Dzieki kochane za mile re-powitanie
Katik, mam nadzieje ze juz nic Ci nie bedzie dokuczac i z dzieciatkiem wszystko bedzie git.
Z tym odpoczynkiem, to ja musze sobie jeszcze poczekac. Cala chata musi byc wysprzatana, bo dom przez kilka miesiecy stal pusty, zatem kurzu co niemiara. Nic to, jedna z przyjaciolek z Ensenady zapowiedziala sie z wizyta na luty. Ona ma totalnego krecka na punkcie czystosci, wiec pewnie odda sie zywiolowi
.
Chorobsko powoli odchodzi w zapomnienie, zreszta nie ma sie co dziwic przy takiej pogodzie - dzis slonce swieci jak szalone, nie ma ani jednej chmurki, a temperatura to rozkoszne 24º, szkoda tylko ze w nocy spadnie do 14º
Nie ma na co narzekac.
Miedzy sprzataniem, slodkim nicnierobieniem, siedzeniem w necie czy czytaniem jakich mniej lub bardziej bzdurnych ksiazek(choc ostatnio zabieram sie do ambitnego ¨Kalendarza Majow¨ po hiszpansku, wiec nie wiem czy bede miala na inne rzeczy czas), odnajduje sie w tutejszej rzeczywistosci. Jako ze nie mamy samochodu, duzo chodze. Jeszcze troche i strace wszystkie ciazowe kilogramy i kilka tych zbednych sprzed ciazy - haha jakze bym chciala...
Rozejzalam sie po sklepach z ciuszkami ciazowymi. Dziewczyny, tak jak marudzilam ze w Baja California nic nie mozna kupic, tak tutaj istne cuda, cudenka... moze uda mi sie namowic malza na cos ladnego. Chyba nie uda, ale warto sprobowac.
Dla Kostki widzialam genialne lozko. Ktos moze powiedziec ze nie jest ono bardzo glebokie, ale mi sie wydaje ok, zwlaszcza ze wiekszosc tutejszych lozeczek ma taka sama glegokosc. Lozeczko to ma metr szerokosci i okolo 1,5 dlugosci, wpasowane (wraz z dwoma stoliczkami nocnymi, na ktorych mozna umiescic przewijak) jest w pojedyncze lozko doroslego rozmiaru. Jak dziecko wyrasta, zdejmuje sie ta dziecinna czesc, kupuje materac i juz normalne lozko gotowe. Genialny zestaw, absolutnie genialny. Cudo to wykonane jest z wisniowego drewna i kosztuje $5000 pesos (lozeczko dziecinne to wydatek rzedu $3000, pojedyncze lozko kosztuje okolo $2500 i te szfeczki to wydatek okolo $1500, wiec kupujac ten zestaw zaoszczedzamy 2000). Jesli znajde gdzies zdjecie to Wam wkleje.