzycy bo pozniej sie dzieja dziwne rzeczy...
Muro- u mnie 31.tc 1775g:)dobrze ze z jelitkiem wszystko ok:)

reklama
kurczę:-( to teraz się będę martwić o to łożysko:-(. nie wiem czy mam dzwonić do gina czy czekać na kontrole umówioną na 27.02. przepływy mówiła lekarka że są ok

nie znam stopnia dojrzałości łożyska :/
a z wagą to lekko przegięła. Ja dokładnie w 30 tygodniu i 3 dniu ciąży mały ważył 1652g plus minus 241g ( tak wylicza sam aparat ugs) co odpowiada niby 31 tyg...ale jak najbardziej w normie.

muro, na logikę biorąc, wchodzimy w ostatni trymestr, więc nie ma się co martwić, zlecą kontrolę i np przepływy, żeby wiedzieć jak jest wydolne łożysko...ale stopni chyba jest 4 wiec jeszcze spokojnie...

Ostatnia edycja:
Ja po wizycie mały ułożony główkowo, serduszko ładnie bije na następną wizytę- dopiero za miesiąc:confused::baffled: -mam sporo badań: morfologia, mocz, HBS-ag, hiv

Dziś był samolot i podwozie póki co trzyma, pytałam się dziś też lekarki co mam bo przy bliźnie od nacięcia wyskoczyła mi mała gulka ale stwierdziła że to nic groźnego że blizna zgrubiała:confused:

Tak więc jeszcze miesiąc i mogę rodzić

muro nie zamartwiaj się na zapas, a przy następnej wizycie wypytasz ginki co i jak ;-)
zonqa gratuluję wizyty, następna za miesiąc czyli w 36tyg, to pewnie później będziesz miała częściej ;-)
ja też wychodzę z założenia że za miesiąc mogę rodzić, ale wolałabym trochę później ;-)

muro- o masz:-Djezeli przepływy sa ok to jest wszystko dobrze ja tez mialam przeplywy ok i gin nic nie mowil dopiero dzien przed porodem mialam malowodzie wiec spokojnie do porodu masz daleko:-DNie nakrecaj sie tak bo te twoje dziecie bedzie nerwowe ,zobaczysz nie da Ci spac cale noce;-)

zonqa- gratuluję udanej wizyty:-)
Fel- myślę że z racji tego , że przepływy wyszły nam ok, to poczekam do wizyty kontrolnej u swojego gina i jego wypytam, w necie nic konkretnego n ie pisze. pewnie zleci kontrole własnie tych przepływów potem.lekarka która robiła nam usg dzisiaj to nic na ten temat nie mówiła, tylko na tę wagę małego kręciła nosem, że duży. szalona:tak:

phel, margot- no dobra, nie będę się na zapas martwić:)

Ostatnia edycja:
reklama
No mam nadzieję, że po 36tc będą częściej bo po przednio od 32tc miałam co 2 tyg no ale pożyjemy zobaczymy

co do porodu to mały ma od mnie zielone światło od 20 marca :) :p

Do góry