reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

reklama
Beti, Śliczna córunia gratuluję! :-) A imię też piękne, bardzo mi się podoba bo moja córeczka też je nosi.... :-)

Gratulacje z okazji udanych wizyt dla wszystkich mamuś... :-)

Dziewczyny, gratuluję wszystkich synków i córeczek:-D

moncia -
słodki profil;-)

white
- co do żelaza, dzisiaj się właśnie dowiedziałam, żeby nie pić herbaty (chyba czarnej) bezpośrednio po posiłku, bo osłabia wchłanianie żelaza. Mi lekarz pozwolił wcisnąć cytrynę do glukozy i ja z pewnością skorzystam i powiedział, że mam siedzieć godzinę (dawka 50ml), a 75ml być może mi oszczędzi:-D

iza - mnie lekarz chce widzieć co 3 tygodnie, tak więc i badania robię co 3 tygodnie. Nie wiem jakie są "oficjalne" zalecenia, ale ja się czuję spokojniejsza. Np. ostatnio wyszły mi bakterie w moczu i przynajmniej mogłam to podleczyć, a w ciąży to przecież ważne.

ella - współczuję, ale wierzę, że dasz radę;-)

Pchełka - trzymam kciuki &&&, ja też krótko-szyjkowa, 4 grudnia poproszę o sprawdzenie ile ma teraz:confused:

moncia gratuluję synka, trzymam kciuki by leki na nadciśnienie pomogły.
iza876 ja chodzę co 4 tygodnie, niezależnie czy byłam na nfz czy prywatnie. Pod koniec ciąży były wizyty co 2 tyg. Zmień koniecznie lekarza.
white_orchid gratuluję udanej wizyty.
Ella1 leż, odpoczywaj. Najważniejsze tak jak mówisz, że z małą ok i że w domu możesz leżeć.
margot gratuluję udanej wizyty.
beti super zdjęcie, moja też taka nieśmiała ;-)
Paulina cieszę się, że wszystko dobrze się skończyło.
beti84 gratuluję udanej wizyty. Glukoza niestety też Cię nie ominie ;-)
miomaoo gratuluję wizyty, następnym razem może będzie mniej skryta.
Pchla_Szachrajka trzymam kciuki za jutro :-)

Zapomniałam napisać o sobie. Wczoraj byłam na usg tarczycy - wszystko ok. Dziś u endokrynolog i z wyników krwi stwierdziła, że zwiększamy dawkę euthyroxu, no i dalej jod plus skierowanie na kolejne badanie na za m-c. W poniedziałek idę do mojej gin, pewnie dostanę skierowanie na cd. morfologii i połączę jedno z drugim, wolę1 kłucie.

Ostatnia edycja:
reklama
ypra - ja mam endokrynologa w poniedziałek. mam nadzieję, że będzie bez zmian i tylko jod będę musiała łykać

Mam pytanko, czy będąc na l4 (zakładam, że będę miała tą opcję z możliwością chodzenia) iść na okresowe badania z medycyny pracy, czy raczej zrobić je jeszcze przed l4?

Do góry