reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

ja pierdziele, wyszlo mi na tym BMI (a mam 25:zawstydzona/y:) ze mam okres przed otyloscia
a mi ze przed ciaza bylo 15,6(wychudzenie) a teraz 18,2 (niedowaga) wg tego wskaznika :)....
ale juz od 18,6 jest waga prawidlowa - czyli jestem na dobrej drodze :)...
ha wlasnie sie zwazylam i mam 49kg - czyli + 7 kg..... i jazzzzda !! ja tyje jupiiiii :D!!! odzyskalam to co stracilam przy diecie :)..

reklama
ja pierdziele, wyszlo mi na tym BMI (a mam 25:zawstydzona/y:) ze mam okres przed otyloscia:szok::szok::-D:-D:-D a wczoraj spotkala nas taka znajoma baba i sie pyta: no i co tam u was nowego? planujecie jakies dziecko w koncu? a ja stoja przed nia i mam 12 kilo na+ i wielki brzuch.....
buahahaha, usmialam sie z tego :-D:-D:-D
ha wlasnie sie zwazylam i mam 49kg - czyli + 7 kg..... ..
nie dobijaj mnie :-( wychodze na gruuuuuuuuuuuubasa przy tobie :wściekła/y:

forget, masz wysokie ciśnienie do tych obrzęków?u mnie na razie tylko ''balonikowe''nogi i ręce.zrobię za tydzień badanie moczu i zobaczę czy białka dodatkowo tam nie ma...robią ci nadal fibrynogen i inr?

biegałam pół dnia po mieście,by zakupić łóżeczko i komódkę dla idki(w końcu teść dał pieniążka:tak:),ale zamówienie będę mogła złożyć dopiero jutro...przemokłam całkowicie a i tak ,głupia z katarem poszłam.teraz herbatka z cytryna i pod kołdrą siedzę,brrrrrrrrr.........

haha Aniolku, te 15 kg temu to moze bym Ci uwierzyla, ale teraz jak o tym mysle to sie robi malo smieszne:no: bo gdzie kwiecien ???
Choc ogolnie na ciele nie widze az takiej potwornej roznicy, wiem ze opuchlam na tylku, udach i lydkach, jednak najwiecej poszlo w brzuchol.
Jakbym nie bedac w ciazy przytyla 15 kg to juz bym sie chyba kulala po ulicy :-D:-D:-D

ja pierdziele, wyszlo mi na tym BMI (a mam 25:zawstydzona/y:) ze mam okres przed otyloscia:szok::szok::-D:-D:-D a wczoraj spotkala nas taka znajoma baba i sie pyta: no i co tam u was nowego? planujecie jakies dziecko w koncu? a ja stoja przed nia i mam 12 kilo na+ i wielki brzuch.....

Z tego co ja wiem, to BMI w ciązy sie nie liczy, a juz napewno nie tym samym wzorem co normalnie przed ciażą.

haha Aniolku, te 15 kg temu to moze bym Ci uwierzyla, ale teraz jak o tym mysle to sie robi malo smieszne:no: bo gdzie kwiecien ???
Choc ogolnie na ciele nie widze az takiej potwornej roznicy, wiem ze opuchlam na tylku, udach i lydkach, jednak najwiecej poszlo w brzuchol.
Jakbym nie bedac w ciazy przytyla 15 kg to juz bym sie chyba kulala po ulicy :-D:-D:-D
kochana ile ja bym dala by miec taaaaakie cialko jak ty... i ten sweetasny brzuszek :)....

forget, masz wysokie ciśnienie do tych obrzęków?u mnie na razie tylko ''balonikowe''nogi i ręce.zrobię za tydzień badanie moczu i zobaczę czy białka dodatkowo tam nie ma...robią ci nadal fibrynogen i inr?.

No całe szcęście nie - jeżeli podskoczy to gestoza murowana... Mierzę codziennie, narazie jest w normie. Fibrynogen będę robić za 2 tyg.

A badanie na białkomocz zrób koniecznie - to też pokazuje jak z zatruciem

reklama
Z tego co ja wiem, to BMI w ciązy sie nie liczy, a juz napewno nie tym samym wzorem co normalnie przed ciażą.
nie liczy sie, bo nie jest w zaden sposob miarodajne,
ale np polozna u mnie w ramach takiej tylko kontroli sprawdza jak sytuacja sie ma. Wie jaka byla waga startowa i gdzie w przedziale BMI sie wtedy znajdowalam i teraz to tylko tak kontroluje.
Z tego do mi dzis powiedziala - przekroczenie I stopnia otylosci jest zagrozeniem dla zdrowia matki w ciazy i moze byc przeciwskazaniem do porodu SN

Do góry