reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Co do ubranek i całej wyprawki to biorę się za to w przyszłym tygodniu, jak na razie mam 2 bodziaki i śpioszki no i nie mówię o ciuszkach po Nadii. Musze przywieźć worki od Mamy i zacznę pranie i segregowanie tego wszystkiego :-p Na razie jestem zalatana bo szykuję urodziny mojej już 3 letniej Nadinki :-) Impreza już jutro a ja w proszku:szok:
to podobnie jak u mnie
tylko ja się do 2 latek szykuje i mam jeszcze trzy tygodnie

a tak w ogóle to dziś przychodzi do mnie ksiądz na kolędę :)

reklama
hej dziewczyny, no to i ja sie melduje, zjadlam pyszne sniadanko i wypilam kawke, ogladnelam codzienny serial o porodach i lepiej mi, teraz poprasowalam ciuszki dla mojej malutkiej ktore popralam (narazie 2 kosze wyprasowalam a jeszcze 2 stoja:szok:) musze policzyc ile tego jest:-)

a co do KTG, to coś szybko Ci robią,
ja miałam pierwszy raz chyba 2 tyg przed terminem
KTG to sluchanie bicia serca? z tym pasem na brzuchu? bo nie wiem jak to jest po polsku, u nas nazywa sie ctg i ja to mam robione juz od 24 tygodnia i bylo juz slychac, normalnie sie robi od 28 tyg...a i ten przyrzad do mierzenia czy ma sie juz bole tez mam robiony od 24 tyg...

ilona i karola - fajnie ze u was juz lepiej, ciesze sie:-) ze szewki trzymaja i bedzie dobrze:tak:

Cześć dziewczyny! A ja już po porannych zakupach, obiadek już prawie gotowy :-) zostało mi tylko pranko i pisanie listy co to ja jutro nakupuje z moim mężulkiem dla dzieciaczka. Niestety nie mamy pewnośći czy to ona czy on Bo na USG nie było dokładnie widać i lekarz niby na 95% powiedział żę dziewucha ale jakoś sie czuję "na chłopaka" i brzuch mam w czubek, i cera idealna No nic co bedzie to będzie byle zdrowe :-)
nata01- ja wzięłam ze sobą na badanie cytrynę już przekrojoną i mi laborantka wcisnęła ją w glukozę i dało radę wypić taka wyszła bardzo słodka aż gryząco-słodka lemoniada. A będziesz piła 50mg czy 75mg?

Ella1- normalnie jak czytałam to jakbym siebie słyszała. Też nie lubię dla siebie robić zakupów a na punkcie zakupów dla maluszka to wariuje! Aż sie na mnie dziwnie mój mężuś patrzy że ja normalnie białej gorączki dostaje jak mówię co jeszcze kupimy albo żeby popatrzył jaka słodka bluzeczka :-)

No to idę robić listę zakupów i poszperam jeszcze na allegro. Miłego dzionka :-)

dziewczyny ktore pisza ze nie lubia robic dla siebie zakupow - idzie to?? mozna tak zyc?? jak moja kuzynka do mnie mowi: maz mnie zmusil zebym sobie kupila ta bluzke...:szok: to mi rece opadaja, ona tez nie lubi sobie kupowac... ja wam tylko pozazdroscic moge :tak:

No co za cham! Ja bym takiego czegoś nie zniosła! A ile ważysz w tej chwili i ile masz wzrostu? Ja mam 160cm jak zaszłam w ciążę to ważyłam 67kg (wcale nie byłam gruba) ale ja mam grube kości i dość mocno umięśniona jestem teraz ważę jakieś 78 czyli 11 mi przybyło, i mówi się trudno przecież nie będę chodzić głodna:no: Moja lekarka nic nie mówi w poprzedniej ciąży miałam już 20 na plusie na tym etapie ciąży. I się pytałam juz wtedy dla czego tak tyję to powiedziała ze taka już moja uroda i przecież nie zabroni mi jeść. Choć moja waga to w większości były ogromne obrzęki:baffled: więc zbyt dużego wpływu na to nie miałam.:no:

