reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

reklama
iza 876
nie denerwuj sie
u mnie byla taka sytuacja pod koniec ciazy, powiedzieli mi ze dziecko jest jakos zamale.. i glowke ma bardzo mala
bylam przerazona ... wszystko bylo ok, genetyczne itp... a tu taki zong
okazalo sie ze synek byl normalnych rozmiarow:) wazyl ponad 3 kg i byl duzy

usg czasem racji nie ma:p
nie denerwuj sie:) wszystko jest ok!

white gratulacje

Hej Kochane,

My tez wlasnie po usg polowkowym:))) Malenstwo zdrowe, wszystko w normie, tylko niegrzeczne na potege bo wiercilo sie strasznie...W pore zatrzymalam lekarza jak chcial nam podac plec, wiec nadal pozostaje to tajemnica:))))

Malenki problem jest ze mna-troszke za krotka szyjka, ale jakos mnie to nie zdziwlo bo to samo bylo u mojej mamy. Za to zwolnienie do konca ciazy :crazy: Myslalam, ze jeszcze popracuje a tu prosze...

Lekarz zapisal mi 3 razy dziennie nospe i magnez zeby nie doszlo do skurczy-tez ktoras z was dostawala magnez lub nospe? Mam nadzieje, ze to bezpieczne...

A i zapytalam lekarza o wage...Powiedzial-przy Pani wzroscie(165cm) prosze przytyc 10 do 11 kg-wiecej dziecku nie trzeba. Tak wiec mam jeszcze ok 8 kg dopuszczalne..:zawstydzona/y:

Ogolnie bylo wesolo, maluszek skakal, maz sie cieszyl widzac dziecko i moj rosnacy spokoj. Ja dlugo nie czulam ruchow i juz prawie mialam stan przedzawalowy, ze nic nie czuje, ale od dwoch dni cos tam mi sie wierci po lewej stronie-na usg widac ze to kregoslup i nozki:)
Poczulam sie tak cudownie, ze ogarnieta blogim spokojem ruszylam na zakupy i wydalam polowe wyplaty:baffled:

Dziekuje wszystkim za trzymanie kciukow, jestescie super wsparciem

dzięki dziewczyny :-)

white_orchid - czy przy tym usg-krakowskim może być osoba towarzysząca czy musiałaś być sama.

moze byc osoba towarzyszaca ;) ze mna byl maz i cykal fotki :-)

btw z tego wszystkiego zapomnialam zdjec wstawic... jak juz mowilam syneczek to wulkan energii i ciezko bylo mu fotki robic :-p dlatego sa jakie sa ;-) mam nadzieje, ze jak sobie zafundujemy w grudniu 4D dla celow czysto filmowych (na pamiatke;)) to lepiej bedzie wspolpracowal :-D
1.jpg2.jpg3.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Pchla, super....gratuluję...jeśli chodzi o nospę, ja brałam w ostatnim m-cu, bo miałam mega bolesne skórcze przepowiadające (tzw. skórcze Johna Braxtona-Hicksa) i jak pojechałam na pogotowie myśląc, że to już Panie położne powiedziały, żebym łykała nospę, jeśli przejdzie to znaczy, że przepowiadające, jeśli nie to szybko na porodówkę...tak czy inaczej nospa jest jak najbardziej bezpieczna :tak:

white, rzeczywiście brykał, bo mało wyraźne fotki :-)

Do góry