reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

reklama
hej :) ja po wczorajszej wizycie ok, kolejna za 3 tygodnie wyjątkowo, bo między świętami nie pracują a do stycznia byłaby za długa przerwa :p

dzidziusia nie oglądał tylko zobaczył czy serce bije pooglądamy za 3 tygodnie, sprawdził tylko szyjke no i 3,5 cm mówi ze za krótka i ze mam nic nie ciężkiego nie nosic, przepisał mi znowu luteine ;]

krolewnazmarcepana witaj w klubie krotkich szyjek:) ja nawet nie wiem jak krotka jest moja...hmmm. Ja biore nospe i magnez..

ee no na pewno nie masz krótszej niż ja :D mi powiedział lekarz ze jak będzie teraz jeszcze sie zmniejszać to szpital od razu
noo ale czego ja sie spodziewałam tak samo miałam z Mają :p
tzn. tak sobie posprawdzałam w karcie ciąży i tam mam tez szyjke 3,5 cm ale to było jakby miesiąc późniejszy etap ciąży
powiedział ze luteina powinna ją wydłużyć no i jeszcze mam brać nospe lub buscopan 2x dziennie i czekam na następną wizyte :)

krolewnazmarcepana; nie wiem dlaczego dla Twojego lekarza to takie niepokojace... wiesz jak wychodzilam ze szpitala to lekarka przy wypisie po badaniu powiedzila ze mam 2,5 - 3cm spokojnie i to byla dla nich bezpieczna norma (tyle ze ja caly czas luteinke biore) teraz na usg wyszlo ze jest 4,5... wiec nie wiem jak to powinno wlasciwie wygladac...

krolewnazmarcepana; nie wiem dlaczego dla Twojego lekarza to takie niepokojace... wiesz jak wychodzilam ze szpitala to lekarka przy wypisie po badaniu powiedzila ze mam 2,5 - 3cm spokojnie i to byla dla nich bezpieczna norma (tyle ze ja caly czas luteinke biore) teraz na usg wyszlo ze jest 4,5... wiec nie wiem jak to powinno wlasciwie wygladac...

jest niepokojące bo tak jak pisałam w pierwszej ciaży miałam przez to problemy i poźniej już zaczeła się za szybko skracac, a dodatkowo byłam chora i kaszląc tez dołożyłam swoje, potem musiałam leżeć w szpitalu rozwarcie zaczeło się robić na miesiąc przed terminem
dlatego raczej nie chce zeby to sie powtórzyło

a ja luteiny nie biore juz miesiąc i byc moze przez odstawienie dlatego teraz będe brać juz cały czas

królewna skoro lekarz stwierdził, że trzeba pilnować, to pilnuj, dbaj o siebie, łykaj prochy;-) musi być dobrze

dobrze na pewno będzie :D tylko boje sie własnie przedwczesnego porodu po pierwsze ze względu na dziecko.. bo wiadomo nie do konca rozwinięte.. niedonoszone;/ potem same problemy i ciągle pod kontrolą lekarza, a po drugie to jednak chciałabym sie załapać na ten roczny macierzyński haha :D a u mnie to jest nie do końca wiadome czy sie uda :p

reklama
Gratuluję wam wszystkim udanych wizyt- moja już we wtorek- teraz jak znam już płeć nie jestem aż taka mega podekscytowana ale i tak sie nie moge doczekac az zobacze znowu mojego synka :D :-D

Do góry