Elmuś - ja właśnie mam obrzęki, mój organizm zatrzymuje wodę i nic z tym zrobić się nie da :-( przed ciążą ważyłam 65 kg (168cm wzrostu) i podobnie jak Ty nie jestem z tych drobnokościstych .. po prostu taka budowa ciała. Teraz ważę 78kg. Mówię mu, że u mnie to brak ruchu a nie obżarstwo jest przyczyną przybierania na wadze, a sportu uprawiać mi nie wolno od początku ciąży, więc tylko spaceruję (no i sprzątam:-) źle sie z tym czuję, ale priorytetem jest dla mnie teraz urodzenie zdrowego dziecka, na tym powinnam się koncentrować.. nie na wadze, cieszyc się, że na razie wszystko jest ok.. ale każda wizyta u lekarza to dla mnie ogromny stres..:-(ale z tego powodu nie będę przeciez teraz zmieniała lekarza, który mimo wszystko jest bardzo dobrym specjalistą.

dziewczyny ktore pisza ze nie lubia robic dla siebie zakupow - idzie to?? mozna tak zyc?? jak moja kuzynka do mnie mowi: maz mnie zmusil zebym sobie kupila ta bluzke...:szok: to mi rece opadaja, ona tez nie lubi sobie kupowac... ja wam tylko pozazdroscic moge :tak:

oj idzie idzie:-) ja nie mam czesto cierpliwosci do lazenia po sklepach i pzez to bardzo czesto jak mam isc cos sobie kupic to jestem chora. dlatego najlepsza do zakupow jest moja siostra - rasowa zakupoholiczka, moj maz, ktory szybko wypatrzy co trzeba - bo mu sie nie chce kilku godz w sklepie spedzac albo moja mama bo jest mega cierpliwa:-)
oczywiscie sa dni z przeblyskami, kiedy to wyjde i kupuje, ale ku uciesze K. zdarza sie to zadko:-D

martynka - wez ty sie nie przejmuj tym palantem co sie twojej wagi czepia, kazda inaczej w ciazy tyje, a te kilogramy to nie te same kilogramy co bys normalnie przytyla, bo to rozne rzeczy maja na to wplyw i nie tylko jedzenie, ja tez mam juz 12 kilo na plus i co z tego, moja gin mi mowi ze super, ze ladnie przytylam i ze wszystko jest ok, moja kuzynka przytyla w ciazy 30 kilo i nikt jej nic nie mowil, teraz ma 10 kilo jeszcze na minusie niz przed ciaza...

No co za cham! Ja bym takiego czegoś nie zniosła! A ile ważysz w tej chwili i ile masz wzrostu? Ja mam 160cm jak zaszłam w ciążę to ważyłam 67kg (wcale nie byłam gruba) ale ja mam grube kości i dość mocno umięśniona jestem teraz ważę jakieś 78 czyli 11 mi przybyło, i mówi się trudno przecież nie będę chodzić głodna:no: Moja lekarka nic nie mówi w poprzedniej ciąży miałam już 20 na plusie na tym etapie ciąży. I się pytałam juz wtedy dla czego tak tyję to powiedziała ze taka już moja uroda i przecież nie zabroni mi jeść. Choć moja waga to w większości były ogromne obrzęki:baffled: więc zbyt dużego wpływu na to nie miałam.:no:

Elmuś - ja właśnie mam obrzęki, mój organizm zatrzymuje wodę i nic z tym zrobić się nie da :-( przed ciążą ważyłam 65 kg (168cm wzrostu) i podobnie jak Ty nie jestem z tych drobnokościstych .. po prostu taka budowa ciała. Teraz ważę 78kg. Mówię mu, że u mnie to brak ruchu a nie obżarstwo jest przyczyną przybierania na wadze, a sportu uprawiać mi nie wolno od początku ciąży, więc tylko spaceruję (no i sprzątam:-) źle sie z tym czuję, ale priorytetem jest dla mnie teraz urodzenie zdrowego dziecka, na tym powinnam się koncentrować.. nie na wadze, cieszyc się, że na razie wszystko jest ok.. ale każda wizyta u lekarza to dla mnie ogromny stres..:-(ale z tego powodu nie będę przeciez teraz zmieniała lekarza, który mimo wszystko jest bardzo dobrym specjalistą.

ja bym zmienila lekarza.... jak mialamym sie co 4 tyg na stres narazac to bym mu "ładnie" podziekowala...

reklama
dagsila - to ja z twoja siostra moge sobie reke podac, jak ja jestem w polsce w tej galerii u was -piastowska chyba sie nazywa - to ja tam caly dzien moge spedzic...wogole nie musze jesc ani pic...:-D:-D

Do góry