reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Gratuluję udanych wizyt, chłopców i dziewczynek :-)
olk86a jeżeli się potwierdzi, to będziesz musiała bardzo na Was uważać, dużo odpoczywać, oszczędzać się.
My też po wizycie, dziś było usg połówkowe. Na 100 % dziewczynka, trochę mi szkoda, ale z 2ej strony też się cieszę. Wszystkie parametry w normie. Równo rośnie, czyli termin bez zmian 8.04. Waży prawie 400 g :-)

reklama
Bombek, Olk86a gratuluję chłopczyków :-) super
Ypra również gratuluję córci :))))

dzisiaj dużo domowników się ujawnia, mam nadzieję że u mnie również jutro się uda :D

Ostatnia edycja:
Olka - łożysko przodujące = leżenie i czekanie na bezpieczny termin. Tak ja to zawsze kojarzyłam. Przy przemęczaniu się czy tez zwykłym trybie życia może dojść do krwawień i chyba też skurczy, ale nie jestem pewna. Pamiętam tyle co na grudniówkach kiedyś dziewczyny pisały.

Bombek, ypra, olka - gratulacje!!
Alex - kciuki za jutrzejszą wizytę

witam Was
własnie zjadałam sniadanko, zaraz ide się myć i jadę do kliniki na Echo serca Olusia...wiem, że wszystko ok, ale irracjonalny strach dziś mnie dopadł i nie śpie od 4:30 :/...
Olka86a przodujace łożycko tak jak dziewczyny pisały to wskazanie do leżenia oraz porodu CC. Łożysko zasłania ujście szyjki macicy więc aby dziecko mogło sie urodzić musiało by je przebic główką...teraz szkrab jest mały wiej nie jest źle ale jak bedzie wazył już tak z ponad kilogram a Ty bedziesz za duzo w pionie top będzie uciskał łóżysko, ginekolog napewno wszystko Ci wyjaśni...i porobi przepływy w pepowinie żeby sprawdzić czy dobrze maluszek sie odżywia...tylko spokojnie :-)
U mnie narazie był ok. Mam nadzieję że jeszcze się odsunie od ujścia szyjki bo w 16 tyg leżało na niej jak kołderka w 20 było 3 cm od...jeszcze może sie przesunąć i u Ciebie bo macica będzie się ciągle powiększać...czego ci życzę :-) i

P.S. szlaban na sex :-)

dziewczyny gratuluje ujawnionych dziewczynek i chlopcow!:-)

Felidae trzymam kciuki zeby wszystko ladnie wyszlo na badaniu ;)

a my bylismy w sobote na drugim polowkowym i potwierdzone, ze wszystko w jak najlepszym porzadku.
no i moj maly bezwstydnik to chyba lubi swiecic sprzetem, bo lekarz bez zastanowienia powiedzial, ze chlopak czyli potwierdzil diagnoze z pierwszego polowkowego :-):-):-)
w ogole tydzien wczesniej byl tak niegrzeczny, ze utrudnial prowadzenie tych warsztatow z ultrasonografii, a teraz zupelnie inne dziecko - pokazal wszystko co trzeba jak na zawolanie :-D i do tego jeszcze fajnie ruszal nozkami jakby jezdzil na rowerze i nam machal prawa raczka :-) kochany moj :D

teraz w piatek mam wizyte u mojej ginki... widzac swoj mocz w sloiczku ktory zanioslam na badania mam dziwny niepokoj ze cos moze byc nie tak :cool: zobaczymy czy moje obawy sie potwierdza... jak tak to chyba zostane badaczem moczu 'na oko' :-p:-D

reklama
white o której idziesz tym razem? bo ja też idę w piątek o 9:40 :-D

trzymam kciuki za dzisiejsze badania ;-)

ja postanowiłam sobie w exelu zrobić pliczek z tym czego potrzebuję, zaznaczając co dostaniemy od znajomych itp. ;-) już widzę, jaka będzie suma kosztów całej wyprawki ;-)

Do góry