reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Aylin a ja to chyba bym wolala przed swietami, bo nie mam ochoty potem w swieta sie w razie co stresowac, Moj bedzie chcial lazic do rodzinki swojej... ja nawet do swoich sie nie wybieralam, bo musialabym isc sama bo moj jest sklocony z moim bratem od jakiegos czasu... a on do swoich napewno by chcial isc skoro u nas nic szykowac nie bedziemy.

Ja do tej pory zadnego ktg nie mialam i nic mi nawet gin nie mowil, ehh widac ci lekarze rozni, no nic w srode sie dowiem jak to bedzie ze mna ze wzgledu na ta cukrzyce

Natasza no to gratulacje :biggrin2: juz jutro bedziesz po :biggrin2:

Asiorek no to rezerwuj sobie 1.go ;-)

Oltoma to mowisz ze ja przed swietami jednak dam rade jak z ta pelnia tak jest? :biggrin2:

U mnie slonce sie pojawia, hmm ale co z tego jak ogolem wichura od nocy i do tego co jakis czas nagle deszcz pada, przestaje i potem na nowo zaczyna... :/

Ostatnia edycja:
reklama
Doli mam gierki w kom ale na niczym skupić się nie potrafię:) dziewczyny takie nawet nawet ;) jedna z terminem jak ja na 14.04 druga po terminie a trzecia na połowę maja

Żarcie paskudne ale nawet apetytu nie mam :)) żołądek skurczony
A mamy chyba już wie że koniec tego dobrego i wychodzi jutro bo kopie jak szalony ;)

Kurrrr oszaleje ilez mozna czekac? Krocze napier od twardego krzesla,stac nie moge i zaraz rypne glowa o podloge tak mi sie spac chce :(

Kuklaki piekne tulipanki :) echhh zazdroszcze slonka. U nas wichury :/

Jutro dostaniemy wypis od poloznych. Dzis wziela krew z pietki do badania. Karmienia sie normuja. Moje cycki nadal puste az polozna byla w szoku ze laktacja sie nie rozkrecila. Ewidentnie mam problem z pokarmem....
Aaa i mowila ze w wymazie pobranym w dzien porodu tez wyszedl gbs. Musze mala jeszcze przez pare dni obserwowac.

Natasza woooow :)
No to nas zaskoczyłaś :p
Trzymam kciuki [emoji110][emoji110][emoji110][emoji173]️[emoji173]️ dobra decyzja :)

Pat no chyba ze Ty tez cc lol ja ostatnia bede miec cc ? Lol no co za baby - wepchaly sie przedemnie :p

Babydust no ja cc na 2.4 chyba ze Kuba bedzie wariował :p

Pat ja tez 38t0d i na 13.4 termin :p

Tabasia mam nadzieje ze bol szybko przejdzie [emoji110][emoji110][emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

też bym się chętnie wpisała w kolejkę ale niestety nie mam pojęcia kiedy młoda zdecyduje się wreszcie wyleźć... wszystko już gotowe a ta się ociąga :D najgorsze jest to, że brat mi po świętach wyjeżdża i będzie problem z odbieraniem młodego i wożeniem go na zajęcia ;/ a ja jakoś nie wyobrażam sobie żebym miała się bujać po mieście tramwajami z takim brzuchem i ze świadomością, że w każdej chwili mogę zacząć rodzić.

Stażystka robiąca usg mówi tak " ale ma klejnoty" haha :)) na pół ekranu pindol z jajkami ;)
czyli nie dziewczynka ? ;)
:p

Ja tez spuchlam :( wody pełno mam nazbieranej , twarz , nogi wszystko opuchnięte :(
ja też już nogi jak balerony mam :/ skarpetki mi się odgniatają tam gdzie gumka :/
stopy jakieś jak nie moje, rozlazłe.... ja chcę już rodzić !!!

Ale mam dzisiaj dzień... Nie mam siły totalnie na nic, rzygam jak kot, przeczyściło mnie... Jakby mi przyszło dzisiaj rodzić to nie wiem jak...
też rano rzygałam, nie wiem, co jest, i ciągle mi się "2" chce i boli brzuch jak na okres :/

Dobry :)

Nie mogłam z rana nic pisac przez aplikacje :( - cos niezbyt dobrze chodzi ostatnie czasy ...

no właśnie mi się suwaczki np. nie pokazują, tylko krzaczki :/
dziwne...
może za dużo piszemy :)

Ja wcale nie wiem czy mi wywolaja. Nic narazie nie wiem. Kur.a mowilam ze nie pakowac torby. A wczoraj w nocy ok 23 ja ogarnelam . M ma dozucic tylko kilka rzeczy. Nie martwie sie torba tylko jakos tak mi zle. Nawet synka nie cmoknelam;/ bo spal z babcia.
Dobrze, że masz torbę spakowaną, bo jakby mąż zaczął Cię pakować to byłoby ciekawie :eek:

