reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

reklama
iza ja latam na badania co miesiąc, tylko ostatnio nie musiałam bo było wszystko ok, ale tak się ogólnie wkurzam bo wszystko prywatnie, juz majątek wydałam, teraz znowu lece, ogólnie wszystko prawie według kalendarza badań, Smile wczoraj wkleiła link na chyba ogólnym wątku, zerknij sobie :)

iza a chodzisz na NFZ czy prywatnie? to i tak nie powinno mieć różnicy....tak tylko pytam :)

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt! :)

iza ja chodzę tak co półtora miesiąca, może podpowiedz swojemu ginowi, że powinniście zrobić kolejne badania? Powinny być choć raz na trymestr.

Moja pani doktor przyjmuje prywatnie i na nfz, jeżeli trzeba zrobić jakieś badania, odsyła do przychodni i tam wypisuje skierowanie, więc układ rewelacyjny :)

alex2, pianka, moncia110, Smile gratuluje chlopcow! :-) alez sie tu mesko zrobilo :-)

heh moj chlopczyk tez bezwstydnik. buzie czasem zakryje, ale sprzet prezentuje na zawolanie :-D
i tak sobie mysle, ze jak bede miala drugie dziecko kiedys to fajnie byloby dziewczynke do pary, ale za drugiego chlopca tez bym sie nie obrazila :-)

iza876 a o jakie badania pytasz? krew i mocz? ja to mam co miesiac (tzn. co 4 tygodnie, bo tak mam wizyty). plus czasem jakies dodatkowe. np. do 10 tygodnia mialam chlamydie, posiewy z pochwy itp., teraz dostalam tez skierowanie na powtorzenie toxo i badania przegladu alloprzeciwcial, pewnie za miesiac dostane na slynna glukoze :szok:

my dzis mielismy wizyte i wszystko w porzadku :-)
hematokryt co prawda dalej ponizej normy, ale urosl o 1% od ostatniego miesiaca :-) mam tylko jesc wiecej rzeczy z zelazem, ale akurat zbliza sie sezon wigilijno-barszczykowy, wiec bede spijac barszczyku ile wlezie :-D
gorne cisnienie tylko mi sie systematycznie obniza, bo zaczynalam od 120, potem bylo 110, a teraz jest 100/70 ale dalej jest jak najbardziej ok ;)

Izunia23 - gratuluję udanej wizyty

Bombek - gratuluję synusia, mam nadzieję, że wszystko będzie wporządku

olk86a - gratuluję synusia, mam nadzieję, że z serduszkiem będzie wszystko ok

ypra - gratuluję córci

white_orchid - gratuluję udanej wizyty

majra - gratuluję udanej wizyty, dbaj o siebie

alex2 - gratuluję synusia

teva - gratuluję córci

krolewnazmarcepana - uważaj na siebie

Bishopka - gratuluję Hanusi

klaudia011 - super, że wyniki masz dobre

Pianka - gratuluję synusia

karo01 - dbaj o siebie

Smile_ - gratuluję udanej wizyty...no to cię maluszek przerabia :-D

Felidae - super, że z serduszkiem ok

moncia110 - gratuluję synusia

Dziewczyny gratuluje serdecznie udanych wizyt i odkrycia tak wielu kolejnych kinder niespodzianek :) zdrowka dla was i maluszkow. :)

Ja wczoraj tez zaliczylam wizyte i tj sie spodziewalam-niby wszystko ok bo szyjka w normie i zamknieta raczej ale przez te bole brzucha absolutny zakaz ruchu itd. wyrok skazujacy na lezenie w domu i nie robienie nic wysilkowego do konca ciazy. cholerne bole brzucha :/ oczywiscie magnez w duzych ilosciach no i jak boli solidniej to nospa. czyli powtorka z rozrywki sprzed 3lat-cudnie :/ :/ :/
Coz...zawsze mogloby byc gorzej..przynajmniej jestem w domu i malenka.zdrowa a to najwazniejsze :)

No i oczywiscie skierowanie.na.obciazenie glukoza na 18.12 :/ bleee..jak mi wyjdzie tym razem juz cukrzyca to bedziebw pelni zajefajnie :/

Wybaczcie cisze na innych watkach ale chwilowo nie mam weny do niczego. Pozdrawiam Was cieplutko i milego dzionka

Ostatnia edycja:
reklama
madan właśnie taki układ jest najlepszy, kiedy lekarz ma praktykę prywatną i państwowo gdzieś przyjmuje...
nie żebym narzekała ale cholera jasne człowiek tyle płaci tych składek... już wolałabym coś dzidzi kupić alebo na przyszłe szczepionki przeznaczyc kasę...
jedyne co to wiem że moja daje skierowanie na 3d i tutaj się zdziwiłam, ale ja jeszcze nie dostałam, widocznie nie ma takiej potrzeby:-( może poproszę, a jak nie to sama pójde a co tam!!!!!

Ale tak jak white_orchid co miesiąc latam na krew i mocz, a tak dodatkowo już było
TOXO, które mam teraz powtórzyć,
HBs,WR,HCV,Cytologia, nawet Hiv sobie zrobiłam :) ale to dodatkowo, cukier , a teraz bedzie glukoza...

ella trzymaj się dzielnie, będzie dobrze :tak: dobrze że z dzidzią ok :)

Ostatnia edycja:
Do góry