reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

reklama
Ella, no cóż, jak leżeć to leżeć i basta, najważniejsze, że nic złego się nie dzieje :-)

Pchełko, przytulam Cię kochana, porodem się nie stresuj, bo nie ważne jak ważne, by urodzić zdrowego Maluszka...a z postem na prawie wszystko, cóż...dla dzieciątka można poświęcić wiele...najważniejsze to, żebyś się nie stresowała :tak:

aaaa, kochanie, trzymam mocno kciuki za Was

Więc ja tak raz dwa opowiem o swojej wizycie... cóż dziś miałam połówkowe, jakoś tak szłam mocno nastawiona na to badanie i co?? Wielka doopa :confused2: Oczywiście miałam robione usg przez 15 min lekarz usiłował pomierzyć malucha, ale co tam skoro można pokazać się z tyłu, machać rączkami, nóżkami i się nie odwrócić :-p a jak już lekko przekreciło główkę, to myk zakryło rączką! Więc ani dł, ani waga, ani główka, kość nosowa itd nie pomierzone :sorry: do tego dowiedziałam się, że no chyba dziewczynka nadal ale ma tak nóżki ułożone, że ciężko powiedzieć...lekarz zapytał się mnie czy mam zamiar iść na usg 4d odp że tak kazał mi za 2-3 tyg zrobić bo gdybym nie szła to musiałabym jakoś umówić się jeszcze raz na nfz. Jednak na 4 d mają lepszy sprzęt i dostajesz pełen opis, więc... nadal nic nie wiem... przypuszczalnie dziewczynka, ja do końca w to nie wierzę :-p

reklama
Dotkass - ja też bym wolała częściej... bo ani krew ani poberanie mnie nie przeraża, ale u nas nie dają :sorry:

margot87 - gratuluję dobrych wyników

Paulina_ - dbaj o siebie

beti84 - gratuluję, co do glukozy ja dostałam skierowanie na 75 ale mam dopiero w styczniu więc 24 tydz

miomaoo - witaj w klubie, moje dziecko też nie miało zamiaru współpracować

alex2 - a ile masz 50g obciążenie

ypra - super, że wszystko ok

pscółka i spółka - badania okresowe robisz jak już konczy ci się l4 i wracasz do pracy po i ta po ponad 30 dniach nieobecności musisz je odnawiać, jesli zamierzasz być na l4 do końca ciąży to nie warto!

sandziii - gratuluję

Ella1 - cieszę się, że wszystko ok, dbaj o siebie

Pchla_Szachrajka - kochana dbaj o siebie... najwazniejsze, że z maluszkiem wszystko ok :-)

aaaa19 - kochana kciuki zaciśnięte

Dotkass - może w końcu na prywatnym się dowiem... :cool2:

Do góry