Ja też wczoraj miałam gorszy dzień. Brakło mi poprostu sił, a ten mój chłop do o d... rozbić. Zero zrozumienia, współczucia, a jak coś marudze to słysze, że może jeszcze jedno chce (bo niby pomysł z 2 dzieckiem był mój), ale ja nie wiedziałam, że będzie tak ciężko i że na niego liczyć nie bedę mogła, wczoraj jego jedynym obowiazkiem w domu było zabranie nas na obiad. Ja garnki myłam i zlew mi się zatkał, a on sobie spał w najlepsze, ja sie 2 godz męczyłam, ale dałam rade odkręciłam, poczyściłam i skończyłam garnki myć, a on sie obudził, mówie mu ze skoro już się obudził to niech mala umyje, nalał jej wody i co? Mowie do małej, że zaraz przyjdzie tata jej głowe umyć, mała mu coś pomarudziła i wielka obraza to niech mama ci umyje, ok umyłam, myślałam, że choć domyśli się, żeby jej mleko zagotować, bo ja już padałam, nie gdzie tam zrobił sobie kolacje i do łożka sie władował, zrobiłam mleko, placząc pod nosem, dziecko chciało bajke, myślę sobie może chociaż to zrobi, nie on bajek nie umie i lipa wszystko na mojej głowie, a mnie wk..rw, smutek, żal i wszystko inne brało, cały tydzien nie było go od 8-21, a jeden dzień w tyg. miał wolny to wziął nas na obiad i tyle jego bycia, ach jak mnie to irytuje ... sorki, ale mną takie emocje targają, że szok. Wiem, że pewno troche przesadzam i wyolbrzymiam sprawe, ale wczoraj naprawde miałam dość:'(
Asia, biedna :(
Zero pomocy, przykro mi :(
Nie wiem jak Cię pocieszyć, może tylko tak, że nie jesteś sama w takiej sytuacji. Ja mam to samo.

Kuklaki nie ma skurczow.
Ale was zaskocze - zostaje w szpitalu. Trzese sie ze strachu. Czekam na przyjecie. Malo wod i troche metne. Dziecko ok 3500.
Marela, super waga do rodzenia !!!
Gratki !
I trzymam kciuki !!!

Mi coś apka szfankowała już od paru dni, zainstalowałam ponownie mam nadzieje, że pomoże.
U mnie niestety w szpitalu zzo nie ma, choć szczerze to nie wiem czy chciałabym korzystać. Nie jestem osobą typu cierpiętnicy, ale z drugiej strony boję się wszelkich interwencji lekarskich, i nawet jak boli mnie głowa to tabletki biorę już tylko w ostateczności.:-\
Jest gaz rozweselający - może się sztachne i będę śmiała się z porodu :-D
Renatka 31 kończysz 36 tydz to Ty termin masz po mnie? Czy masz wcześniej cc? Ja też 01.04 mam wizytę, chyba dużo z nas je ma, i może w wielu przypadkach już coś będzie wiadomo.

nieee, ja mam termin na 21 kwietnia :)
ale żeby móc rodzić w wybranym przeze mnie szpitalu to muszę być chociaż w 37 tc :)
stąd moje zapędy do rodzenia w 37 tc :D
A kiedy wyjdzie to wyjdzie :)

Choć już mnie tak wszystko wkurza, a zwłaszcza wielki brzuch, że już bym chciała rodzić.
I nawet się nie boję.

Dziś odebrałam wyniki GBS - ujemny :D jupiiiii !
I zrobiłam badanie krwi i dałam siuśki do laboratorium.
Już chyba ostatnie badania w tej ciąży :)

Nataszka, kciuki !!!!!!!!!!!!!!!!!! &&&&&&&&&&&&&

Byłam dziś w CH i widziałam babeczkę z synkiem, o matko ! Ten synuś może tydzień miał albo i nie ! Taki okruszek, a ona go pionowo jedną ręką trzymała a drugą ubrania oglądała.... a ten malutki jeszcze taką skórę miał na twarzy łuszczącą się, maleńki był, pewnie mniej niż 3 kg ważył, ale wystrojony w butki, jeansy i sweter !!!
Ja nie mogę !!!

No ładnie wszystkie maja wizytę a 1.04? Ja mam ostatnie usg. Termin na 13.04 ale kuzwa z om jest 6.04 jak cos to nie chce wywoływać 20 dopiero...

Marela trzymam kciuki mocne!

Natasza to nas zaskoczyłaś!!

Mi tam obojętne czy w święta czy przed i tak świat nie bedzie heh :-D:-D

reklama
Karela kciuki zaciśnięte;-)

Margo mam nadzieję że podejmą jakąś decyzje

Natasza no to jutro będziesz miała Adasia, super, he he klejnoty na caly ekran dobre !!

Pat masz ten san termin co ja i Karina

Tabasia to jakas porazka ze tyle musisz czekac a zle sie czujesz..!! mam nadzieje ze szybko przejdzie

Renatka dobrze ze wynik GBS masz dobry

A ja dzis porozmawialam sobie z psychologiem szpitalnym...:-(

Do góry