reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

13x13 Oj chciałabym do Sydney.., ale tu zadupie, nawet nie Lądek Zdrój :-)
Siedzę przy komputerze,patrzę w okno i pierwsza myśl jaka mnie naszła to taka, że dziewczyny jak dobrze, że nam przypada sezon porodowy wiosną! Przychodzą do mnie klientki z dzieciątkami takie zziajane i dyszące, bo pchanie wózka to teraz nielada wyczyn. A, że dziś u nas słonecznie to takich mamuś wysypało się sporo

reklama
Hej Kobitki :-)
Ja się nie wypłacę na te rzeczy dla dzidzi normalnie heh tak to odłożyłam na ostatnią chwilę ze szok,ale dobrze że sama nie jestem;-) .U mnie też dziś swieci pięknie słoneczko ,ale gdzieś ja osłabiona nic mi sie nie chce i siły nie mam w ogóle.:-(
Co do twardnienia brzucha to też mi twardnieje tak z trzy razy na dzień ,normalnie schylić się nie da no i jeszcze dochodzą te kłucia w szyjce ale to tak raz na dwa dni.Kurcze najgorsze to to, że słyszałam, że to skracanie się szyjki macicy. Wtedy właśnie przypomniało mi się ,że pod koniec pierwszej ciąży to tak mnie kuło właśnie jak złapało to iść nie mogłam.

Udalo mi sie przeczytac wszystkie zaleglosci :tak: choc nie bylo to latwe;-)

A tak z innej baśni kochane, czy rozjaśniałyście włosy w ciąży? Nie wiem czy zrobić to teraz czy jak maluszek się urodzi. I czy to prawda, że po ciąży włosy strasznie wypadają? czy to kolejny mit?
Ja robilam balejage i mam zamiar powtorzyc go za 3-4 tyg, bo juz mam straszne odrosty, ale chwilowo splukana jestem przez dentyste:-(

Dagsila, dobrze ze sie pozalilas. Zawsze to lzej na watrobie:-) co z tymi dobrymi radami niech sobie ludzie zrobia, to nie bede pisac, bo dzieci sa wsrod nas:blink: ale masz racje, najwazniejsze zebys Ty i my wszystkie jak najdluzej dzieciatka nosily w srodku (tylko bez przesady Laski, zeby nie przenosic za duzo:-p) a jak inni uwazaja, ze teraz pranie/prasowanie itd sa wazniejsze niz Twoj spokoj, to niech to sami zrobia!! :wściekła/y:

Witajcie Kwietniówki, mam do Was pytanie o twardnienie brzusia.Jak często je macie? Jak weszłam w 31 tydzień to mam ich kilka razy dziennie, trwają krótko i nie są regularne no i bezbolesne choć nieprzyjemne. Proszę napiszcie jak jest u Was?
u mnie jest tak - jak jestem w pracy, to zazwyczaj pod wieczor mam kilka razy deske na brzuchu. Nie trwa to dlugo, ale jak wiemy - nie jest przyjemne. To chyba od siedzenia przy biurku, sama nie wiem. Jak jestem w domku i nic nie robie, to raczej nie mam tego problemu (chyba ze wpadne na genialny pomysl sprzatania, czy jeszcze lepiej odkurzania:zawstydzona/y:). Czyli generalnie jak odpoczywam, to jest spokoj, ale jak sie mecze, to jest protest i przywolanie do porzdku:-p

i jeszcze dochodzą te kłucia w szyjce ale to tak raz na dwa dni.Kurcze najgorsze to to, że słyszałam, że to skracanie się szyjki macicy. Wtedy właśnie przypomniało mi się ,że pod koniec pierwszej ciąży to tak mnie kuło właśnie jak złapało to iść nie mogłam.
nie strasz, bo mnie od 3 dnitez tak kluje:szok:
rety, byle do marca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dzis to ja mialam gehenne a nie noc!
Nie spalam do 3ciej, o 6tej po wc juz zasnac nie moglam. Ł wyszedl do pracy po 8mej, myslalam ze wtedy na spokojnie pospie , ale nie - pies dostal jakiegos szalu i biegal z sypialni na dol jak nawiedzony, i warczal i szczekal na wszytskich krecacych sie przed domem!!!!!!!!
Teraz sie pilnuje by nie przysnac, bo jak pospie teraz to znow w nocy bedzie beret.

Pogode mamy koszmarna, caly dzien pada deszcz, jest szaro i buro, i juz od godziny by czytac ksiazke musze miec swiatlo zapalone. Ja juz chce wiosne!!!!!!!!!!!!!!!!

18 lutego idę na wizytę to się dowiem co nie co o tym kłuciu .Ja też mam nadzieje że to nie to co napisałam .
Ja rozjaśniam włosy tak co 2 miechy ostatni raz rozjaśniałam przed świętami ,mam straszne odrosty ale rozjaśnię dopiero w marcu bo potem nie będzie czasu.

Ja niedawno farbowałam ale szamponetką... i zamierzam najpóźniej w marcu powtórzyć wyczyn :tak: znów na taki rudy ;-) tzn kasztanowy :-D

Ella a jak mąż??
Ehhh...szkoda gadać słonko...:sorry2:w sumie to dalej do kitu... leży w szpitalu i leczą mu wątrobę a jego boli głowa bardzo... to mu dają przeciwbóloewe i tyle.:wściekła/y: Dziś mu wreszcie zdjecie zatok i kregoslupa szyjnego zrobili ale opis będzi edopiero jutro...tempo mają masakryczne! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i może wtedy go łaskawie obejrzy laryngolog lub neurolog...może...:confused: no ja poprostu kipie!:wściekła/y: On też! Gada z tymi lekarzami jak może, tlumaczy że też jest po collegium medicum i wie co i jak więc żeby wreszcie zaczęli diagnozować mu ten ból głowy, a oni się wątrobą zajmują, która i tak dojdzie sama do siebie po tej mononukleozie:baffled: no mnie słów brak...ręce mi opadły poprostu.:baffled::baffled::baffled: Przyjęli go 2 dni temu z powodu rozsadzającego bólu głowy i oczu i do tej pory się tą głową nie zajeli!:wściekła/y: Mówi, że jak jutro nic z tego nie wyjdzie to się wypisuje bo to nie ma sensu :sorry2::baffled: masakra jakaś...:no:

Olifka
- mnie też co jakiś czas brzuszek twardnieje- głównie wieczorami. Praktycznie codziennie. ;-)
Gorzej że od 3 dni mi się co jakiś czas pojawia taki nieduży ból jak na @ i to mi się bardzo nie podoba :no:

Ja sprzatam sobie powoli i co chwilę poleguję, bo właśnie brzuszek pobolewa...:baffled:

Zdrowia Dziewczynki!!!:-)

i wez tu powiedz cos dobrego o sluzbie zdrowia. Ella trzymajcie sie i mam nadzieje, ze w koncu pomoga Twemu mężusiowi, bo ile mozna..

no i mam tez nadzieje ze jak my pojdziemy rodzic to nas na wyrostek przez przypadek nie zaczna leczyc...:baffled:

buziaki i trzymaj sie dzielnie Elluś

reklama
Dziewczynki problem polega na tym że szyjka nie boli... więc jak się coś dzieje to albo przeczucie jak u Karoli322 albo usg czy też badanie lekarskie...

Gdyby szyjka mogła dać znac ze coś z nią nie tak -wiele kobiet byłoby spokojnych... dlatego tak wazne jest badanie na fotelu i usg dowcipne nawet po 13tc

Do góry