reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

white, a powiedz mi kochana, czy z tych moich "krwawych" wyliczeń to wychodził Wam chłopak czy dziewczynka? tak z ciekawości pytam, żeby sprawdzić w ilu procentach to sprawdzalne jest :-)

z krwawych wyszedl chlopak - wiec zgadza sie :-)
za to chinski kalendarz nijak sie ma do rzeczywistosci, bo tam nam dziewczynka wychodzila ;-)

Mam jedno małe pytanie do was. Odnośnie mojego wczorajszego usg. Na zdjęciu w wymiarach dzidzi wydaje sie wszystko wporzadku ale dreczy mnie to CRL długość ciemieniowo siedzeniowa to 0,6 mm!! Nie wiem czy to dlatego ze dzidzia wczoraj tak brykala ze nie mogła jej dokładnie ująć ?! Jak sądzicie ?

hmmm a to juz nie troche za pozno na mierzenie CRL przy takim duzym dziecku:confused: teraz to sie juz chyba tylko waga liczy i poszczegolne parametry jak obwod brzuszka, glowki, dlugosc kosci udowej, ramieniowej itp.
przynajmniej ja tylko takie wyniki mam na wydruku z usg :-) CRL tu nie widze...

reklama
Mi z "krwawej" metody (fajna nazwa) też wychodzi dziewczynka, ale z chińskiego chłopak. Za tydzień się rejestruje na 3D, to może się dowiem.:-)

reklama
BPD 42 mm, HC 137 mm, FL 27 mm, AC 114 mm no i EFB 222 g. I to CRL 0,6 ale przy CRL nie ma nawet napisanego tyg ciazy
mnie dziwi EFB, bo raczej jest EFW co jest masą ciała, wszystko inne wygląda chyba ok, ale to CRL???? może chciał wpisać CER (wymiar poprzeczny móżdżku)? nie wiem, nie chcę wprowadzać w błąd

Do góry