reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam Was kwietnióweczki!
Mam na imię Agata i mam nadzieje, że już niedługo będę mogła być prawomocną członkinią tego forum. :-)
Póki co czekam na wizytę u gina (31 sierpnia) by potwierdził że jest zarodek i bije mu serduszko i nadrabiam zaległości w czytaniu tego forum. Robiłam już usg 2 tygodnie temu bo mogę mieć problemy ponieważ miałam robioną tomografie komputerową nie wiedząc o ciąży i był wtedy tylko pęcherzyk ciążowy. Także do kolejnego poniedziałku żyję nadzieją że wszystko z fasolką dobrze. To moja pierwsza ciąża i jestem zielona w tym temacie oprócz tego, że kobieta jest w ciązy i po 9 miesiącach rodzi dzidziusia, ale mam nadzieję, że nadrobię tutaj wszelkie zaległości.
Pozdrawiam wszystkie kwietniówki i życzę póki co jak najmniej dolegliwości. ;-)

Witam serdecznie:)
tym bardziej, ze pochodze niemalze z Twoich stron (Sokolow Podl) :)
Mam nadz, ze wszystko bedzie ok z malenstwem, daj znac jak tylko bedziesz cos wiedziala. Ja rowniez dopiero raczkuje w byciu ciazarna, bo to moje 1sza ciaza, ale wiesz mi, ze jak sie przylozysz do czytania, to szybko nadrobisz, a Dziewczyny sa bardzo pomocne wiec jakby co, to pytaj:)

reklama
Oj mnie niestety mdli od rana do wieczora:baffled:, okropność i na dodatek wszystko mi śmierdzi a już najbardziej mięso, nie moge znieść zapachu pieczonego mięska za którym przed ciążą przepadałam:-(. I jak tu obiadki gotować, chyba muszę rodzinke chwilowo przestawić na wegetarianizm:-D:-D;-).
.

Pamiętam, że najgorzej to śmierdziała mi ta przyprawa Maggi
Do dzisiaj jej nie znoszę.
A pewnego kulminacyjnego dnia mój nawet mój J. czysty i pachnący zdawał się cuchnąć niczym skunks :-)

Witam Was kwietnióweczki!
Mam na imię Agata i mam nadzieje, że już niedługo będę mogła być prawomocną członkinią tego forum. :-) Pozdrawiam wszystkie kwietniówki i życzę póki co jak najmniej dolegliwości. ;-)

Witaj Agata!
Dowiesz się tutaj wszystkiego, a nawet więcej niż byś chciała:tak:

Zaglądam często, bo wyprawiłam Izkę na spacer z babcią i ślęczę nad pracą mgr.
A najchętniej to poszłabym spać :zawstydzona/y:

Zaglądam często, bo wyprawiłam Izkę na spacer z babcią i ślęczę nad pracą mgr.
A najchętniej to poszłabym spać :zawstydzona/y:
to witam w klubie, ja tez męczę się z moją magisterką, bo powinna juz byc gotowa w maju ... Mam może o tyle "lepiej" że to moje pierwsze dzieciątko więc nie ma mi kto przeszkadzać (no z wyjątkiem mojego Sz oczywiście:p ), ale za to pracuję na cały etat więc nie wiem co gorsze;-)

to witam w klubie, ja tez męczę się z moją magisterką, bo powinna juz byc gotowa w maju ... Mam może o tyle "lepiej" że to moje pierwsze dzieciątko więc nie ma mi kto przeszkadzać (no z wyjątkiem mojego Sz oczywiście:p ), ale za to pracuję na cały etat więc nie wiem co gorsze;-)

ja też się przyłączam do klubu piszących prace magisterską, moja tez powinna byc gotowa w maju:rofl2: Pracę licencjacka pisałam przy niemowlaczku :happy: Gracjanek urodził się w styczniu (tydzien przed sesją), a broniłam licencjata we wrzesniu, teraz będe się bronić z maluszkiem ale w brzuszku no i oczywiście z jednym już brykającym:-)

hej dziewczyny spróbuje dzisiaj dodać moj pierwszy suwaczek
mam takie małe pytanie czy wy też macie takie dziwne kolki i kłucia w podbrzuszu i w okolicach żeber ?? ogólnie czuję się ok tylko te kolki nie dają mi spokoju

No i po wizycie...
Karta ciazy zalozona, ulotki, ksiazeczki i informacje w ilosci ogromnej. No to mam czytania a czytania.
Bardzo fajna i mila polozna, chyba bedzie z nia ok. Termin wyliczyla tak jak juz sama ustalilam - 6/4/2010.
Dzis wziela mocz, w ktorym podobno troszke krwi jest (ale to jej wprawne oko to ocenilo, dla mnie nic widac tam nie bylo). Wyniki w przyszlym tygodniu co to za infekcja. Pobrala tez mnostwo krwi na takie badania:
hemoglobine
grupe krwi
przeciwciala
na hiv
syfilis
rozyczke
niedokrwistosc tarczowatokrwinkowa ....
Polozna bardzo pozytywnie zaskoczona, ze juz od stycznia biore kwas foliowy, ze rzucilam palenie, i alkohol (pity i tak sporadycznie) juz dawno wyeliminowalam.
Termin na usg przyjdzie ze szpitala - miedzy 12 a 14 tygodniem. Miedzy 11 a 13 zapisalam sie na dodatkowe, ale nieobowiazkowe badania na zespol Downa. Stwierdzilismy z Mezulkiem, ze co prawda ryzyko jest bardzo male (w moim przedziale wiekowym wynosi 0,1%) ale skoro nie zagraza to ani mnie ani dziecku - warto zrobic.

Dzis w nocy pobilam swoj rekord - wstawalam 7 razy do toalety. Jak mi budzik zadzwonil , ze pora wstawac nie wiedzialam co sie dzieje. Do bani take spanie przerywane co chwile wstawaniem. Ide sie zaraz kapac i do spania.
Milego wieczorku !!!

Katik - super
ciekawe kto oprocz mnie jeszcze nie byl na zadnej wizycie bo czuje ze kryje tyly z badaniami :sorry2:
u mnie plamienia minely i jakos zrobilo mi sie lzej, za to wpracy koszmarnie nie chce mi sie pracowac :zawstydzona/y:

reklama
Witam was wszystkie :-)
z przyjemnością dołączam do tego grona. Mój termin porodu według OM to 25 kwiecień :-)

Do góry