reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Myślałam, że już jakieś info od Paulki będzie, a tu cisza na razie.

U nas nocka jak co dzień - do północy walka, żeby dziecię w łóżeczku zechciało spać. Nie wiem o co jej chodzi, po karmieniu o 3 nie widzi problemu w odłożeniu do łóżka, nawet jak nie śpi to nie kwęka tylko sobie spokojnie leży, a od 22 do 24 awantura.

O rana leje, więc nici ze spacerku. Zła jestem, bo dziś miałyśmy iść do przychodni na ważenie i ogólne oględziny, a jak tak będzie cały czas lało to nie będę dzieciaka ciągnąć.

Na smsowym wiadomość od Paulki (okrojona bo nie wiem czy chce drastyczne szczegóły porodu pamiętać)
Ma już Zosieńkę w ramionach -poród nie był łatwy ale opisze sama jeśli będzie chciała to wspominać

Mlodemu nie zawsze sie odbija po jedzeniu. Podobno prze karmieniu piersia tak bywa. co Wy na taka teorie?

Kurcze, musze jeszcze tylko cos z tym zasypianiem przy piersi zrobic, bo nie dzialaja zadne sposoby na nie zasypianie Malego, a przez to karmienie trwa po godz kazde...

Hmmm nie wiem -moja małą łyka powietrze wiec jak się go nałyka i jej się nie odbije to zapewne będzie problem z brzuszkiem w dzień... a może mi się tylko wydaje ze ona tyle tego powietrza zasysa... jak zaczyna stękać w łóżeczku to ją podnoszę i zazwyczaj jest wielkie "beeeeeeeeee"

Ja swoją pod bródką palcem szturam, albo podnoszę do odbicia w międzyczasie. W sumie nie mam nic przeciw jej zaśnięciu przy cycu bo zazwyczaj pada po najedzeniu się.

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
no rozwalilyscie mnie tymi przypuszczeniami!
Choc w sumie - zawsze z Ł sie wyklocalam, ze bedzie dwojka. On jedynak- stawial na jedno, a ja w zaparte ze rodzenstwo to podstawa... Jednak teraz - po tych 9 miesiacach, po zapowiedziach lekarki, ze skoro w tej ciazy tak czesto pojawial sie cukier w moczu najprawdopodobniej przy nastepnej czeka mnie cukrzyca, a moze i ten nieszczesny PUPPP ktorego skutki do dzis odczuwam.... Nieeeeeee... passuje. Pola bedzie jedynaczka.

Dzieki laski. Kurcze niedobrze, ze pozostaja tylko tabletki bo obawiam sie o swoja systematycznosc... zwlaszcza teraz gdy wszystko mam podporzadkowane rytmowi pobodek i karmien pod Pole...

kochana nic prostszego... wieczorna kąpiel Poli = wzięcie tabletki :-)

No a niby mialo byc tak fajnie, dziecko urodzi sie na wiosne i bedzie mozna od razu na spacerki chodzic, jasne....
u nas tez mokro, choc narazie nie pada, ale zimno jak w styczniu conajmniej i nie przyjemnie, mati ma wiec w tej chwili spacerek w swoim łóżeczku, niestety na spacer sie nie zapowiada :-(

Hej kwietnióweczki. Rozwiejcie moje wątpliwości i powiedzcie w jakim czasie u Was zjawiła się polożna? Jetseśmy z Adasiem od czwartku w domu i nikt nas nie odwiedził, a mam tyle pytań i wątpliwości. Poza tym jutro mija tydzień, a ja jeszcze nie zarejestrowałam szkraba, ani nie zawiozłam dokumentów do przychodni.Oj będzie jutro pokręcony dzień..
My dziś mamy za sobą debiut picia z butelki. Te butelki TT sprawdzają się świetnie (czego o smoczku nie mogę powiedzieć, nie podchodzi Synusiowi). Mam tylko dylemat..ile taki maluszek może takiego ściągniętego mleczka wszamać na raz??? U nas poszło 110 ml

U nas polozna byla na drugi dzien, a do tej pory byla juz 4 razy i raz była u nas pani doktor.
Co do jedzonka, to maluszek ma spust, moj starszy byl na butli i zjadal w tym okresie ok. 50 ml, ale to nie regula, podejrzewam, ze mateusz zjadlby duuuuzo wiecej, hehe :-) pamietaj, ze kazde dziecko je indywidualnie, nie ma okreslonych granic i nie porównuj tez do innych dzieci bo kazde je inaczej.

reklama
Jak nie zawiozłaś papierów do przychodni to może dlatego nie ma położnej. U mnie była następnego dnia po wypisie, ale M był wcześniej, zaniósł kwity i powiedział, kiedy wychodzimy...

u nas takie rzeczy zalatwia szpital

odnosnie antykoncepcji; jak chodziłam w ciazy do lekarza to dorwałam jakas ulotke o wkładkach i bylo tam napisane, ze sa one bezpieczne dla karmiących, tylko teraz nie potrafie sobie przypomniec jak sie nazywala. Bede szla dopiero za 3 tygodnie do lekarza i zamierzam sie wypytac o spirake, bo z tabletkami przy dwójce dzieci to raczej nie podołam, raz ze trzeba brac o jednej porze ( niewykonalne), dwatrzeba pamietac o wzieciu, hehe ( tez raczej niewykonalne przy dwójeczce ).

13x13 - moj tez lepiej spi na powietrzu, teraz niby spi,ale caly czas sie wierci w łózeczku, przyzwyczajony, ze o tej porze jestesmy na spacerze, niesttey u nas jest tak zimno, ze szkoda gadac, a poza tym starszy kaslący, wiec w ogole sie nie rusze

Ostatnia edycja:
Do góry