reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam Was kwietnióweczki!
Mam na imię Agata i mam nadzieje, że już niedługo będę mogła być prawomocną członkinią tego forum. :-)
Póki co czekam na wizytę u gina (31 sierpnia) by potwierdził że jest zarodek i bije mu serduszko i nadrabiam zaległości w czytaniu tego forum. Robiłam już usg 2 tygodnie temu bo mogę mieć problemy ponieważ miałam robioną tomografie komputerową nie wiedząc o ciąży i był wtedy tylko pęcherzyk ciążowy. Także do kolejnego poniedziałku żyję nadzieją że wszystko z fasolką dobrze. To moja pierwsza ciąża i jestem zielona w tym temacie oprócz tego, że kobieta jest w ciązy i po 9 miesiącach rodzi dzidziusia, ale mam nadzieję, że nadrobię tutaj wszelkie zaległości.
Pozdrawiam wszystkie kwietniówki i życzę póki co jak najmniej dolegliwości. ;-)

Witam serdecznie:)
tym bardziej, ze pochodze niemalze z Twoich stron (Sokolow Podl) :)
Mam nadz, ze wszystko bedzie ok z malenstwem, daj znac jak tylko bedziesz cos wiedziala. Ja rowniez dopiero raczkuje w byciu ciazarna, bo to moje 1sza ciaza, ale wiesz mi, ze jak sie przylozysz do czytania, to szybko nadrobisz, a Dziewczyny sa bardzo pomocne wiec jakby co, to pytaj:)

reklama
Oj mnie niestety mdli od rana do wieczora:baffled:, okropność i na dodatek wszystko mi śmierdzi a już najbardziej mięso, nie moge znieść zapachu pieczonego mięska za którym przed ciążą przepadałam:-(. I jak tu obiadki gotować, chyba muszę rodzinke chwilowo przestawić na wegetarianizm:-D:-D;-).
.

Pamiętam, że najgorzej to śmierdziała mi ta przyprawa Maggi
Do dzisiaj jej nie znoszę.
A pewnego kulminacyjnego dnia mój nawet mój J. czysty i pachnący zdawał się cuchnąć niczym skunks :-)

Witam Was kwietnióweczki!
Mam na imię Agata i mam nadzieje, że już niedługo będę mogła być prawomocną członkinią tego forum. :-) Pozdrawiam wszystkie kwietniówki i życzę póki co jak najmniej dolegliwości. ;-)

Witaj Agata!
Dowiesz się tutaj wszystkiego, a nawet więcej niż byś chciała:tak:

Zaglądam często, bo wyprawiłam Izkę na spacer z babcią i ślęczę nad pracą mgr.
A najchętniej to poszłabym spać :zawstydzona/y:

Zaglądam często, bo wyprawiłam Izkę na spacer z babcią i ślęczę nad pracą mgr.
A najchętniej to poszłabym spać :zawstydzona/y:
to witam w klubie, ja tez męczę się z moją magisterką, bo powinna juz byc gotowa w maju ... Mam może o tyle "lepiej" że to moje pierwsze dzieciątko więc nie ma mi kto przeszkadzać (no z wyjątkiem mojego Sz oczywiście:p ), ale za to pracuję na cały etat więc nie wiem co gorsze;-)

to witam w klubie, ja tez męczę się z moją magisterką, bo powinna juz byc gotowa w maju ... Mam może o tyle "lepiej" że to moje pierwsze dzieciątko więc nie ma mi kto przeszkadzać (no z wyjątkiem mojego Sz oczywiście:p ), ale za to pracuję na cały etat więc nie wiem co gorsze;-)

ja też się przyłączam do klubu piszących prace magisterską, moja tez powinna byc gotowa w maju:rofl2: Pracę licencjacka pisałam przy niemowlaczku :happy: Gracjanek urodził się w styczniu (tydzien przed sesją), a broniłam licencjata we wrzesniu, teraz będe się bronić z maluszkiem ale w brzuszku no i oczywiście z jednym już brykającym:-)

hej dziewczyny spróbuje dzisiaj dodać moj pierwszy suwaczek
mam takie małe pytanie czy wy też macie takie dziwne kolki i kłucia w podbrzuszu i w okolicach żeber ?? ogólnie czuję się ok tylko te kolki nie dają mi spokoju

No i po wizycie...
Karta ciazy zalozona, ulotki, ksiazeczki i informacje w ilosci ogromnej. No to mam czytania a czytania.
Bardzo fajna i mila polozna, chyba bedzie z nia ok. Termin wyliczyla tak jak juz sama ustalilam - 6/4/2010.
Dzis wziela mocz, w ktorym podobno troszke krwi jest (ale to jej wprawne oko to ocenilo, dla mnie nic widac tam nie bylo). Wyniki w przyszlym tygodniu co to za infekcja. Pobrala tez mnostwo krwi na takie badania:
hemoglobine
grupe krwi
przeciwciala
na hiv
syfilis
rozyczke
niedokrwistosc tarczowatokrwinkowa ....
Polozna bardzo pozytywnie zaskoczona, ze juz od stycznia biore kwas foliowy, ze rzucilam palenie, i alkohol (pity i tak sporadycznie) juz dawno wyeliminowalam.
Termin na usg przyjdzie ze szpitala - miedzy 12 a 14 tygodniem. Miedzy 11 a 13 zapisalam sie na dodatkowe, ale nieobowiazkowe badania na zespol Downa. Stwierdzilismy z Mezulkiem, ze co prawda ryzyko jest bardzo male (w moim przedziale wiekowym wynosi 0,1%) ale skoro nie zagraza to ani mnie ani dziecku - warto zrobic.

Dzis w nocy pobilam swoj rekord - wstawalam 7 razy do toalety. Jak mi budzik zadzwonil , ze pora wstawac nie wiedzialam co sie dzieje. Do bani take spanie przerywane co chwile wstawaniem. Ide sie zaraz kapac i do spania.
Milego wieczorku !!!

Katik - super
ciekawe kto oprocz mnie jeszcze nie byl na zadnej wizycie bo czuje ze kryje tyly z badaniami :sorry2:
u mnie plamienia minely i jakos zrobilo mi sie lzej, za to wpracy koszmarnie nie chce mi sie pracowac :zawstydzona/y:

reklama
Witam was wszystkie :-)
z przyjemnością dołączam do tego grona. Mój termin porodu według OM to 25 kwiecień :-)

Do góry