reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

White - to ja proponuje parowar. Przyda sie przy sporządzaniu posiłków dla maluszka.
A z tym termometrem na podczerwień to różne są opinie. My mamy taki wypasiony za 230zł i co? Sprawdzam 4 razy pod rząd i za każdym razem inna temperatura. Mąż ostatnio jak mierzył miał od 36,9 do 38,2 na tym pistolecie, a na zwykłym mu wyszło 37,1 i 37,2... Pediatra tez nam mówiła, że te bezdotykowe to mierzą w każdym miejscu inaczej. A niemowlętom to najpewniej w tyłku mierzyć. U nas pierwsza gorączka była dopiero koło 7m, więc tyłek juz odpadał, ale zwykłym bez problemu mały dal sobie temperaturę zmierzyć.

reklama
White - to ja proponuje parowar. Przyda sie przy sporządzaniu posiłków dla maluszka.
A z tym termometrem na podczerwień to różne są opinie. My mamy taki wypasiony za 230zł i co? Sprawdzam 4 razy pod rząd i za każdym razem inna temperatura. Mąż ostatnio jak mierzył miał od 36,9 do 38,2 na tym pistolecie, a na zwykłym mu wyszło 37,1 i 37,2... Pediatra tez nam mówiła, że te bezdotykowe to mierzą w każdym miejscu inaczej. A niemowlętom to najpewniej w tyłku mierzyć. U nas pierwsza gorączka była dopiero koło 7m, więc tyłek juz odpadał, ale zwykłym bez problemu mały dal sobie temperaturę zmierzyć.

tez troche o nich czytalam, nawet ogladalam program o termometrach :-D
z bezdotykowymi to jest tak, ze poprostu trzeba obrac jedno miejsce pomiaru i mierzyc zawsze w tym samym. bo np. temperatura na srodku czola jest nizsza niz na skroniach i jest to zupelnie naturalne, wiec trzeba sie zdecydowac gdzie mierzymy ;)

no wlasnie kwestia tego czy sobie dziecko w pupce da zmierzyc :-p

ja jak lezalam w szpitalu to mi mierzyli takim wlasnie bezdotykowym Thermoflashem i taki wlasnie chce kupic ;)

I ja serdecznie gratuluje udanych wizyt!

Z łożyskiem przodującym spokojnie ale ostrożnie!!! Dziewczyny napisały co trzeba :tak:

Co do termometru, to nie ten wątek więc napisze wam na wyprawkowym;-)

gratuluję zdrowych dzieciaczków :-D:-)

ja już po połówkowym, mały wygląda na zdrowego, pan doktor sprawdził główkę milimetr po milimetrze, brzuszek i serduszko też, policzył kręgi i paluszki, pomierzył nóżki, tylko 4D włączył na chwilkę, wprawdzie my z mężem nie prosiliśmy o to, ale mógł nam dłużej małego pokazać:wściekła/y: no ale najważniejsze, że wszystko wygląda na ok. waga 436 g

no i niestety, ze względu na cholestaze w pierwszej ciąży już powinnam być na diecie, i chyba powoli zacznę się przełączać na jedzenie bez soli, cukru, tłuszczu, owoców i surowych warzyw :zawstydzona/y: będzie ciężko. ale 4 lata temu dałam radę, dam i teraz

Hej dziewczyny ja już po wizycie :))))))))))

no i będzie chłopak:-)
początkowo odwrócił się dupką, ale mąż był ze mną i Pani doktor męczyła do momentu aż się ujawnił i pokazał swoje klejnoty w całej okazałości :-) także największa niewiadoma rozwiązana!!!
termin jak zwykle uległ zmianie i tym razem jest to 29 kwiecień !!!! ale co tam na długi weekend majowy już powinien być z nami...
poza tym wymiary wszystkie spójne wskazywały 18 tc...:tak:

szkoda że nie odczuwam jeszcze tych ruchów które dzisiaj zobaczyłam na monitorze bo to był chyba jakiś taniec godowy albo pogo, chyba moje fałdki tłuszczu tłumią drgania :-D

majra
gratuluję udanej wizyty!!!

reklama
Do góry