reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

no to jestem po wizycie
pierwsza wiadomość mam zapalenie nerek i branie furaginum przez tydzień badania moczu fatalne, morfologia ok

Druga że jest CHŁOPAK!!! łezki poleciały trochę ale się cieszę że zdrowe i będzie tak samo kochane jak pierwsze

Bdp 45 mm
hc 166mm
ac 138mm
fl 31mm
afi norma
efw 293g

reklama
zonqa- gratuluję najważniejsze że rośnie zdrowe.
moja wizyta o 15 trochę się denerwuje bo też robiłam dużo badań i dziś będą wyniki.

zonqa fajnie że chłopczyk bedzie. Gratulacje :-) nerki wyleczysz i będzie wszystko OK

asia25 trzymam kciuki za wizytę

Ja wizyta 5tego. w przyszłym tygodniu muszę zrobić mocz i morfologię,
Mam nadzieję że po femisepcie będę miałą lepsze wyniki z moczu i czerwonych krwinek już nie będzie!

Zonqa gratuluję synka, ja też się nastawiam na dziewczynkę ale na razie nie wiem co tam fika, współczuję problemu z nerkami, bolały Cię albo coś, mi w 1szej ciąży mocz zatrzymywał się w nerkach i to bardzo bolało, i teraz czuję czasami jakieś dziwne bóle, nie są mocne i chwilowe i juz się martwię ze to moze to znowu, \wizyta za 2 tyg i wtedy też badanie moczu to się okaże.

ja tez się kąpię , wiadomo ze codziennie nie wyleguję się w wannie ale tak raz w tyg posiedzę trochę dłużej:rofl2:

Lenka nerki mnie nie bolały, czasem przy oddawaniu moczu coś tam za kuło czy coś ale nie było to jakoś specjalnie uciążliwe i dokuczliwe. Ale jak dziś zobaczyłam wyniki to się przeraziłam z trochę. Mam nadzieję że leki pomogą i obędzie się bez antybiotyku.

Dziś jak ta się zastanawiałam czy te bóle kręgosłupa to niebyły czasem nerki ale nic już nie poradzę

dużo chłopaczków widzę, zonqa, karenka gratulacje!!

ja byłam na badaniu i wszystko ok, powiedziałam o moim bólu brzuchu przy spacerowaniu i mam łykać magnez. Gratisowo miałam szybkie usg na posłuchanie serduszek :-) usg połówkowe 7 grudnia.

reklama
Witajcie :)

Gratuluje Wam wszystkim udanych wizyt i poznania płci :)

Ja w 17tygodniu bylam na pierwszej wizycie u nowego lekarza (nfz) i jestem bardzo zadowolona. Robił mi szybkie usg, tak ze ja nic nie widzialam ale wazne ze wszystko w porzadku. W przyszlym tygodniu sie do niego wybieram prywatnie- do innej przychodni, blizej zdecydowanie- pozniejsze wizyty juz bede miala na nfz.
Płci nie poznalam bo ten lekarz nie chce nic mowic przed 20tygodniem- mam nadzieje ze na najblizszej wizycie sie uda... Fajnie by bylo- po cichutku licze ze sie zalapiemy tez na chlopczyka jak tylu ich wsrod kwietniowek :-)

Zonka- Wspolczuje problemow z nerkami. Ja w drugiej ciazy mialam w ostatnich tygodniach ciazy problemy z pecherzem i nerkami, po nocach nie spalam a najgorsze bylo jak mała zaczynała sie wiercic- nikomu nie zycze :baffled:

Agus- Moglabys powiedziec jaki jest ten Twoj bol podczas spacerowania? Bo mnie w ostatnich dniach podczas spaceru ciagnie strasznie brzuch i nie pamietam czy to normalne czy nie.

Pozdrowionka dla Was :-)

Do góry