reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Nie wiem kurcze. Według kalendarzy tych ciazowych to jest 19 tydz . Ale chyba zawsze jest tam 2 tyg wolne? Mówiła mi ze z dzidzia wszystko b dobrze:) ruchliwe niesamowicie, nie mogła wogole załapać płci :(

reklama
To samo mi mama mówi :) ale jak maly szaleje i gin mowila
ze wszystko wporzadku to w to bede wierzyć:) w grudniu idę na prenatalne , tam maja o niebo lepszy ssprzęt to dowiem sie czegoś wiecej:) jUz sie nie mogę doczekać :))

iza876, do 12 TC dzieci rozwijają się jednakowo (ponoć) po tym czasie każde rośnie indywidualnie. A poza tym, to najbardziej miarodajne są pomiary robione za każdym razem na tym samym aparacie. Kolejną sprawą jest kwestia zapłodnienia, czyli to co piszą dziewczyny i co mówi mam. Także głowa do góry i nic się nie martw, gdyby było coś niepokojącego ginka połozyłaby Cię do szpitala, albo kazała przyjść za tydzień.

Chociaż to możliwe ze może być końcówka 17 bo swoją pierwsza ciążę w maju niestety straciłam :zawstydzona/y: Z mężem odczekalismy Niecały miesiac nawet miesiaczke miałam 4 liche dni a tu taka niespodzianka:) Także tak to u mnie jest.

jesteśmy po tym darmowym krakowskim usg :)

241 gram, termin porodu tylko o 2 dni rozni sie od tego z OM (z pierwszego genetycznego wyszlo 3 dni roznicy), wiec w sumie na jedno wychodzi. dzieciaczek zdrowy jak rydz, przebadany dokladnie, pan dr chcial nawet znalezc jakas lekka niedomykalnosc zastawki zeby pokazac innym lekarzom na sali, a tu nic takiego :-)
no i na 100% chlopiec :-D:-D

czyli intuicja i sen meza okazaly sie prawdziwe :-) a moje sny niewiele maja wspolnego z rzeczywistoscia :laugh2:

ale powiem Wam, ze moj synek jest fatalnym materialem na tego typu pokazy. w ogole nie chcial wspolpracowac. wiercil sie jak nawiedzony, nie chcial sie ustawic, no masakra jakas :-D choc dr na koniec stwierdzil, ze 'super dzieciak' :-)

reklama
Do góry