reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Tak Iśku dokładnie się zasłoniła cwaniara jedna ;) ale za to nóżki odsłoniła rozożyła pięknie. Na serio taki szpagat był że nie ma wątpliwości że to dziewczynka :-p

reklama
Pytałam się lekarza ile razy powinny być wykonane badania w ciąży no i powiedział, że 3 razy chyba że są wskazania do częstszego wykonywania...

Ella1 - współczuję, dbaj o siebie

white_orchid - i najlepiej mieć ze sobą zimną wodę w butelce

beti84 - cudowna fotka

Iza, no mocz i morfologie kontroluje się co miesiąc, w moczu mozesz mieć bakterie a hemoglobina może spaść i trzeba wtedy łykać żelazo...dla własnego spokoju idź do lekarza POZ i poproś o skierowanie na badania w 26 tyg chyba jest test obciążenia glukozą 75 g. ja robię już w 24 bo dr stwierdziła, że nie spodziewa się u mnie kłopotów z cukrem...a jak wyjdzie coś nie tak to najwyżej powtórzymy a pod koniec to wizyty co 2 tyg u gina
Ja nie mam problemu w przychodni. do gina chodzę prywatnie a do pierwszego kontaktu co miesiąc idę po skierowanie na podstawowe badania. czyli mocz, morfologię i glukozę...na NFZ

ja też po wizycie, wszystkie wyniki morfologi i moczu w porzadku, szyjka ok, no i generalnie nic się nie dzieje, dostałam skierowanie na badanie glukozy, żeby się przejść po 17 grudnia, mocz, morfologia jak co miesiąc i jeszcze jakieś alloprzeciwciała, cokolwiek to jest ;-) no i zapomniałam o toxo poprosić :crazy: może napisze jej na platformie, żeby mi wypisała skierowanie ;-)
white badała Ci dziś ciśnienie? bo mi powiedziała, że coś się popsuł ciśnieniomierz i żeby pójść do pielęgniarki, ale już czasu nie miałam, bo i tak było opóźnienie 15-20minut, a ja spieszyłam się na zajęcia.
beti super foto, te 3d daje radę, może się na nie skuszę na kolejnym usg ;-)

reklama
Do góry