reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

White - to ja proponuje parowar. Przyda sie przy sporządzaniu posiłków dla maluszka.
A z tym termometrem na podczerwień to różne są opinie. My mamy taki wypasiony za 230zł i co? Sprawdzam 4 razy pod rząd i za każdym razem inna temperatura. Mąż ostatnio jak mierzył miał od 36,9 do 38,2 na tym pistolecie, a na zwykłym mu wyszło 37,1 i 37,2... Pediatra tez nam mówiła, że te bezdotykowe to mierzą w każdym miejscu inaczej. A niemowlętom to najpewniej w tyłku mierzyć. U nas pierwsza gorączka była dopiero koło 7m, więc tyłek juz odpadał, ale zwykłym bez problemu mały dal sobie temperaturę zmierzyć.

reklama
White - to ja proponuje parowar. Przyda sie przy sporządzaniu posiłków dla maluszka.
A z tym termometrem na podczerwień to różne są opinie. My mamy taki wypasiony za 230zł i co? Sprawdzam 4 razy pod rząd i za każdym razem inna temperatura. Mąż ostatnio jak mierzył miał od 36,9 do 38,2 na tym pistolecie, a na zwykłym mu wyszło 37,1 i 37,2... Pediatra tez nam mówiła, że te bezdotykowe to mierzą w każdym miejscu inaczej. A niemowlętom to najpewniej w tyłku mierzyć. U nas pierwsza gorączka była dopiero koło 7m, więc tyłek juz odpadał, ale zwykłym bez problemu mały dal sobie temperaturę zmierzyć.

tez troche o nich czytalam, nawet ogladalam program o termometrach :-D
z bezdotykowymi to jest tak, ze poprostu trzeba obrac jedno miejsce pomiaru i mierzyc zawsze w tym samym. bo np. temperatura na srodku czola jest nizsza niz na skroniach i jest to zupelnie naturalne, wiec trzeba sie zdecydowac gdzie mierzymy ;)

no wlasnie kwestia tego czy sobie dziecko w pupce da zmierzyc :-p

ja jak lezalam w szpitalu to mi mierzyli takim wlasnie bezdotykowym Thermoflashem i taki wlasnie chce kupic ;)

I ja serdecznie gratuluje udanych wizyt!

Z łożyskiem przodującym spokojnie ale ostrożnie!!! Dziewczyny napisały co trzeba :tak:

Co do termometru, to nie ten wątek więc napisze wam na wyprawkowym;-)

gratuluję zdrowych dzieciaczków :-D:-)

ja już po połówkowym, mały wygląda na zdrowego, pan doktor sprawdził główkę milimetr po milimetrze, brzuszek i serduszko też, policzył kręgi i paluszki, pomierzył nóżki, tylko 4D włączył na chwilkę, wprawdzie my z mężem nie prosiliśmy o to, ale mógł nam dłużej małego pokazać:wściekła/y: no ale najważniejsze, że wszystko wygląda na ok. waga 436 g

no i niestety, ze względu na cholestaze w pierwszej ciąży już powinnam być na diecie, i chyba powoli zacznę się przełączać na jedzenie bez soli, cukru, tłuszczu, owoców i surowych warzyw :zawstydzona/y: będzie ciężko. ale 4 lata temu dałam radę, dam i teraz

Hej dziewczyny ja już po wizycie :))))))))))

no i będzie chłopak:-)
początkowo odwrócił się dupką, ale mąż był ze mną i Pani doktor męczyła do momentu aż się ujawnił i pokazał swoje klejnoty w całej okazałości :-) także największa niewiadoma rozwiązana!!!
termin jak zwykle uległ zmianie i tym razem jest to 29 kwiecień !!!! ale co tam na długi weekend majowy już powinien być z nami...
poza tym wymiary wszystkie spójne wskazywały 18 tc...:tak:

szkoda że nie odczuwam jeszcze tych ruchów które dzisiaj zobaczyłam na monitorze bo to był chyba jakiś taniec godowy albo pogo, chyba moje fałdki tłuszczu tłumią drgania :-D

majra
gratuluję udanej wizyty!!!

reklama
Do góry