reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

ja nigdy nie spie na brzuchu, za to na plecach, ktos mowil ze na plecach na wznak nie powinno sie teraz spac, prawda to?????
a co do dretwienia i mrowienia to ja mam bardzo...ale tylko na rekach i dloniach, za to co rano...okropne

na pleckach to tylko dlatego,że będziesz obciążać kręgosłup no i będzie ucisk chyba na przeponę... hmmm tak chyba w szkole rodzenia mówili. Ja od kilku dni śpię z rogalem, ta "kiełbasowata" jak mówi mój mąż poducha bardzo mi pomaga na bóle kręgosłupa a w ciągu dnia służy za podstawkę do lapka jak leże bo ponoć nie można lapka bezpośredni na kolankach trzymać:baffled: ale oczywiście zwykła poduszka w tym celu też wystarczy :-)

czesc kittek, tym razem sie uda!! i w kwietniu bedziesz tulila juz swoja dzidzie:tak: na kiedy masz termin??

Dziękuję za miłe słowa Katik, mam nadzieję, że będzie tak jak mówisz. Termin mam na 22 kwietnia, według USG na ok 19tego

reklama
kittek - justa jestem, nie katik :-D
ja bolow plecow jeszcze nie mam, moze sie obejdzie bez... a ta poduszke rogala tez mam, ale jakos nie jest mi zbyt z nia wygodnie, mam taka wielka... a pod laptopa to kupilam taka extra z ikea podkladke:tak:

hmmmmm czy ja kiedyś wejdę i zobaczę 2 stronki tylko:sorry2::sorry2::sorry2:

Karola322
o to nieciekawie:no: Pozdrów Waniliową i trzymajcie sie obydwie:tak: a ja się wczoraj nasłuchałam o przewadze -medycznej -sn nad cc i reszta mnie nie interesuje. W grupie jest dziewczyna która będzie miała cc i bardzo dokładnie jej położna wyjaśnia różnicę dla dziecka -matka w tym momencie jest najmniej ważna według mnie... dziecko w każdym razie może (nie musi) mieć nieciekawie

Dagsila
... 2100:szok::szok::szok: to tak -moje dziecię jest malutkie:baffled: no co za doły u Ciebie???:confused:

Martyna
a po czym lekarz wnosi ze tak przytyje:confused: bo to ciekawe mój powiedział żebym nie jadła słodyczy i chemii to dzicko nie bedzie duże = będzie mi łatwiej rodzić:sorry2: czasem się do tych wskazówek stosuję -a czasem po prostu jadę do kfc:-p włosy rozjaśniałam, przyciemniałam, ścinałam wszystko jest ok i w marcu też pójdę je poprawić -później nie będzie kiedy

Mamusia87
czekam na wieści:tak:

mm&sm fajny nick:-) z m&m mi się kojarzy i od razu mam ochote na słodkie:confused:

Zielona:confused2: dlaczego Ty akurat chcesz być z tych szczęśliwych co mają mniej cierpieć przy porodzie i urodzić malutkie dziecko i nie męczyć się z wielkim bebzunem:confused: bo nie kumam -do 36 masz zaciskać nogi a później rób co chcesz:tak:

Aniash2 ja też nic nie mam -oprocz małej czapeczki którą kupiłam z Aniam na zakupach a którą S już tak wymiętolił i wytarł ze i tak do niczego:baffled:

Elvie -szeleszczące majtki -ciekawy gadżet:-D

Ba trzymaj się dzielnie:tak:

Katik
hahaha no "ciężarna zamordowała położna z zimną krwią" jak to usłyszę to będe wiedziała kto i dlaczego:-)

Elma samodzielna mamusia:tak:

Aniam
już z tą wsią nie przesadzaj:-D

Ulanka a myślisz ze ktoś Ci pozwoli rodzić naturalnie?? bo raczej jest trend ze po cc jest cc:confused:

Justa24 chcesz zobaczyć Alicję w krainie czarów za darmo??? zapraszam do mnie po porodzie:-D :-D :-D :-D

