reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Dotkass dzieki...ja nie mialam zadnych skurczy, zapisal mi to zapobiegawczo no i zabronil pieszczot ktore wyzwalaja hormony..Przy krotkiej szyjce lozysko moze sie przesuwac i krwawic z tego co mowil, wiec mam wiecej odpoczywac, bo latam jak wariatka ciagle...Kurcze, nowy tryb zycia mnie czeka..

white_orchid zdjecia boskie:)))Gratuluje synka:))))

reklama
Lekarz zapisal mi 3 razy dziennie nospe i magnez zeby nie doszlo do skurczy-tez ktoras z was dostawala magnez lub nospe? Mam nadzieje, ze to bezpieczne...
Ja również miałam nospę i magnez (Asmag się zwi z wit. B6) właśnie przeciwskurczowo, aby zapobiec poronieniu.
Na pewno dopuszczalne leki w ciąży, bo dużo ciężarówek zażywa ze wskazania ginekologa :).

pchla
no widisz?!:) gratuluje!!! no i fajnie ze chcecie mniec niespodzianke
tez sie zastanawiam nad tym.... czy nie pozostawic sobie niespodzianki moj M by chcial...
a was nie kusilo zeby poznac???

white ​jej!!:)piekne zdjecia

Pchla gratuluje udanej wizyty! :-) super ze dzieciaczek zdrowiutki ;)
i podziwiam, ze nie chcesz znac plci ;-) ja to ciekawska bestia jestem :-D
a moj maz dumny jak paw chodzi... a mowil ze mu niby wszystko jedno :-D wyszlo szydlo z worka :-p

L4 nie jest takie zle. ja jestem od konca sierpnia juz do konca i w sumie nie narzekam ;) mam czas na szlifowanie niemieckiego i rozwijanie nowych hobby :) szkoda tylko, ze to wynika z tej szyjki :/ uwazaj na siebie!

Pchła, tak seks wykluczony w takich przypadkach, bo sperma zawiera prostaglandyny to coś jak oksytocyna podawana na wywołanie skórczy...prostaglandyna powoduje zmiękczanie i rozwieranie się szyjki dlatego, gdy jest skrócona seks jest nie wskazany, ale inne przytulaski jak najbardziej :-)

Dotkass wlasnie lekarz powiedzial, ze sex ok tylko bez glebszej penetracji, bo nie ma duzego problemu to takie bardziej dmuchanie na zimne..nie ma skurczy, zadnych krwawien, szyjka wydala sie lekko za krotka no i historia mamy do tego (nota bene mam nadzieje, ze wszystko ciazowe odziedziczylam po mamie-na razie sie sprawdza...a porod mojej mamy trwal 1,5h i miala leciutkie skurcze :nerd:). Ale oczywiscie uwazac bedziemy, zreszta ja taka sexocholiczka jestem i wyobraznie mam wielka jesli chodzi o pieszczoty, wiec damy rade:))))
Dziekuje za pomoc i wsyztsko, naprawe super jestescie babki:)

ladies ja BARDZO chcialam znac plec, ale jednego dnia na spacerze tak pomyslalam: kurcze jakie to fajne, jak rodzisz i mowia ci: to dziewczynka!/to chlopiec!- a pozniej dzwonisz do wszystkich i mowisz co uroslo wam w brzuszku...Jakos spodobalo mi sie to, i dziwie sie samej sobie, bo jestem niemilosiernie niecierpliwa i nawet stanie na czerwonym swietle nastraja mnie nerwowo i dusze przycisk 20 razy az zielone sie nie pojawi :baffled:

white_o jakie imie chcesz wybrac? Mowilas, ze wyszukane a jakos sie nie dokopalam do miejsca gdzie zdradzasz ten sekret:)

ladies ja BARDZO chcialam znac plec, ale jednego dnia na spacerze tak pomyslalam: kurcze jakie to fajne, jak rodzisz i mowia ci: to dziewczynka!/to chlopiec!- a pozniej dzwonisz do wszystkich i mowisz co uroslo wam w brzuszku...Jakos spodobalo mi sie to, i dziwie sie samej sobie, bo jestem niemilosiernie niecierpliwa i nawet stanie na czerwonym swietle nastraja mnie nerwowo i dusze przycisk 20 razy az zielone sie nie pojawi :baffled:

white_o jakie imie chcesz wybrac? Mowilas, ze wyszukane a jakos sie nie dokopalam do miejsca gdzie zdradzasz ten sekret:)

to ja mam dzisiaj dzień oznajmiania światu :-D zaczelo sie jak zaraz po wyjsciu z badania obdzwonilismy z mezem rodzicow :-D

hmm chyba gdzies tam kiedys w jakims imieniowym cos pisalam :confused:
w kazdym razie poki co Tymon na tapecie :-)

white, a powiedz mi kochana, czy z tych moich "krwawych" wyliczeń to wychodził Wam chłopak czy dziewczynka? tak z ciekawości pytam, żeby sprawdzić w ilu procentach to sprawdzalne jest :-)

Mam jedno małe pytanie do was. Odnośnie mojego wczorajszego usg. Na zdjęciu w wymiarach dzidzi wydaje sie wszystko wporzadku ale dreczy mnie to CRL długość ciemieniowo siedzeniowa to 0,6 mm!! Nie wiem czy to dlatego ze dzidzia wczoraj tak brykala ze nie mogła jej dokładnie ująć ?! Jak sądzicie ?

reklama
Do góry