reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

reklama
white o której idziesz tym razem? bo ja też idę w piątek o 9:40 :-D

trzymam kciuki za dzisiejsze badania ;-)

ja postanowiłam sobie w exelu zrobić pliczek z tym czego potrzebuję, zaznaczając co dostaniemy od znajomych itp. ;-) już widzę, jaka będzie suma kosztów całej wyprawki ;-)

tym razem na 9 :-)
tez mam taki pliczek ;) same wieksze rzeczy wyszly mi prawie 6 tys. :szok: i to bez ubranek, kosmetykow, akcesorii typu pieluszki, nozyczki do paznokci czy butelki :szok:
no ale pocieszam sie, ze polowa z tych 6 tys. to wozek + fotelik z baza Isofix, na ktore beda 'sponsorzy' (;-)), wiec moze nie bedzie tak zle :-p

Olka86 nie czytaj zbyt duzo, bo jest wiele typow lozysk przodujacych. Twoje na tym etapie ciazy moze sie jeszcze przesunac na scianke macicy, wiec bym sie nie martwila. Najwazniejsze abys duzo odpoczywala, nie nosila, i jelsi dojdzie do jakichkolwiek krwawien od razu do szpitala. Jestes na zwolnieniu?

tym razem na 9 :-)
tez mam taki pliczek ;) same wieksze rzeczy wyszly mi prawie 6 tys. :szok: i to bez ubranek, kosmetykow, akcesorii typu pieluszki, nozyczki do paznokci czy butelki :szok:
no ale pocieszam sie, ze polowa z tych 6 tys. to wozek + fotelik z baza Isofix, na ktore beda 'sponsorzy' (;-)), wiec moze nie bedzie tak zle :-p

najgorsze jest przy pierwszzym dziecku, my duzo rzeczy prosilismy na prezent, bo po co ktoś ma kupić kolejną niepotrzebną rzecz jak może kupić coś co nam sie na prawde przyda :)

a teraz nam odpadł fotelik do karmienai, łóżeczko, bujaczek, wózek to własciwie wymienilismy jeden za drugi tak wiec nie jest źle :p

najgorsze jest przy pierwszzym dziecku, my duzo rzeczy prosilismy na prezent, bo po co ktoś ma kupić kolejną niepotrzebną rzecz jak może kupić coś co nam sie na prawde przyda :)

a teraz nam odpadł fotelik do karmienai, łóżeczko, bujaczek, wózek to własciwie wymienilismy jeden za drugi tak wiec nie jest źle :p

noo my startujemy od zera... wiec wydatkow full :szok:
ale kombinuje jak moge... tesciu teraz w pracy bedzie mial do wydania pare stowek z okazji bonusa swiatecznego, ale musi przyniesc faktury najlepiej z jakims sprzetem rtv/agd. jemu nic nie potrzeba, wiec zaproponowal zebysmy my cos kupili na fakture to nam zwroca pieniazki tylko wlasnie na fakturze nie moze byc np. lezaczek-bujaczek, bo to ma byc niby rzecz dla niego... no i tak przejrzalam nasza liste i wymyslilam: termometr na podczerwien :-D jak najbardziej rzecz ktora tesciu moglby kupic dla siebie, a my bedziemy ponad 160zl do przodu :-)
jeszcze bedzie trzeba cos wymyslic zeby dobic do pelnej kwoty do wykorzystania :-p

White gratuluję synusia :)

A co do wydatków, to my też można powiedzieć startujemy od zera, bo starszy syn ma prawie 15 lat. Z jego wyprawki już nic nie zostało:no: Na szczęsie wpadnie trochę kaski z polisy, no i becikowe :-):-D Na początek wystarczy:tak:

u nas bedzie kaska z dwoch polis, becikowego nam nie dadza przez te progi, a krakowskie becikowe chyba maja obciac do 500zl (o ile calkowicie go nie zlikwiduja)... no ale jak odejdzie nam zakup wozka, fotelika i bazy to moze tez sie zmiescimy w budzecie polisowym... jakos ;-)

white co do bonów na agd to polecam zakup blendera jak nie macie, sokowirówki to ci przyda może trochę później ale ułatwia życie przy robieniu pierwszych posiłków dla maleństwa

reklama
Do góry