Aga2010 za szybko:-) a na początku taaaaaaaaak się dłużyło:-D ale będzi edobrze -później już tylko przytulać maluszki będziemy... no i nie będziemy spać... no i trzeba sie będzie odszukać w nowym realu... no i takie szczególy;-)

Wronka ja spać mogę jak śpię na plecach -inaczej moje dziecie odpycha się rekami i nogami od łóżka i nie da spokoju -jak się położę na plecach śpi:baffled:

Kinguunia współczuję nieprzespanej nocki... może w dzień sie zdrzemnij:tak:

Salamandra
-świetna pogoda??? a gdzi eTy jesteś w Sydney???:confused: tam to jest przyjemnie 33 stopnie ale w Polsce:baffled:

Ewka no to tutaj 350/500 pokój osobny

Agnieszka zapiekanka na sen?? no to już wiemy że nie działa:-D

Iza hahaha no po takim koktajlu to się nie dziwię ze kibelek -mi od czytania się słabo robiło:-D

Kittek witaj -koszalin?? 2 lata tam spędziłam:-) ufff co za miasto -męża tam poznałam:-D

Kwiatuszku zaraz zerknę na zdjęcia:-)

Aniez ja zawsze mówię -tyle kobiet rodzi nie będę histeryzować. A dla dziecka sn jest naturalne więc nie ma o czym mówić

Pozostałe mamusie pozdrawiam

Ufff na tym skończe bo się wczoraj nasłuchałam ze dla prawidłowego rozwoju mojego dziecka potrzebne jest bujanie a bujanie to chodzenie więc idziemy do kuchni:-D

13x13 pewnie juz wiecej niz 2100, bo mamunia na smutki kilo pomaranczy wrabala i 2 rogaliki z dzemem truskawkowym:-D:-D:-D.
na szkole rodzenia pani sie pytala jednej dziewcyny ile wazy jej dzidiza ona ze 900g, chlopiec, ma sie urodzic 15 kwietnia:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: i ta dziewczyna dodala ze wg lekarza to bedzie duze dziecko:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: w takim wypadku to ja slonica jestem, nosze sloniatko i chyba gdzies mi z 4 tygodnie ciazy uciekly bo to chyba niemozliwa jest taka roznica pomiedzy ciazą 32 tygodniowa a 30....

a szmutki mam szmutkowe. chyba zblizajacy sie porod i to ze nastanie zuelnie nowy rozdzial mojego zycia, rozdzial na ktory czekam jak 5-letni babel na pierwsza gwiazdke tak mnie w jakims stopniu nastawia. ukladam sobie w glowie wszytko, lacznie z tym jak bede miala poukladane w szufladach komody ( ktora jeszcze nie stoi w pokoju) ubranka Margolki, jak i gdzei bedziemy kapac, w co ubierac, gdzie ja bede karmic - takie rzeczy zaprzataja moja kolorowa glowe, a co chwila dostaje jakies rady czy w rozmowie wychadzi ze musze to tamto sramto. tylko w tych wszystkich ze musze poprac poukladac poprasowac nikt chyba juz nie pamieta ze musze donosic dzidize do tego 36 tyg, a jak tylko K. by mi przywiozl proszek to bym wszytko sobie zrobila...

hormony pewnie i to ze jestem juz tyle czasu w domu tak dziala....

na szczescie mam mojego kochanego K. bo bez niego to chyba swiat by mi sie juz z milion razy zawalil..

