reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Jestem mamuśki... przewiało mnie wczoraj -szalik i czapa nic nie dały -boli mnie szyja:confused2: zaraz nasmaruję się amolem i owinę szalikiem -dobrze ze gardło i ucho bez zmian:-) Wizyta u dentysty zakończona pomyślnie -zero ubytków, zero próchnicy :tak:-kontrola jeszcze przed porodem i później podczas karmienia

Dagsila
a może Ty masz takie powołanie "czekanie";-) niektórzy muszą być nieszczęśliwie zakochani np a niektórzy muszą czekać -u mnie to tak jest że jak za długo siedzę z myślą że zaraz ma coś być/ ktoś przyjść to się czymś zajmę i albo przegapię film albo ktoś czeka na mnie:tak:

Magda ciosek
ja jako dziecko byłam podczas ospy pomalowana w myszki słoniki albo słoneczka:confused2::confused2: mój tato miał wizje artystyczne i łączył kropki:confused2: al edo dziś to pamiętam:-)

Justa24 no dokladnie wielkie z grubą skórą a w środku trochę radości:-p

Aga002
bo Twój chłopak ma 10 lat -to laptopik i łóżeczko -ja współczuję tym mamusiom z małymi brzdącami -dżizas podziwiam:tak: ja chyba dołączę do grona "jedno po drugim" bo po 10 latach to nikt mnie na dziecię nie namówi;-)

Wronka ja ostatnio na imprezie rodzinnej śliniłam się na białe wino:confused2: aż teraz ślinotoku dostałam -to jak na diecie -myślisz o tym co zjesz jak dieta się skończy... tak ja myślę co wypiję:sorry: i skończy się na tym że padnę po szklaneczce piwka:confused2:

Katik mnie też zaczyna boleć jak tak Cię czytam:-p tylko nie wiem czemu tylko po prawej stronie :eek:

Waniliowa
jakiś nieludzki ten kardiolog:eek::eek::eek: na ciężarną krzyczeć:sorry: u nas nie ma wymogów co do terminu rozpoczęcia szkoły -że kwiecień w lutym -ale ja sama tak wzięłam -akurat 30 tc a wcześniej musiałabym w 23 tc zacząć -za szybko

Aniam pojemnik na wynos żeby zjadł na miejscu chyba:-D:-D:-D otworzyć i poprosic o bitą smietanę, polewę i ciasteczko na wierzch -no wtedy to mooooże byłoby ok

Aga2010 no tak w domu nie ma czasu ale w pracy:-D:-D:-D:-D znajdzie się chwilka na 23 strony bb:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Amorek52 no to bierz siostrę albo przyjaciółkę:-D:-D:-D ja tam sama nie pójdę -nawet jak mi się S rozmyśli -mam taką jajcarę znajomą i to po dwóch porodach -więc byłoby bombowo:-D:-D:-D

Mamusia87 hahahaha GRATULUJĘ DZIEWCZYNKI hahaha no ale opis bombowy -faktycznie wstydnisie -wiedziała co zasłaniać:-D:-D:-D:-D:-D

Aniez no to trzymam kciuki oby tak dalej:tak::tak::tak: dzielny maluch

Kwiatuszku a co u Ciebie??? kiedy idziemy podglądać maluszka;-)

Ewka84
a tak!!! taka nasza propozycja:tak: Alicja:-D ja pytam bo może to śmieszne ale mój S czeka na operację przegrody -zostaly już TYLKO 3 lata a Jemu coraz gorzej się oddycha:-( i w nocy mu duszno i okna chce otwierać -a to przez to Jego zatykanie nosa i już staram się wymyślać sposoby żeby mu trochę ulżyć...

Ella1 ja się zastanawiam czy za mało roboty nie mam:-D:-D moją babcię to nic nie bolało przy czwórce dzieci:confused2: chyba czasu na to nie miała;-)

Ba niestety nie wiem:no:

Kamisia
a ja od 3 dni właśnie mniej -pewnie znowu bebzun urósł i się miejsce zrobiło:tak: ech trzeba się cieszyć tymi mocnymi kopniakami bo za chwile macica urośnie i znowu słabiej będzie czuć:-(

Ilonka1985
wojny nie bedzie:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Kici69
zdążymy z tymi kursami -luz -a nawet jak nie to skrót zaliczymy na porodówce:-D:-D:-D:-D

Dziewczyny co mi drga w brzuchu:eek::eek::eek::eek::eek::eek: dziwne uczucie -można na siłę porównać do drgania powieki ale w brzuchu:eek::eek::eek::eek::eek:

reklama
dziewczyny mam głupie pytanie... czy zmieniacie swoje suwaczki jeśli termin wg USG wam odbiega od terminu wg OM ??

dziewczyny mam głupie pytanie... czy zmieniacie swoje suwaczki jeśli termin wg USG wam odbiega od terminu wg OM ??

