reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Doberek!!!

Kochane Ale to mile, ze sie dopytujecie :tak: Mła głowa lepiej niz wczoraj, ale lekko nadal ćmi. Tyle, ze juz wiem z jakiego powodu - dzis od rana leje u nas okropnie, i widocznie na taka zmiane pogody zareagowalam. A w sumkie dowieczora czulam sie kiepsko, bo az oczy bolaly :no:

Zadzwonilam tylko do rodzicow na skypie by zlozyc im zyczenia- wczoraj mieli 35 rocznice slubu, i po skypie poszlam sie wykapac i do lozeczka. Corcia nie wyczuwala chyba mojego zlego samopoczucia, bo rozpychala sie w brzuszku wg normalnego standardu :-)

Milego dzionka Babeczki, ja popijam kawke i biegne do pracy!
PA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Dzień Dobry Brzusie :-D

Ja znów miałam średnią noc...dobrze się czuję, ale nie mogłam sobie pozycji znaleźć...należne miejsce małża w łóżku zajął dumny kocur i ani myślał się przesunąć :sorry2::-D

mamusia87- Lepiej zadzwon do lekarza, bo z alergią nie ma żartów, a jak już się puchnie to jest już niebezpiecznie! :no:

Ba
- Zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka!!!:-) Też "kocham" dolegliwości żołądkowe :baffled: ja od połowy grudnia praktycznie nie przytyłam bo ciągle coś się dzieje, że ląduje na lekkiej dietce :sorry2: A to wysypka, która miała być alergią, a nie była, a to jakaś jakby grypa żoładkowa w wersji light, a to znów ta koszmarna kolka jelitowa- masakra:baffled:

Dagsila- Tobie to dobrze z takim masażystą :-)

Kwiatuszek- a to mnie zdziwiło z tą czkawką :confused: bo ja gdzieś tam trafiałam na info o czkawce jak cos czytałam, ale nigdzie nie mówili, że ma to związek z pępowiną :confused: mam nadzieję, że to jednak tylko ćwiczenie przepony, bo dziś nad ranem Maleńka znów miała ;-)

Magda Ciosek- dużo zdrówka i szybkiego wyleczenia ;-)

Katik- cieszę się że z główką lepiej- oby przeszło szybko całkiem :tak:

Ilona- co tam u Ciebie???? Mam nadzieję, że wszystko w porządku? :tak:

Dla wszystkich pozostałych Mamuś- Buziaki! :-D

Hej Kobitki :-)
Ostatnio miałam straszne bule żołądka i wymioty przez to ,i nie wiem czy to normalne bo w pierwszej ciąży tak nie maiłam :-(W nocy też się budziłam ze strasznymi skurczami tak jak by żołądka .Czy to możliwe że urwis mógł mnie tak skopać!??W czwartek idę do gina a dzisiaj odbieram badania z lab i ciekawa jestem wyników , bo gdzieś kolor moczu mi za bardzo nie pasował.
Ale mam nadzieje że wszystko będzie w porządeczku :-)

Witamy :)
Ja tylko na chwilkę, przywitać się i uciekam do pracy. Będe popołudniu i wszytsko ponadrabiam a z tego co widzę będę miała co nadrabiać:-D

Miłego dnia Dziewczynki :)

Witajcie kwietnióweczki!

Ale napisałyście :szok: ciekawe kiedy to nadrobie?

Ja już po badaniach w szpitalu. Cukrzycy nie mam z czego się szalenie cieszę :-D
Dzięki temu pobytowi dowiedziałam sie ze maluszek ma już 1750g i na 80% będzie drugi chłopak.

:-):-) czkawka nie ma wpływu na dziecko (ćwiczy oddychanie), a już tym bardziej nie ma związku z pępowiną. To chyba jakiś jeden z przesądów.
Wczoraj czułam się fatalnie, przespałam pół dnia, dzis też jakaś jestem lichutka, brak słońca czy co?? Miłego wtorku! :-):-)

ale artykuł sfazowany mi się trafił
wszystko co trzeba wiedzieć o liczeniu ruchów płodu
nie wiem jak Wy do tego podchodzicie, ale ja czuję synusia dość często i jakoś się nie zgłębiamw to liczenie ruchów, a już na pewno nie t ak jak tu piszą, i raczej bym nie dzwonila do lekarza jakbymw ciągu 2 godzin nie naliczyła 10 ruchów....
ebrzuszek.pl - Obliczanie ruch

kwiatuszku, ja tez jakoś przesadnie nie zwracam na to uwagi...gdyby bolał mnie brzuch,zmieniła by się wydzielina to może tak,ale na razie wsio wydaje się być ok...malutka zazwyczaj o podobnych porach tupta,więc nie martwię się na zapas...oglądałam fotki twojej hanki wczoraj:tak: pinkna laseczka:tak:

byłam dziś u okulisty.zbadała dno oka,ciśnienie i pole widzenia i napisała-''ze względów okulistycznych konieczne rozwiązanie przez cesarskie cięcie''...zobaczymy co na to mój gin...:tak:
dostałam antybiotyk na ta infekcję w oskrzelach,ale postanowiłam go nie brać.no chyba,że temperatura mi podskoczy.wracam do łózka.buziaki:-)

Umowa podpisana -i oby tak dalej!!!! trochę rzeczy musimy kupić ale to sama radość będzie:biggrin2:

Wczoraj byłam z siostrą na lodach (he:sorry2:) i zaciągnęła mnie do sklepu z odzieżą dla brzuchatych i kupiła mi bluzkę! od drugiej się wymigałam... dżizas... ubrałam jedną bluzkę i wyskoczyłam z przebieralni z tekstem "a teraz do Bawarii piwo roznosić"!!! (taka falbaniasta) na co pan "w Niemczech nie mają takich ładnych Helg":confused: pojechał z koksem BO jego żona nie znała polskiego:-p odważniś co?