no i oczywiscie bb, gdzie moge sie wygargulic do woli:-)

witam czwartkowym popołudniem :-)jeju ledwo przewertowałam Wasze dzisiejsze wypowiedzi:szok: u mnie nocka jakby jej nie było... od 23 do 2.30 wyłam z bólu kregosłupa....taczałam sie popodłodze, robiłam rozne akrobacje, masaże i nic nie pomagało ....a ze jak mówie odbywało sie to na podłodze bo stwierdziłam ze lezenie na twardym bedzie lepsze,i ze nie chciałam K zarywać nocki-tez pozno wrócił, to sie sama ze saba tak męczyłam.... aż ok 2.30 z płaczu i bólu juz potem głowy sie uspalam . a wiec dzis jestem wykonczona i taka byle jaka. :-:)-(to na tyle mych żalów;-)
dzis w planach leżenie i odpoczywanie, a na wieczór wizyta u rodziców :-)
pozdrawiam i ściskam WSZYSTKIE KWIETNIÓWKI

900g, chlopiec, ma sie urodzic 15 kwietnia:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

a szmutki mam szmutkowe.
jak i gdzei bedziemy kapac, w co ubierac, gdzie ja bede karmic co chwila dostaje jakies rady czy w rozmowie wychadzi ze musze to tamto sramto.
na szczescie mam mojego kochanego K. bo bez niego to chyba swiat by mi sie juz z milion razy zawalil..

Dasz rade mamusiu!!! -co za różnica gdzie będziesz kąpać i przewijać?? albo karmić??
jak jesteś zwinna to mała pod pachę, cyc na wierzch i nad garami dasz radę przy gotowaniu obiadu nakarmić:-D
do przewijania jest kanapa albo fotel (u mnie blat w kuchni też jest na dobrej wysokości:-D),
do mycia micha -a gdzie ją postawisz -co za różnica??? dziecko da się umyć wszędzie -nawet pod kranem w kuchni:tak:
Pranie??? to nie średniowiecze ze do rzeki z michą musisz iść i na tarce zasuwać
prasowanie -dżizas -zdejmiesz z suszarki i przelecisz żelazkiem w tym czasie mała na golaska poleży -prze szczęśliwa będzie uwierz!!!!
To są drugorzędne rzeczy wszystko -niewarte zmartwień -najważniejsze żebyś kochała z całego serca!!!!!!!!!:tak:

A dobre rady??? dzięki panie że wszyscy daleko i jak ktoś mi próbuje z dobrą radą wyskakiwać to wyłączam gg, skype, komórkę:-D i cisza taka błoga się robi i spokój na sercu gości;-)

Każde dziecko jest inne a Twoje najważniejsze żeby było zdrowe -mamusia odstawia bułeczki (bo to chyba nie po pomarańczach:-p) i zdrowo zaczyna jeśc warzywka:tak:

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczynki ja tylko na chwile bo nie mam sily. Byłam rano na glukozie i strasznie się czuje mała jakoś mniej aktywna , ledwo co to wypiłam i niby dzisiaj mają być wyniki mam nadzieję że nie będę musiała tego powtarzać bo nie było by za ciekawie. U nas noc minęła nie najgorzej tylko pobudka była o 6.30 bo pan od remontu przeszedł na 7.00 więc po spaniu ale w sobotę chyba będzie tapetka już położona u nuni w pokoju:-):-) w poniedziałek wizyta i mam nadzieję że się dowiem dlaczego tak źle się ostatnio czuje. Buziaczki kochane

13x13 po czym wnosi? Hmmm.. zapytałam o to, a on na to, że w 8 i 9 miesiącu dziecko tak naprawdę nabiera ciałka i że te parametry z usg sugerują koniec 32 lub 33 tydzień a nie 31 w którym teraz jestem, cukier mam w normie, a podobno kobiety które mają cukrzyce ciążową rodzą większe dzieciaczki.. sama nie wiem...
Dagsila - też czuję sie jak słonik, ale niedługo wiosna, spalimy, zrzucimy, odetchniemy pełną piersią na spacerkach z maluchami:-D:-D

Witajcie Kwietniówki, mam do Was pytanie o twardnienie brzusia.Jak często je macie? Jak weszłam w 31 tydzień to mam ich kilka razy dziennie, trwają krótko i nie są regularne no i bezbolesne choć nieprzyjemne. Proszę napiszcie jak jest u Was?

reklama
Do góry