reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Tak Iśku dokładnie się zasłoniła cwaniara jedna ;) ale za to nóżki odsłoniła rozożyła pięknie. Na serio taki szpagat był że nie ma wątpliwości że to dziewczynka :-p

reklama
Pytałam się lekarza ile razy powinny być wykonane badania w ciąży no i powiedział, że 3 razy chyba że są wskazania do częstszego wykonywania...

Ella1 - współczuję, dbaj o siebie

white_orchid - i najlepiej mieć ze sobą zimną wodę w butelce

beti84 - cudowna fotka

Iza, no mocz i morfologie kontroluje się co miesiąc, w moczu mozesz mieć bakterie a hemoglobina może spaść i trzeba wtedy łykać żelazo...dla własnego spokoju idź do lekarza POZ i poproś o skierowanie na badania w 26 tyg chyba jest test obciążenia glukozą 75 g. ja robię już w 24 bo dr stwierdziła, że nie spodziewa się u mnie kłopotów z cukrem...a jak wyjdzie coś nie tak to najwyżej powtórzymy a pod koniec to wizyty co 2 tyg u gina
Ja nie mam problemu w przychodni. do gina chodzę prywatnie a do pierwszego kontaktu co miesiąc idę po skierowanie na podstawowe badania. czyli mocz, morfologię i glukozę...na NFZ

ja też po wizycie, wszystkie wyniki morfologi i moczu w porzadku, szyjka ok, no i generalnie nic się nie dzieje, dostałam skierowanie na badanie glukozy, żeby się przejść po 17 grudnia, mocz, morfologia jak co miesiąc i jeszcze jakieś alloprzeciwciała, cokolwiek to jest ;-) no i zapomniałam o toxo poprosić :crazy: może napisze jej na platformie, żeby mi wypisała skierowanie ;-)
white badała Ci dziś ciśnienie? bo mi powiedziała, że coś się popsuł ciśnieniomierz i żeby pójść do pielęgniarki, ale już czasu nie miałam, bo i tak było opóźnienie 15-20minut, a ja spieszyłam się na zajęcia.
beti super foto, te 3d daje radę, może się na nie skuszę na kolejnym usg ;-)

reklama
Do góry