reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
ja nie chcę przekroczyć 60 kg, a wiem że to nieuniknione...zwłaszcza że pewnie przez święta się rozrosłam :-(. Przy moim wzroście (152 cm) zaraz będę kwadratowa :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: :-:)-:)-:)-(

a ja bym chciala tak dla odmiany przytyc z jeszcze jakies 10-12kg ale wiem ze to nie mozliwe.... nigdy nie mialam cialka i baaardzio bym chciala zeby chociaz cos mi zostalo po ciazy :(....

wiecie 10kg niedowagi... moze uda mi sie zatrzymac wymagana wage po ciazy??...

Dobra Mamuski to ja wam z calego serduszka zycze by wasze wagi zatrzymaly sie na tych chcianych numerciach :*!!!!

Ja na początku ciąży bardzo się przejmowałam moją wagą i tym, ze tak szybko tyję. Myślę, że na pewno dojdę do +20 kg, ale coraz mniej się tym martwię. Dlaczego? Po pierwsze moje BMI na początku ciąży było bardzo prawidłowe, w dolnej granicy prawidłowej wagi. Po drugie - co miesiąc badam cukier, robiłam też krzywą cukrową, zamierzam za miesiąc zrobić kolejną. Wyniki mam w tym zakresie idealne.

Lekarz mówi, że na jego oko moje tycie związane jest z kiepskim metabolizmem i dopóki nie mam zagrożenia cukrzycą ciążową wszystko jest ok.

Poza tym, na Boga, jestem w ciąży!!! Mam prawo przytyć i mieć duże dupsko.;-)
Nie dajmy się zwariować - jasne, trzeba mieć umiar, ale nie można dokładać sobie dodatkowych stresów bo się przytyło. Odchudzać się będę od kwietnia.

Dobra, dobra, wystarczy o tych kilogramach, bo mam dola... Przed swietami mialam +10, do teraz na wage nie stanelam, bo mam stracha.
Wlasnie rozmawialam z mama na skype i tez mnie pyta ile przytylam. U mnie to rodzinne przytyc duzo - mama z siostra w ciazy przytyla 28 kg, ze mna 34.
Wychodzi na to, ze jak sie zamkne w +20 bedzie sukces :no::no::no:

Poza tym, na Boga, jestem w ciąży!!! Mam prawo przytyć i mieć duże dupsko.;-)
Nie dajmy się zwariować - jasne, trzeba mieć umiar, ale nie można dokładać sobie dodatkowych stresów bo się przytyło. Odchudzać się będę od kwietnia.
Madrze piszesz!!!!!!!!!!
Ostatnio tez sie zaczelam tak nastawiac.
U mnie tez nadal BMI w granicy, i jeszcze troche nawet "zapasu" jest, wiec moze nie jest tak zle.

W ostatecznosci - kupie taki tshirt i tyle :-D:-D
Zobacz załącznik 193153

reklama
Do góry