reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Madan nie nakręcaj się niepotrzebnie i cierpliwie musisz poczekać do kolejnej wizyty. Jak się będziesz stresowała to dzidzia to odczuje. Wiadomo że myśleć o tym nie przestaniesz ale plisss nie nakręcaj się bo to może nic strasznego i następnym razem będzie wszystko super. Trzymam kciuki i gratuluję dziewczynki.

reklama
Madan gratulacje potencjalnej córci, cieszę się razem z Tobą:-)

Nie mam pojęcia czym jest zastój, bo tak jak Ty spodziewam się pierwszej dzidzi, wiem tyle że będzie wszystko dobrze, tak jak powiedział lekarz, może się samo "przepchnie" skoro to zastój :-) trzeba być dobrej myśli myśleć pozytywnie...cóż innego pozostało...jestem z Tobą, trzymaj się cieplutko :*

madan kochana, wierze ze wszystko bedzie dobrze,ja na twoim miejscu nie czytalabym nic w internecie, bo to naprawde moze wystraszyc, wiem po sobie...Moze udaj sie do innego lekarza, by skonsultowac?

madan, dokładnie tak jak piszę Pchełka, nie czytaj w necie, bo to tylko powoduje dodatkowe zmartwienia. Nie masz pewności, co do tego zastoju, a jak się bardzo niecierpliwisz i denerwujesz, to polecam skonsultowanie tego u innego gina. Ja tak zawsze robię w przypadku złych diagnoz. Głowa do góry, jeszcze nic nie jest przesądzone.

Podczas usg bylo dwóch lekarzy i jeden, który się specjalizuje w tych badaniach prenatalnych. Ten zastój ma 4mm, na razie mieści się w granicach normy. Mam przyjść za 4 tyg, wtedy pomiary będą wiarygodne.
Dzwoniłam do kuzynki, jej synek to też miał, ale po porodzie wszystko się ustabilizowało- musiał się porządnie wysiusiać :) i oby w naszym przypadku tak było.

Dziękuję kochane za słowa otuchy! :) :*

madan poczytalam troszke o tych zastojach i z tego, co widze, nie ma czym sie martwic. Zazwyczaj to ustepuje w ciazy, albo zaraz po porodzie-noworodek musi sie wysiusiac po prostu. Nic takiego, czym nalezy sie martwic:)))Glowka do gory:)
No i gratuluje coreczki:))))))

Madan gratuluję córeczki, no i nie martw się na pewno będzie wszystko dobrze.

Ja też dziś po wizycie i trochę się podłamałam, na szczęście z Małą wszystko w porządku, ale ja mam anemię tak wiem, że to w ciaży nic strasznego, ale do tego muszę znowu brać duphaston, lekarz mówi, że jak po tej dawce nie będzie poprawy zastanowi się nad położeniem mnie do szpitala w celu monitorowania. No i jeszcze lekki stan zapalny. Wiem, że nic strasznego się nie dzieje, ale już mam dość, że ciągle coś...

reklama
Madan- gratuluje córci :) Co do zastoju to podpisuję sie pod słowami dziewczyn- musi być dobrze, a Tobie spokoju życzę.:tak::tak:

Paulina- a co ma duphaston do anemii???:eek::eek::eek::confused::confused: Pytam bo jestem na granicy anemii a do 16 tyg bralam duphaston rownież. Tylko jak sie anemia u mnie pojawi to zakladalam ze dostane jakis suplement z zelazem a nie znow duphaston...nie kapuje tego:eek:

Do góry