reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

czesc, dzisiaj niedziela a ja sie za sprzatanie wzielam, jakos mnie natknelo...wyszorowalam cala lazienke i wzielam sie za sypialnie... maj maz nadal robi pokoik dla malutkiej, szybko mu nawet idzie:tak: tesciowa miala przyjechac na kawe ale chyba zapomniala...i dobrze:-)
milej niedzielki!!:tak:

reklama
cześć ciotki klotki. Melduję się w niedzielne popołudnie. Ojj jak wy dużo piszecie-już się pogubiłam i nie mam kiedy nadrobić. Czytam tak wyrywkowo i najważniejsze że wszystkie w dwupaku.
U nas weekendowe lenistwo...tylko nasz mały kangurek szaleje cały czas.Właśnie wstawiłam ciasto do piekarnika- bo coś mnie naszło na murzynka z wiśniami:-D
Jutro zaczynam pasowanko Antosiowej garderoby- part one:-)
Całuje Was wszystkie i pozdrawiam.

Aniam nie chcę dyskutować o mądrości lekarzy i tym co oni zalecają -każdy jest mądry bez względu czy to czy jest ordynatorem czy nie (akurat o o jego mądrości nie świadczy niestety) -jeśli chodzi o cudze dzieci. Kiedy przychodzi co do czego słyszy się tylko "przykro mi" albo "to jeden przypadek na 100 tak reaguje". Powikłania sa po chorobach i dzieci są roslinami, powikłania sa po szczepieniach i dzieci sa roślinami, powikłania sa po chorobach nawet jak dzieci były szczepione więc żadne fora mnie nie uspokoją -bo można przeczytać o matkach z kazdej z tych grup.

Jednak chyba wiecej dzieci jest chorych z powodu chorób niż z powodu szczepionek. Dwa jak słysze o nieszczepieniu wogóle dzieci to szlag mnie trafia na głupote i nieodpowiedzialność takich rodziców . Bo to przyczynia się tylko do powrotu chorób z którymi już dawno nie mamy styczności:-( wiadomo nie ma co się rzucac na wszystkie szczepionki ale jak się mieszka w wielkim mieście , bywa w sklepach , centrach handlowych to dla mnie jest to wystarczający powód do szczepień

Justa - dziewczyno odpocznij troche:-D

a my byliśmy na basenach z piłkami mały się wyganiał i teraz już ziewa :-D:-D Chyba dziś szybko padnie - oby:-D

Witam was dziewczynki nie dam rady was nadrobić bo padam na mordkę. Wczoraj mieliśmy gości pojechali dopiero po 1.00 a dzisiaj byliśmy kupić pare rzeczy do pokoiku dla zuzi bo możliwe że remont się skończy w tym tygodniu.
Ja czuje się tak sobie jutro wizyta u ginki na 11.00 więc trzymajcie kciuki nie napisze od razu bo mam jeszcze pare spraw do załatwienia ale jak wrócę to na pewno dam wam znać. Mam tylko nadzieję że nie wyląduje w szpitalu z powodu tej nerki i tych wyników. Bo nera trochę pobolewa i daje czadu.
Kochane przesyłam wam dużo buziaczków:-):-).

Jednak chyba wiecej dzieci jest chorych z powodu chorób niż z powodu szczepionek. Dwa jak słysze o nieszczepieniu wogóle dzieci to szlag mnie trafia na głupote i nieodpowiedzialność takich rodziców . Bo to przyczynia się tylko do powrotu chorób z którymi już dawno nie mamy styczności:-( wiadomo nie ma co się rzucac na wszystkie szczepionki ale jak się mieszka w wielkim mieście , bywa w sklepach , centrach handlowych to dla mnie jest to wystarczający powód do szczepień
u nas szczepienie jest obowiazkowe! tylko te takie dodatkowe szczepionki ktore nie sa w programie to mozna samemu zadecydowac (bo trzeba placic), i tez jestem za szczepieniem:tak:

wesoła,jeśli oprócz bólu masz żylaki koniecznie pokaż nóżki lekarzowi.ja już przewrażliwiona się robię...

karola,ja już teraz trzymam kciuki i jakbyś się gdzieś w szpitalu zawieruszyła ,napisz smska...będzie dobrze:-):-):-)

spałam pół dnia...i mało mi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kamisia mam jutro w planie dokładnie to samo… no i nastawienie kolejnej pralki z rzeczami maluszka…
karola dokładnie daj znać w razie czegoś którejś z nas...namiary na zamkniętym...
A ja od jutra zostaje słomiana do czwartku no praktycznie piątku. Mąż jedzie na szkolenie techniczne do Hamburga...

