reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Kurcze, większośc z was albo jest zmęczona, albo piersi bolą, albo mdłości, tylko ja jestem jakaś taka wogóle bezobjawowa... Ale czy wszystko dobrze okaże się dzisiaj na usg:-)

reklama
ja nie wiem,bo my M jeszcze sie nie kochalismy od kiedy wiemy,ze jest fasolka jakos tak,ja ciagle sie zle czuje,a M troche sie obawia,bo w ostatniej ciazy plamienie sie wlasnie zaczlo po wspolzyciu i jakos tak mam teraz miezane uczucia chociaz moj gin mowi ze nie ma przeszkod tylko mamy za bardzo nie szalec:),no i jak bole podbrzusza to tez nie ale na szczescie na razie ich nie mam

Nie kochaliscie sie jeszcze? :szok::szok::szok: Niezli jestescie
:szok::szok::szok:

Kiedy dokladnie zaczelo sie plamienie w poprzedniej ciazy?
:baffled::-(

Kurcze, większośc z was albo jest zmęczona, albo piersi bolą, albo mdłości, tylko ja jestem jakaś taka wogóle bezobjawowa... Ale czy wszystko dobrze okaże się dzisiaj na usg:-)

Nic tylko pozazdroscic
:-D

olapolap my tez sie nie przytulalismy od momentu jak sie dowiedzialamz e ejstem w ciazy. Ale u mnie lekarz zakazal. Plamilam, bylam 10 dni w szpitalu....I jest duzy strach...I nie szybko sie zapowiada by lkarz pozwolil.Ale moj polowek jest cierpliwy i nawet nie jeknie

ach w ostatniej ciazy to mialam od samego poczatku jakies niezgodnosci mialam innego lekarza niz teraz i troche zaluje,no ale czasu cofnac nie idzie,a co do plamien to mi sie zaczely w czwartym -piatym tygodniu w sumie nie wiem,bo kazdy lekarz mowil co innego w szpitalu tez co innego,a poronienie nastapilo w 5-6 tygodniu po 6 dniach plamien,raz gin widzial serduszko raz go nie bylo wogole i tak mialam od samego poczatku same stresy

olapolap my tez sie nie przytulalismy od momentu jak sie dowiedzialamz e ejstem w ciazy. Ale u mnie lekarz zakazal. Plamilam, bylam 10 dni w szpitalu....I jest duzy strach...I nie szybko sie zapowiada by lkarz pozwolil.Ale moj polowek jest cierpliwy i nawet nie jeknie

No tak, skoro plamilas to rozumiem... Ja na razie nie plamie, ale ten bol mnie zaniepokoil...

ach w ostatniej ciazy to mialam od samego poczatku jakies niezgodnosci mialam innego lekarza niz teraz i troche zaluje,no ale czasu cofnac nie idzie,a co do plamien to mi sie zaczely w czwartym -piatym tygodniu w sumie nie wiem,bo kazdy lekarz mowil co innego w szpitalu tez co innego,a poronienie nastapilo w 5-6 tygodniu po 6 dniach plamien,raz gin widzial serduszko raz go nie bylo wogole i tak mialam od samego poczatku same stresy

Przykro mi
:-(

hej ja w pierwszej ciazy przez pół roku mieszkałam z tesciami, nie zazdroszcze :D, co do wyników to ja oddawałam je zawsze przy nastepnej wizycie chyba ze lekarz zaleci inaczej, qwtedy napewno by powiedział o tym, podrawiam

tak mi sie wydawalo, ale nie mialam pewnosci. dzieki :-)

jutro, albo piatek pojde do laboratorium... nie cierpie pobierania krwi brrr ale czego sie nie zrobi dla dzidzi...a to dopiero poczatek :-)

tak mi sie wydawalo, ale nie mialam pewnosci. dzieki :-)

jutro, albo piatek pojde do laboratorium... nie cierpie pobierania krwi brrr ale czego sie nie zrobi dla dzidzi...a to dopiero poczatek :-)

Oj jesli zaszlas naturalnie, to rzeczywiscie dla Ciebie dopiero poczatek pobran krwi
:-D

Od kiedy się dowiedziałam o ciąży czyli jakieś 2 tygodnie temu, już 5 razy miałam pobieraną krew.... wrrr.... też tego nienawidzę.

Witam dziewuszki...Ja juz po badanich..
Najpierw mialam Usg razem z biciem serduszka...Rytmicznie puka jak dzwon.Bejbi zwiekszylo sie od piatkowej wizyty dokladnie o 5 dni czyli prawidlowo...Fasolinka a juz 8.8 cm...Jeszcznie nie ma centymetra a mamusie meczy oj meczy, potem mialam wywiad z pielegniarka-polozno, wypytywala sie o mnostwo rzeczy, potrwalo to chyba z 40 minut albo i lepiej...Dostalam teke a w niej wiele potrzebych ulotek, ksiazeczek itp.Zaczynamy od 59....a w poprzedniej ciazy od 55...czas robi swoje...heheheheheh
Potem mialam pobieranie krwi na:
grupe krwi
tarczyce
Hiv
rozyczke
jakies na nerki ale nie wiem dokladnie jak to po polsku sie nazywa
wiadomo ogolnie morfologia
i cos tam jeszcze bylo ale nie pamietam....
A jak u nas w Polsce jest, opisujcie azebym miala porowanie czy nie jestem do tylu ze wszystkim...
Cyce bola tylko przy dotyku...głod doskwiera co 30 min.....Ogolnie zbladlam i wygladam jak bulwa od ziemniaka...

reklama
Witam:)ja już po drzemce kurna zasypiam na stojąco ograniczam picie kawy dziś rano nie piłam i może dlatego...w poprzednich ciążach skakałam a teraz się strasznie męczę nawet przy gotowaniu..coś czuję,że fasolka da mi nieźle po kościach:-)..

Do góry