reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

reklama
aneczka super że wszystko ok, cieszę sie bardzo :-)

A my mamy dziś wizytę o 16, takze trzymajcie kciuki, ide w końcu z mężusiem no i z Julcią :-) mała to juz weteranka :-D do każdego lekarza ze mną chodzi, teraz od rana mówi że idzie Lenę oglądać , ach ten mój słodziak.

No i juz po wizycie :-) jestem bardzo zadowolona, lekarz nie chciał zbytnio robic usg ale namówiłam go ze wzgledu na męża, któremu ledwo udało sie zwolnic z pracy, specjalnie w TEN dzień :-p ogólnie powiedział że wszystko bardzo łądnie widac i dobrze ze zrobiliśmy, ( według niego jestem szczupła) :baffled: Lena juz na 100% zostaje Leną, także dodatkowej niespodzianki nie było, parametry super, przez chwilkę widziałam malutką na 3d, jejciu jaki słodki widok, niestety zdjęcia nie mam bo według lekarza na tym etapie bobo jest mało urodziwe i on w ogóle nie robi 3d w tych tygodniach. Bedziemy mieli je dopiero za ok 2 miesiące :tak: maleństwo waży całe 292 g, idealnie jak na 19t3d. Och... jesteśmy szczęśliwi :tak:

P.s. Julci najbardziej podobało sie mycie rąk ...UWAGA w.... bidecie w kibelku, takze całą wizytę wołała że chce kupkę, żeby tylko isc do łazienki, czort jeden hahahaha, było wesoło :-D:-D:-D

Izunia gratuluję super dobrych wieści :-)
hehe dzieciaczki zawsze wymyślą świetne powody żeby pogrzebać tam gdzie się nie powinno i dlatego jest tak wesoło :) pomysłowej Julci również gratuluję!!!:-D

Ja dziś na USG dowiedziałam się, że maluch to chłopak :biggrin2: i po dziadku prawdopodobnie zostanie Adamem. Pomiarów nie mam szczegółowych, bo to takie szybkie nfz'etowskie badanie tyle się tylko dowiedziałam, że waży prawie pół kilo i wygląda na to, że wszystko jest w porządku :). Będę mieć w tym tygodniu jeszcze genetyczne w szpitalu, ze względu na te pomiary w 13 tygodniu, wiec pewnie więcej się dowiem.

Ja też dzisiaj miałam wizytę.
My mieliśmy echo serca płodu+genetyczne na NFZ.
Wypisał mi lekarz skierowanie bo mamy konflikt serologiczny ja 0- M A+.
Kiedy Pani doktor powiedziała, że chłopak to mój M zaczął się strasznie śmiać bo on dawno wiedział, że mu to na chłopaka wyglądało na co Pani doktor "było widać wąsy i brodę?"
Wszystkie parametry w porządku.
Ma w serduszku mały nabłonek, ale to nic takiego nie wpływa na rozwój dziecka i na funkcjonowanie serca. Powiedziała nam tylko, że jeżeli lekarz wysłucha jakiś szelest w sercuto pokazać te wyniki z dzisiaj.
Bardziej mnie zastanawia 'łożysko przodujące" które stwierdziła. Dzisiaj byłam u kardiologa i ona powiedziała, żeby lekarz ginekologa o to zapytała bo ona nie od tego. Już mnie kusi wujek google. Czy macie "coś" takiego lub wiecie coś więcej na ten temat?
Pozdrawiam i za pozostałe mamuśki trzymam &&&&&&&

reklama
Olk86- nie czytaj dr googla ,bo to tylka stracha Ci przyniesie....Ja juz przestałam czytac..łożysko przodujace hmmm powinnas wiecej odpoczywac (tak mi sie wydaje)U mnie serduszka nie zbadano bo jakas kaszka byla i mam sie zjawic za 3 tygale nie czytam nic bo zaraz wpadne w panike a po co??Gratuluje chłopca:tak:

Do góry