reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

reklama
alex2, majra; bardzo sie ciesze ze u Was wszystko ok! My dzis tez po polowkowym, wszystko wyglada idealnie no i okazalo sie ze moja mysl po zrobieniu testu "to dziewczynka" sie sprawdzila ;-) a wczesniej po glowie tylko synusie mi chodzily :-)

Robiłam dziś genetyczne i znów "pod górkę"..nie wiem czy się los na mnie uwziął, pierw w 13 tyg. przezierność na granicy normy, a teraz w obrazie główki malucha wyszła asymetria rogów tylnych komór bocznych...
Lekarz napisał, że są nie poszerzone i to dobrze, ale lewy róg ma 9,4mm, a prawy 6,8mm. Generalnie lekarz mnie uspokoił i powiedział, że może być taka "uroda" i asymetria pozostanie, a wyniki są wariantem normy. Najważniejsze, żeby się nie powiększało, bo prowadzić to może do wodogłowia.
Znalazłam jakiś dość fachowy artykuł na ten temat i mnie nastawił optymistyczne na przyszłość, ale same wiecie, że każda z nas chciałaby słyszeć, że w wszystko jest dobrze i pomiary idealne, a wszelkie odstępstwa przyprawiają o zawrót głowy.

reklama
Do góry