reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Beti śliczna kruszynka :)

Ja skierowanie na badania krew i mocz mam po każdej wizycie, teraz jeszcze dodatkowo CRP.
Ja dziś zaliczyłam nadprogramową wizytę na izbie przyjęć, bo jak wioadomo dokuczają mi skurcze i obudziłam się rano brzuch jak kamień, lekko pobolewa, no a, że biorę duphaston to nie powinno tak być. Zadzwoniłam do swojego lekarza a on od razu, że mam jechać na izbę przyjęć. Przebadali mnie dokładnie na szczęście wszystko w porządku, ale mam odpoczywać itd..

reklama
Ja też po wizycie, wszystko ok, oddałam krew i siuśki do badania. Ogólnie dzień uważam za udany i chyba to uczczę Karmi :laugh2:Mi lekarz nic nie mówił o badaniu glukozy :confused: Ale na pewno mnie to nie ominie

Paulinko odpoczywaj

Gratuluję wszystkim wszystkim wszystkim udanych wizyt. Oby tak dalej. Dziewczyny tak sobie myśle że teraz to z górki

Ja byłam w poniedziałek na USG :) Moja mała kruszynka nie chciała się dać zbadać :p, chowała się za rączkami. Odwracała się cały czas plecami. Chyba jej przeszkadzało to, że ktoś jej przeszkadza :p. Jest skryta w sobie (jak mamusia) :)

ja też po wizycie, wszystkie wyniki morfologi i moczu w porzadku, szyjka ok, no i generalnie nic się nie dzieje, dostałam skierowanie na badanie glukozy, żeby się przejść po 17 grudnia, mocz, morfologia jak co miesiąc i jeszcze jakieś alloprzeciwciała, cokolwiek to jest ;-) no i zapomniałam o toxo poprosić :crazy: może napisze jej na platformie, żeby mi wypisała skierowanie ;-)

Gratuluje dobrych wieści a toxo robisz bez skierowania to jest płatne badanie i nie musisz miec idziesz i mówisz, ze chcesz

Paulina odpoczywaj :tak:

beti te badania glukozy sa po 24 tyg, wiec spokojnie za miesiac pewnie Ci przypisze.
miomaoo tak to jest z tymi maluchami, ze czasem nie chca wspolpracowac ;-)
Paulina dobrze ze wszystko ok ;-)

Beti przepiękna sweet fotka, ale się malutka zawstydziła podglądaczy :biggrin2:

Margot super, dobrze że wyniki ok :tak:

Paulinka odpoczywaj, życzę miękkiego brzunia ;-)

Miomaoo kochana następnym razem dzidzia już na pewno się ośmieli ;-) ślicznie- Sandra!!!

Hm ciekawe dlaczego ja będę miała glukozę w 20 tc...skoro piszecie że najlepiej po 24 tc?????

reklama
alex, być może będziesz miała wykonywany dwa razy...bo obciążenie powinno się wykonać między 24-28 tc, ale w 20 tc także jest wykonywane, ale z obciążeniem 50 g...ja teraz będę miała wykonywane z obciążeniem 75 g...z Ami miałam robione dwa razy...raz z obciążeniem 50 g w 20 tc, a później w 27-28 z obciążeniem 75 g, mimo dobrych wyników w poprzednim badaniu

Do góry