reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Aga my tez nie mielismy usg, mamy natomiast notatke w ksiazeczce zdrowia jako zalecenie, pamietam, ze Gracjan mail robione usg chyba ok. pół roczku.

reklama
moj tez strasznie powietrze lyka... no i przez to te wzdecia, a nie moja diete...

dzisiejsza noc byla polowicznie udana... maly po kapieli darl sie i kwilil, ani cyc ani nic nie pomagalo... po 2h zasnal tak o 22, i ja go obudzilam o 3 :szok: no ale za to do 4:30 darł pyszczek i zasnal na godzine... przed 6 wzielam go na siebie na swoj brzuszek i tak zasnal od razu... przelozylam go pozniej na bok obok siebie i tak do okolo 8 spalismy z krotkimi przerwami na kwilenie i baki.

hej

Witam Panie z rana.
Dzis nocka byla przespana, bo maz wzial mala do lozka w innym pokoju. Ale cos mam problem z jej brzuszkiem. Caly czas sie napina i meczy nawet po moim mleku..

Katik
Jest dokladnie, jak opisalas, ale ja nie moge zdjac sama szelek, dzis akuat zdejmujemy do kontroli jutrzejszej. tez ja wykapie i bedzie super. Moja Nadia tez boczy sie przy zmianie pampersa, ale do tego juz sie przyzwyczailam, bardziej mnie wkurza, ze ma taka bidna ta skore pod tymi szelkami, smaruje, jak sie da.
To zaburzenie higieny brr
Moja jest dokladnie w wieku Poli, jest z 20 kw, cos mi sie zrypal suwaczek, ze nie pokazuje.
Na jaki czas ma te szelki Twoja Pola, moja ma na 8 tyg lacznie. wlasnie jutro mamy usg, zobaczymy.

pozdrawiam mamy

No pogoda do bani. Wczoraj jeszcze nie było źle i poszliśmy na spacerek a dzisiaj to już konkretnie leje :wściekła/y:!!!
Bartuś śpi, Kuba rozrabia czyli dzień jak co dzień.

A ja muszę do pracy jechać... qrcze korki będą, bo w taką pogodę to wszystkich odmóżdża... wściec się można!!!

u nas narazie spokoj, Mati spi a Gracjaś oglada bajke, cisza i spokój, a ja zamiast wstac i przyszykowac obiad poki mam mozliwosc leze w łózku z kompem przy sobie :-)

czesc Mamusie,
u nas nocka przespana w łóżeczku, z przerwami na karmienie i przewijanki...

no i sukces - moje dziecię zaakceptowało smoczka...kiedys któraś z Was wspominała tutaj na forum, że jak inne smoki nie działają, to pozostaje gumowy NUK...no i tej Mamie która o tym pisała, to jestem niezmiernie wdzięczna, bo u nas właśnie NUK okazał sie zbawienny...taki zwykły, najtańszy smokol, nie jakieś tam drogie silikonowe TT...

ech, dzieciaki....

no pogoda dzisiaj do bani...to prawda...lało całą noc, leje i teraz....

a moje dziecię nie spi od 9, ale już dobre 20 min wpatruje się we własny czerwony śliniaczek, który robi póki co za zabawkę w Jej łóżeczku...no piękny jest, naprawdę, hihihi...

ja Mateuszkowi nie daje narazie smoka, poki co zasypia sam i spi ładnie bez niego wiec wydaje mi sie zbedny i raczej jestem szczesliwa, bo ne bede musiala sie urzeraz z oduczaniem, choc starszy sam porzucil gumowego przyjaciela bez problemu :-) ale odnosnie temtu u nas tez sprawdzały sie te najzwyklejsze najtansze smoki, zadne tam drogie cuda :-)

a u nas kolejna nocka bez rewelacji-kochany cyckownik marudził i budził się co godzina na cyca...jak przed 8 wstał dopiero chwile temu udalo mi się go położyć do wyrka...ale coś tam pojękuje przez sen bidulinka-mam nadzieje ze go brzuś nie boli:no:rano wiercił się przy cycu i w sumie mało zjadł-no ale skoro usnął chyba nie jest głodny
ze spaceru nowu nici bo pogoda do bani.
Tatusiowi urlop się kończy a my nie zaliczyliśmy ani jednego spacerku:-:)-:)-(
dziewczyny a podajecie cycowym maluchom herbatki? Ja chciłam mu dziś dać koperkową ale nie ma szans- on nie chce butli, zresztą za smokiem też nie przepada. Za to ja codziennie pije ta koperkową bo mi szczerze zasmakowałą i mam po niej takie gazy że szok:zawstydzona/y::zawstydzona/y:a synek jak sobie purtał tak teraz nic

reklama
kurde o co tu chodzi znowu, myslalam ze ktos wykasowal nasze forum bo nie bylo tego w przyszle mamy, nie mam czasu na czytanie wszystkiego i pewnie cos przegapilam i ktos tu cos pozmienial, ale jakos znalazlam to nasze forum kurde...

Do góry