Dziś za sobą dentystę -Pani powiedziała ze widać ze biorę witaminy bo zęby -fakt są słabsze ale i tak w niezłym stanie:tak:
A poza tym ja jestem mleczna jak krowa!!!!! S wczoraj leży koło mnie i gada jakie to mam wielkie cyce (w końcu z a na c) i jak mała będzie miała co jeść i zaczął mlaskać i OD TEGO MLASKANIA zaczęło mi lecieć:szok: masakra jakaś!!!

Dagsila
dziś już lepiej???:confused: :confused: :confused: bidulko skąd u Ciebie taki nastrój??

Gosienkag76
ja sie już nie mogę doczekać ale co tam -czas tak szybko leci -nim się obejrzę już będziemy mieszkać na nowym:tak:

Magda czy mi się wydaje czy ktoś Cię ciągle czymś zaraża:confused:?

Forget to ja jestem z tych co flaczki, móżdżki i wątróbki w każdej ilości za to owoce morza to dla mnie bleeeeeeeee:baffled:

Ella1 to ja mogę znieść zapachy kuchenne i perfumy ale jest jeden płyn chyba Lenor fioletowy -jak go poczuję paw murowany:-p

Aniez znam ból zgagi... ja wieczorem piję szklankę mleka i zazwyczaj pomaga -ale jak mam nie mieć zgagi jak moja tancerka 20h na dobę daje czadu po wszystkich wnętrznościach:-p

Aniam
a właśnie powiedz mi jak tam jest z korkami??? bo teraz z domu do pracy S ma 9km -tam mamy 16 ALE wiadomo że w Wawie nie odległość się liczy a czas dojazdu. Teraz S rano jedzie 10 minut ale wraca 1h10:baffled: a tam pojechalismy wczoraj po jego pracy i przemknęliśmy w 20 min... nie wiem jak rano jest i czy wczoraj po prostu farta mieliśmy??

Paulka
nie znam się -co do drgań zapytaj lekarza...

Karola322 ale poliki:-D :-D :-D :-D :-D

Kwiatuszku skazuję Cię na wygnanie póki nie dostarczysz mi tych kopytek z sosem:cool2:

Martyna33 ja mam usg jutro i już nie mogę usiedzieć:-D

Kamisia to dzień super:tak: a ta szarlotka mmmmmm

Ba ja czytałam ze woda jest normalna i te wachania wagi też -ważne tylko żeby nie było opuchnięcia twarzy -dlaczego? nie wiem:confused:

Aga2010 ja chyba najpierw spróbuję z dzieciowym proszkiem a później będę powoli próbowała normalny...

Iza są plusy i minusy. W lecie warzywa i owoce, w zimie chłodno i nie tak ciężko... ale na okres karmienia ominie mnie tyle grili i smakołyków...

Martucha28 trzymam kciuki za wytrwałość...

Mamusia87 fajny ten zestaw...

Wesoła!!! Ty kobieto uważaj na siebie... Zgadzam sie z Karolą...

Aniash
czekam na zdjecia:tak:

Zielona
a Ciebie nie mało coś ostatnio??? wprawdzie sama nie byłam przodowniczką:-p czekam na zdjęcia córuni -swoją drogą miałaś mi zdradzić co z tymi imionami -tzn literami na które się zaczynają...

Pozostałe mamuśki pozdrawiam!!!!
Spice
... ja miałam to szczęście że S zawsze chciał dzieci -za to jestem w stanie zrozumieć Twojego męża bo to ja miałam "czas" -zawsze była praca, zawsze coś sie miało do zdobycia... ale nie mozesz doprowadzić do "wpadki" bo On poczuje się oszukany...

Katik Kinguunia miłej pracy:tak:

A ja wczoraj w supermarkecie bezczelnie skorzystałam ze SWOJEJ kasy dla ciężarnych... jako ze każdy udawał że mnie nie widzi i bezczelnie wszyscy odwrócili głowę złapałam wózek z rąk S i po prostu wlazłam w kolejkę. Przecież nie kradnę tylko korzystam ze swoich przywilejów a jak wszyscy nagle stają sie ślepi to ok.

reklama
13x13 dzisiaj juz spoko luzik:-D mialam widocznie cieki dzien, ale przyszedl K. potulił polulał i wszystko wrociło do normy:-)

własnie zjadlam miske kiwi i mandarynek polanych bita smietana - wszystko oczywiscie dla zdrowotnosci i wracam do wertowania allegro:-):-):-)

Do góry