reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Czesc dziewczyny. Melduje posluszne ze wizyta na IP zaliczona i wszystko ok. W sumie weszlam do dego szpitala na oddzial i micha mi se zaczela.cieszyc bo mam z ujastka tak dobre wspomnienia jak tam przyszedl na swiat moj najwiekszy skarb :) wiec to byl dobry pomysl zeby tam pojechac bo humor od razu lepszy. Co do samej wizyty to lekarz mnie badajacy byl wykonczony po dyzuze co bylo widac a jeszcze go w polowie wizyty na porodowke wzywali do podou ;) niemniej przebadal mi "podwozie" z kazdej strony i powiedzial ze z pokozniczego punktu widzenia wszystko jest ok. szyjka 5cm i pozamykane. Skoro boli to mam lezec i pollezec i brac asmag forte 3x2. Dostalam tez wlasnie luteine dowcipna 2x3 tab. Ciesze sie bo mam nadzieje ze pomoze na te bole. Uspokoila.mnie ta wizyta choc mam zakaz spacerow chodzenia poz domem mam duzo polegiwac. I to chyba tyle. dziekuje wam serdecznie za wszystkie.rady i zainteresowanie. jestescie kochane. :)

reklama
Ella strasznie się cieszę. Dobrze, że wszystko w porządku i odpoczywaj jak najwiecej. Tak jak mi mówił lekarz taki nasz urok, że rozciągająca się macica daje nam takie odczucia. W każdym razie dbaj o siebie. :-)

Hej Dziewczyny, ja po usg..hmmm troszke podlamana jestem...
Z Malenstwem wszystko dobrze, tylko u mnie-szyjka 2.8 (ponoc minimalnie skrocona bo norma to 3cm), na szczescie nie zmiejsza sie, twarda i mocna. Za to lozysko sie nie przesunelo, jest co prawda w duzej czesci na lewej sciance ale czesc mniejsza na przodzie. Lekarz daje 50/50 ze sie przesunie. No i tyle z moich wyobrazen porodu naturalnego, jesli sie nie przesunie to cesarka...Pozostaje na nospie i magnezie...
...tak bardzo sie martwie, by donosic Malenstwo moje jak najdluzej...
Zwolnienie, zakaz sexu, ruchu, joga odpada i cwiczenia na pilce.
Dozowolone: milosc francuska dla meza!Bo moj organizm ma nie wytwarzac zbyt wiele oksytocyny, gdyz ona moze spowodowac skurcze...
Kochane gdzie tu sprawiedliwosc...?:)

sandzi Piękny maluszek :tak: A moje jest jak kameleon raz lekarz mówi,że raczej dziewczyna a później, że coś dynda ale mam nadzieję , że przy kolejnej wizycie ukaże już piękne narządy damskie :-D
Ella Cieszę się, że w porządku wszystko. Oszczędzaj się !! :tak:
Pchla Jeszcze trochę czasu do porodu więc mam nadzieję, że się przesunie i będziesz mogła rodzić naturalnie jak chciałaś. ;-)

Ella cieszę sie bardzo ze wszystko z dzidzia wporzadku :tak: Odpoczywaj Kochana;-) pchla szachrajka nie martw sie napewno wszystko będzie dobrze, trzeba być dobrej myśli ! Stosuj sie do zaleceń lekarza i dużo wypoczywaj;-) trzymam &&&&

Sandzi witaj, gratuluję ślicznego bąbelka, oby się ośmieliło przy następnej wizycie:-)

Pchelka oby się wszystko ładnie przesunęło i ułożyło :-) oczywiście odpoczywaj i relaksuj się :-)
no a jak wiemy sprawiedliwości na świecie nie ma, tak dla pocieszenia choć wiem że marne ale u mnie podobnie tylko z innych powodów, mój mąż musi wyleczyć bakterie która się przykolegowała no i nici z bara bara hehe;-), ale za to wskazane ma oczyszczać się jak najczęściej :))))) wiadomo o co chodzi hehe więc jest wesoło!!!

ypra - ja mam endokrynologa w poniedziałek. mam nadzieję, że będzie bez zmian i tylko jod będę musiała łykać

Mam pytanko, czy będąc na l4 (zakładam, że będę miała tą opcję z możliwością chodzenia) iść na okresowe badania z medycyny pracy, czy raczej zrobić je jeszcze przed l4?
Teraz to chyba nie musisz. Pamiętam, że jak poszłam w 6 m-cu na L4, to po macierzyńskim musiałam zrobić badania, by odebrać urlop wypoczynkowy.

sandziii cieszę się, że wszystko ok. Napewno następnym razem będzie bardziej śmiałe :-)
Ella1 super, że wszystko ok. Uważaj na siebie i wypoczywaj.
Pchla_Szachrajka trzymam kciuki by łożysko się przesunęło. No niestety, nie ma sprawiedliwości ;-)

Pchla_Szachrajka Trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło i wróciło do normy. Staraj się dużo odpoczywać i relaksować, nie przemęczaj się za bardzo. Jestem z Tobą :);-)

reklama
A my właśnie wróciliśmy ze szpitala..i do nas dotarły brązowe plamienia, których przyczyny nie poznałam ale okazało się, że jest torbiel i jutro mam mieć zabieg :-:)-( Trzymajcie za nas kciuki bo nie znoszę szpitali, nie znoszę narkozy i w ogóle mam niski próg bólu a tu jeszcze moje najpiękniejsze maleństwo we mnie i narkoza..Postaramy się być dzielne!!

Do góry