reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Olusia ja nigdzie bo co z dzieckiem zrobię ? :p eh może u dziadków by przekimał no ale gdzie się z brzuchem będe targać ? ;/ tylko domówki by mi odpowiadały..tak wiec zobaczymy ..:sorry:

Pat daj przepis mam jabłka w domu :-D

natasza bezstresowe nie znaczy tylko bez bicia, serio. mam przykłady w rodzinie gdzie dzieci są chowane bezstresowo - hulaj duszo, dziecko rządzi, na rękach 24/7 bo tak chce i oni tak robia bo MUSZĄ. ja mojego syna nie uderzyłam i nie uderze ale wychowuję go wg mnie odpowiednio, wie co dobre co złe, sa reguly, zasady itp. to nie sparta, żeby nei było ale nie traktuje go jak przygłupa bo nic nie rozumie i trzeba mu ulegać we wszystkim, serio.. dzieci są mądrzejsze niż nam się wydaje :p

bicie jakiekolwiek dziecka jest totalną porażką rodzica, brakiem argumentow i nic nie tego nie usparwiedliwia, dziecko traci szacunek do rodzica, samo zaczyna bić bo skoro ty możesz to ja też przeciez, tak ? robi się błędne koło :p

reklama
Moim się dostało kilka doslownie razy. Krzyczeć czesto ,uwierzcie ze człowiek z anielska cierpliwością by rady nie dali z moimi. Ogólnie SA brzeczki ale czasem nie mam SIL. Zwłaszcza ze wychowuje ich praktycznie sama. Żeby wychować ich bezstresowo to musialabym cały czas na jakimś valium chodzić :D

dzieci są mądrzejsze niż nam się wydaje :p
Tak jest dokladnie tak :) naprawde dobrze jest traktowac prawie od poczatku dziecko jako rozumiejace wiecej niz nam sie wydaje
dziecko traktowane jako nierozumne szybko wykorzystuje ta pozycje u rodzicow

a ja dostalam od rodzicow wlasnie pralko suszarke :) :) wlasnie wjechala mi do lazienki i czekam az troche sie ogrzeje bo zimna jak nie wiem zeby sprawdzic jak dziala :) :)

no i bardzo dobry wynik wyszedl mi hemoglibiny glikowanej bo 5,2 % :) czyli mam bardzo dobrze cukrzyce uregulowana :) sredni poziom glukozy z ostatnich 3 miesiecy wynosi ok 100 :) czyli dolna norma :) przy moim poziomie 200 po 1h i 196 po 2h przy obciazeniu to super wynik :)

no ja nie miałam na myśli bicia w sensie takim że brak mi innych argumentow i bije dziecko, bardziej miałam na mysli tak jak Myla mówi jak juz Ci się wszystkie argumenty skończa, anielska cierpliwość i cała reszta.
no wychowywanie dziecka pod kloszem, bez stresu pozwalając na wszystko, pozwalając aby wchodziło nam na głowę, dziecko nie może płakać itd... to też uważam za porażkę wychowawcza rodzicow..bo to dziecko mając 10 lat robi w domu armagedon...

ehh...wychowanie dziecka to nie taka prosta sprawa:-)

Myla ja też dre paszczę :zawstydzona/y:staram sie mało , ale sa takie dni, że kur.. lecą jak za cały miesiąc :eek: efekt jest taki, że młody tez zaczał się drzeć jak cos nie pasi i slownictwo mamusi podchwycił.. sporadycznie wyrwało mu się z 3 razy ale było

ja miałam w listopadzie hemoglobine glikowaną 4,6 teraz lekarz mi zlecił ale na pewno bedzie wyzsza bo zmniejszyłam dawki insuliny więc poziom cukrów jest ciut wyższy

reklama
Do góry