Nie bo to się ciągle zmienia -i nie raz jeszcze się może zmianić. A lekarz i tak zawsze pyta o termin według OM

13x13 :-) najwyżej dokończymy kurs drogą korespondencyjną na forum :-D

dokładnie tak:-D:-D:-D:-D i tak więcej tutaj będzie gadania o tych poglądach szkół niż tam się dowiemy

kici ja zostawiam wg om, a to i tak na każdym usg moze być inny termin, a dzidzia sama wybierze:) stawiam że moja tak termin om do +3dni:-)

13x13 malutka pewnie miala czkawke:-)a czemu dopiero za 3 lata operacja?? nfz??

dagsila korzystaj bo pożniej zamiast męża pierwsze bedzie sie dziecię budzic i zamiast sie tulić trzeba wstac, przepieluchować i nakarmić:)

kamisia jak Ci się mieszka na nowym miejscu??

kici ja zostawiam wg om, a to i tak na każdym usg moze być inny termin, a dzidzia sama wybierze:) stawiam że moja tak termin om do +3dni

kamisia jak Ci się mieszka na nowym miejscu??

Mieszka mi się baaardzo dobrze:-)urządzilam wszystko tak jak sobie wymyśliłam i już się zadomowiłam.Najbardziej teraz lubię siedzieć w mojej ogromnej kuchni- siedzę przy stole, przyrządzam jakieś jedzonko i oglądam TV:-D:-D:-D
W sobote planujemy pomalować Antosiowy pokoik i trochę tam ogarnąć bo póki co mamy tam niezły sajgon. Łóżeczko i kołyska na środku pokoiku, mata gdzies w koncie, przewijak na lampie...aaacchhh:-)jak ja bym chciala żeby tam już było tak pięknie

Witajcie Girls!

Mamusia-coreczki serdecznie gratuluje :-)

Dziewczynki,a moze wiecie co sie dzieje z Paulka90?Bo jakos jej nie bylo od przedwczoraj,a wiem z forum ze miala jakies problemy zdrowotne...Ma ktoras z nia kontakt?

ba1983 pisałam do Paulki :-)
skończył się jej limit na internet. wszystko u niej dobrze, dziękuje za troskę. odezwie się niebawem :rofl2:

Witajcie kochane ja dopiero wróciłam bo byłam pozałatwiać pare spraw , wykąpałam się i na 16.40 do lekarza mam nadzieję że wszystko jest dobrze i że dzidzia pokaże co ma między nóżkami i już będziemy wiedzieć na 100%:-):-). Jak tylko wrócę to dam wam znać:-):-)

Witajcie kochane ja dopiero wróciłam bo byłam pozałatwiać pare spraw , wykąpałam się i na 16.40 do lekarza mam nadzieję że wszystko jest dobrze i że dzidzia pokaże co ma między nóżkami i już będziemy wiedzieć na 100%:-):-). Jak tylko wrócę to dam wam znać:-):-)

czekamy:-)

powodzenia

reklama
czesc Dziewczyny,
mnie na szczescie bole jakies powazne nie dopadly (jeszcze), ale za to dostalam przeziebienie w prezencie :wściekła/y: Narazie tylko katar i gol bardla, ale i tak mecze sie strasznie (nie tak strasznie-strasznie, bo moglobyc duzo gorzej, ale i tak czuje sie nienajlepiej). Pije hebr z cytryna, mleko z miodem i czosnkiem, do tego jem czosnek i cebule. Cos jeszcze moge robic, zeby sie tego cholerstwa pozbyc zanim mi sie na cos przerzuci? (bo niestety juz 3 lata z rzedu mialam zapalenie oskrzeli w okolicach Bozego Narodzenia).
A poza tym, to w pt mam obrone i boje sie strasznie:-( Denerwuje sie jak glupia, chociaz wiec ze w "moim stanie" nie powinnam, ale nic na to nie poradze- na mojej uczelni zdarza sie, ze oblewaja ludzi na obronie:wściekła/y: i wtedy jest powazny problem:crazy:

Do góry