Jestem na chwilkę -film "book of eli" chyba w tłumaczeniu "księga ocalenia" -taki sobie -grunt że dziecko mi się nie wystraszyło głośnymi dźwiękami -na efekty nie ma co liczyć, Denzel Washington jak zwykle czarujący;-)

Aniam -mówiłam że nie chcę dyskutować ale "chyba jednak" mnie nie przekonuje... tak samo jak zarzucanie komuś głupoty "bo nie szczepi". Równie dobrze to może działać w drugą stronę. Ja nie jestem ani za tym ani za tym -nie wyrobiłam sobie jeszcze opinii dlatego nie wypowiadam się na temat czyjejś mądrości czy też nie. Ile dzieci w Warszawie (wielkim mieście) nie jest szczepionych na pneumi, meingo czy roto -bo rodziców na to nie stac albo mają to gdzieś -i dzieciom nie szkodzą sklepy i przedszkola? ja nie wiem -Ty nie wiesz i nie ma co na ten temat debatować "co by było gdyby"

Justa u nas też jest obowiązkowe -największym chłamem jakim istnieje -za coś lepszego trzeba płacić

Aga2010 oj jeszcze 3 tygodnie i ja ruszam na zakupy:-D

Witajcie:-D

Udało mi się przeczytac co napisalyscie UUUFFF. cieszę ,że wszystkie jestesmy nadal 2w1;-)

My dzisiaj intensywnie spedzilismy dzionek, pojechalismy z corcią do Parku Kultury i Wypoczynku i delektowalismy się piekna sloneczną pogodą. corcia szalala na sankach a ja robiłam za fotografa. pozniej skoczylismy na obiadek do restauracji, a nastepnie na kawke do teściow:-D.Teraz jestem lekko zmeczona wiec chyba niedlugo pojde w kimonko, biorac pod uwagę fakt iz jutro rano musze jechac do przychodni na pobranie krwi:baffled: Pozatym podobnie jak u niektórych z Was pojawiają mi sie ostatnio czeste twardnienie brzuszka, no i no-spa poszła w ruch:tak:.

Jestem na chwilkę -film "book of eli" chyba w tłumaczeniu "księga ocalenia" -taki sobie -grunt że dziecko mi się nie wystraszyło głośnymi dźwiękami -na efekty nie ma co liczyć, Denzel Washington jak zwykle czarujący;-)

Aniam -mówiłam że nie chcę dyskutować ale "chyba jednak" mnie nie przekonuje... tak samo jak zarzucanie komuś głupoty "bo nie szczepi". Równie dobrze to może działać w drugą stronę. Ja nie jestem ani za tym ani za tym -nie wyrobiłam sobie jeszcze opinii dlatego nie wypowiadam się na temat czyjejś mądrości czy też nie. Ile dzieci w Warszawie (wielkim mieście) nie jest szczepionych na pneumi, meingo czy roto -bo rodziców na to nie stac albo mają to gdzieś -i dzieciom nie szkodzą sklepy i przedszkola? ja nie wiem -Ty nie wiesz i nie ma co na ten temat debatować "co by było gdyby"

Justa u nas też jest obowiązkowe -największym chłamem jakim istnieje -za coś lepszego trzeba płacić

Aga2010 oj jeszcze 3 tygodnie i ja ruszam na zakupy:-D

Widzę ,ze dyskusja na temat szczepien. Ja się musze przyznac,że jestem tą która swoje dziecko szczepiła na obowiązkowe +HIB i dodtakowo na kleszcze (jezdzimy czesto w tereny gdzie te wstręciuchy przebywają). Za to ani na pneumo, ani menigo ani rota moje dziecko szczepione nie było. Osobisie uważam ,że co za dużo to nie zdrowo. Boje sie powikłan posczepiennych, a po drugie jak my byłusmy małe to te rózne choroby wywolane pneumo i meningo tez były. jednak w tamtych czasach koncerny farmaceutyczne nie mialy takiej władzy jak teraz i nie było to wszystko tak naglośnione. Uwazam,że niestety wszystko sprowadza sie do kasy i jest to żerowanie na uczuciach matek (rodziców).

reklama
Melduję się po imprezce urodzinowej córci, ale tylko na chwilkę
bo padam z nóg
było super
fotki i nadrabianie Waszych postów jutro
pozdrawiam

Do góry