reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Gratuluje 8 miesiaca :-D:-D:-D Co do pobudki, to powiem Ci, ze u mnie punkt 7 sasiedzi zaczynaja wiercic i tluc mlotkiem.... wiec sama rozkosz....
:sorry2:

Dlatego ja doceniam to, że mam domek... :-p
Przynajmniej nikt mi młotkiem nie tłucze... mieszkałam w bloku 14 lat... nie wrócę nigdy... :eek:

reklama
Witajcie kochane,
ostatnio o dziwo nawet się wysypiam, tylko to przekręcanie się z boku na bok jest okropnie meczące.. jutro mam wizytę u lekarza, nie mogę się doczekać :-):tak: mam tyle pytań no i wreszcie zobaczę moją kruszynę :-)
A tak w ogóle kreacje karnawałowe naszykowane? Ostatnie ostatki z brzuszkiem :-D:-D Pamiętajcie też o pączuniach i faworkach w Tłusty Czwartek - oooo ten dzień kocham po prostu:-) to już niedługo :tak::-):-):-)
Lecę na kawę... ale zaraz wracam :-)

ewka84 no moja do mnie wypaliła tekstem, że jak moje dziecie faktycznie okaże się wielkoludem, to mam zmusić lekarzy do CC... :eek: no bo ja to na pewno wtedy będę w stanie o tym myśleć...

hmmm tłusty czwartek... ostatnio mam przez cały czas, co prawda paczków nie lubie bo ciezko trafic z lukrem bez tych smieci z cytrusów, wogóle o dobre cpaczki ciezko, ale za to wzielam sie ostatnio za pieczenie ciast i znow zaczynam tyc:( ale w sumie kiedy mam sie nazrec jak nie w ciąży:-p

a kiedy jest tłusty czwartek ?? bo ja nie wiem :eek:

Dagsila u mnie w rodzinie ciągle słyszę a jak wy sobie poradzicie jak się już dziecko urodzi... :eek: a ja nie rozumiem o co im chodzi... poza tym moja sąsiadka powiedziała, że jakby co to ona służy pomocą i radą, a że jest w domu to będzie pod ręką... moja mama to pewnie dopiero w sierpniu przyjedzie do polski... no ale moja babcia powiedziała, że jeśli będziemy chcieli to ona się do nas przeprowadzi na trochę... kochana starowinka... poza tym, skoro moje koleżanki dają radę to co ja nie dam rady ??

ewka84 no moja do mnie wypaliła tekstem, że jak moje dziecie faktycznie okaże się wielkoludem, to mam zmusić lekarzy do CC... :eek: no bo ja to na pewno wtedy będę w stanie o tym myśleć...

nie powiem, jest w tym jakas logika, pytanie co sie za wielkoluda uwaza, czasem chyba jednak lepiej dac sie pochlastac niz miec pozniej gorszą bubę, ja sie tak strasznie boje tych dziwnych sprzetów polozniczych, juz wole zeby mnie pocieli kontrolujac wszystko od poczatku do konca niz np kleszczami malemu krzywde zrobili, ale mam nadzieje ze wylezie z wlasnej woli:-)

nie no racja, ja nie powiem im nie tnijcie... ale ona powiedziała, że ja mam ich zmusić do CC jeśli moje dziecie się wielkie okaże... ale to chyba lekarze będą wiedzieli kiedy jest ta granica możliwości... :eek:

Tłusty Czwartek jest 11 lutego - w przyszłym tygodniu :-):-)

A co do zależności między wagą dziecka a decyzją o cc to ja nie wiem jak to jest - mam znajoma która kilka tygodni temu urodziła dziecko sn.. ważyło ponad 5 kg (5,200 chyba) bo lekarz stwierdził, że sobie poradzi i nie widzi wskazań do cesarki, co miała robić, uciekać do innego szpitala? Urodziła i to podobno bez żadnych komplikacji z tym, że poród trwał dłużej. Dla mnie osobiście maluch o wadze prawie 4 kg to gigant..

reklama
5 kilo to dużo :szok:
Kubek ważył 3800, mierzył 58 cm, ale wcale nie był gigant :-D Dla mnie był taki malutki, że toż to szok! :tak::tak::tak:

W tłusty czwartek sa najgorsze pączki w sklepach, bo idą na ilość... niestety. Ja robię swoje, ale w tym roku chyba odpuszczę... niestety.

Do góry