reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Aniołek ja diphergan bralam prawie 3 miesiace na poczatku i wszytko jest ok, a pomagalo przy wymiotach i uspokajało, no i z dzidzia wszystko ok, a bralam w pierwszych 3 misiacach kiedy wszytko sie ksztaltowalo w moim dzieciatku.

Aga002 - kaz Młodemu do matury sie uczyc, bo nie ma co czasu marnowac:-).
a Margolek tez brzmi ładnie, wiec nie wiem ocb:confused::confused::confused::-D:-D:-D:-D:-D
Mowisz ze wsio ok??.... No gin mowil ze mozna go stosowac w ciazy ale to czemu na ulotce pisze inaczej??
ja mam go brac 2 razy dziennie po jednej dawce czy to nie za duzo?? zwlaszcza ze wymiotuje co 2-3 dni i jestem generalnie dalej na diecie??... sama nie wiem, najwyzej spytam jeszcze jednego gina :sorry2:....

reklama
co do glukozy ---to z tego co ja się orientuje można ją też zrobić prywatnie--bez skierowania.
dagsila moje dziecko i tak jest wielu imion więc z Marolkiem dam sobie spokój ,choć brzmi cudnie:-D:-D:-D:-D

aniołek--dzięki :tak::tak:

Mowisz ze wsio ok??.... No gin mowil ze mozna go stosowac w ciazy ale to czemu na ulotce pisze inaczej??
ja mam go brac 2 razy dziennie po jednej dawce czy to nie za duzo?? zwlaszcza ze wymiotuje co 2-3 dni i jestem generalnie dalej na diecie??... sama nie wiem, najwyzej spytam jeszcze jednego gina :sorry2:....

moj lekarz jest w ogole zwolennikiem wszytkiego co nie-chemiczne ale mimo to mi przepisal ten lek. ja bralam na poczatku 2 razy dziennie a pozniej wieczorem. a z ulotkami to tak juz jest, ze w wiekszosci pisza ze nie stosowac albo w najwyzszej koniecznosci... ja wychodze z zalozenia ze lekarzowi trzeba ufac i biore, co mi przepisze, coc czasami sobie sama zmniejszam dawki - np mam brac nospe 3 razy dziennie, ale biore jak sie wszytko napnie. czyli zdrowy rozsadek i zaufanie:-)

właśnie przeżyłam załamanie nerwowe połączone z głęboką depresją
szkoła Młodego jest zamknięta do poniedziałku , bo...pada śnieg a temp. wynosi ....+4 stopnie tzn....jest za zimno na chodzenie do szkoły:wściekła/y:
on skacze pod sufit a ja położyłam sie na łóżku i prawie płaczę :-:)-(

Ale pomysl, ze oni to beda musieli kiedys odrobic - na przyklad w kilka kolejnych sobot
:tak:

Normalnie zima do nas przyszla!!! Az zdjecie zrobilam, bo jest tak bialo za oknem, ze chodniki ani jezdni juz dawno nie widac. Znajomi sa w Pl, to im pokaze, bo inaczej nie uwierza, ze tak bylo na tej wyspie...

co do kurtki, co ja w swojej tez juz sie nie mieszcze. Juz mi szwy przy kieszeniach poszly, ale nie znalazlam jak narazie nic co daloby sie zalozyc i nie wygladalo jak worek po kartoflach:wściekła/y: wiec poki zostaje mi tylko pozszywanac te szwy i chodzi z porozsuwanymi kieszeniami (bo to zawsze kilka cm wiecej w obwodzi) bo niestety kurtka jest na suwek wiec nie ma czego przeszywac:-(

ja sie boje przylozyc jakiekolwiek swiatlo do brzucha, bo Olka i bez tego dostaje wariacji:-) na dodatek jak słyszy głos K. to tylko sie rozbija wewnatrz brzucha, a jak K. polozy reke to chwilka ciszy i juz z tatusiem razem zaczynaja wariowac. K. puka a Mała tanczy na prawo i lewo:-) i mogliby tak caly dzien:tak:
U mnie jest otwrotnie, jak tylko Sz sie zblize to Mlody sie uspokaja. Nawet sie na 2gi bok nie przewroci. A jak tylko pojdzie do kuchni czy cos to szaleje jak wsciekly. Czytalam wlasnie wczoraj o tym bawieniu sie z dzieckiem z ta latarka i dzis musze tego sprobowac:tak:

aga002, wspolczuje tego doswiadczenia. Mam nadz, ze sie wiecej nie powtorzy:no: Dobrze, ze juz ok:-D
Eh dziewczynki, a pamietacie jak jeszcze niedawno w ogole u nas brzuszkow nie bylo widac i sie zastanawialysmy kiedy nam wywala? Albo jak sie niecierpliwilysmy kiedy wreszcie poczujemy kopniaczki?... Kiedy ten czas zlecial?..................
masz calkowita racje. juz za mniej wiecej 3 miesiace bedziemy mialy nasze Malenstwa przy sobie, a nie juz w sobie... kiedy to zlecialo? mi wg OM zostalo jeszcze 96 dni :szok:

właśnie przeżyłam załamanie nerwowe połączone z głęboką depresją
szkoła Młodego jest zamknięta do poniedziałku , bo...pada śnieg a temp. wynosi ....+4 stopnie tzn....jest za zimno na chodzenie do szkoły:wściekła/y:
on skacze pod sufit a ja położyłam sie na łóżku i prawie płaczę :-:)-(
Aga, no wiesz, jeszcze jakies biedne dziecko by w zaspie ugrzezlo i co?:-D a tak serio, to masz racje - paranoja. Sniegu nawet pol cm nie ma, a oni podnosza alarm jakby nie wiem co sie dzialo. Ale co zrobic, co kraj to obyczaj. Moj szef mowi, ze tutaj takiego sniegu nie widzieli od '81 roku wiec nie ma sie co dziwic, ze panikuja:-D

reklama
Do góry