reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

dzień dobry wszystkim w ten piękny grudniowy poranek :-) wpadłam tylko na chwilę, żeby się pochwalić wczoraj byłam na USG będę miała CÓRECZKĘ 450g termin na 14 kwietnia, moje przeczucia się nie sprawdziły ale i tak jestem przeszęśliwa. Wstydnisia cały czas zasłaniała buźkę rączkami ale za to nóżki pięknie rozłożyła moja modelka :-):-):-) mój M fajnie posumował całe USG " U prawdziwego zucha pierwsza dziewucha" ;-)

gratuluję!!

u nas juz lepiej, katarek przechodzi powoli, mały nie marudzi więc jest oki:)

mnie na szczęście do żadnych piffków/winków nie ciągnie:-)

13x13 Alicję na liście widziałam:) a na katarek to sobie psikamy sól morską, oczywiście odciągamy i maść eukaliptusowa smarujemy na śpioszkach, poza tym hektolitry picia i moczone w rumianku pieluchy/ręczniki w pokoju żeby nawilżać powietrze

amorku
odpoczywaj, też już nie raz przetestowałam na własnej skórze ze powinnam się oszczedzać, ale jakoś tak ciągle o tym zapominam...

aga2010
dobrze pamiętam że się 12.12 bronisz??

reklama
Mamusia- Gratuluję Córeńki!!!! :-):-):-)

Poza tym Dzień dobry Dziewczynki :-D

Przykro mi, że chorujecie i że Was boli to kroczę, to krzyż, albo inne przypadłości...:-( ale chyba to poprostu taki czas, że co chwila nam się coś dzieje... U mnie niec nie boli poza tym nieszczęsnym brzuchem- choć ostatnio i tak jest lepiej :-) wczoraj za to tak mne gniotło przy pępku :eek: no i zgaga od paru dni zaczęła mi dokuczać:confused2:- to tak au mnie nowość, ale wiem, że to norma więc to mnie nie martwi;-) jakby nie ten brzuch to byłoby super...:tak:

Dobra uciekam, bo mam trochę rzeczy do zrobienia...:tak:
Miłęgo dnia Kochane :-)

Dzień doberek dziewczynki:-)
Wstałam, najadłam się więc czas rozpocząć jakieś przedświąteczne porządki- ale jakoś mi się nie chce:wściekła/y:Mój mały dawał wczoraj wieczorem czadu- już teraz czuje go każdego dnia:-)ale to cudowne
Aaaaaa mamusiu- GRATULUJE KSIĘŻNICZKI

Całuski dla Was i miłego dzionka;-)

Witam dziewczynki!
Tak sobie patrze na liste atu mamy juz dziewczeca przewage!!!! LADNIE, LADNIE
Sisiorki przestaly wyrastac, hihihi.
Mamusiu, gratuluje coruni!
Cala reszte kobitek serdecznie pozdrawiam i tule brzuszki.
Dzis mam wizyte o 17....Trzymajcie kciukaski!

dzien dobry:-)

niedawno wstałyśmy:tak: i moje dziecko juz pozarło pół paczki cukierków czekoladowych:-D:-D:-D człowiek tylko sie odwróci na chwile i juz taki mały smyk coś psoci;-)

a w ogole to miałam noc z przebojami, moj kot najadł sie surowej dziczyzny i poczul zew lasu biegajac i obijac sie o drzwi.. tesiowa o północy postanowiła zaczac sprzatanie i napieprzala miotła o kafelki i wszytkie meble w kuchni, która jes odgrodzona sciana od mojej sypialni... noł koments
a na koncu moj najukochanszy K. sie przebudzil i na amory mu sie wzielo, wiec zasnelam "wyczerpana":-D ok 2 w nocy... no ale czlowiek po takich nocnych tulańcach to jak za gówniarza sie czuje;-);-);-)

no i dzisiaj mam K. przez całe popołudnie tylko dla siebie, wiec nie radze nikomu podchodzic do nas i zawracac dzis głowy.
i sie taki mis przytulaczek zrobilam, tylko bym sie tuliła do K. i na szczescie on nas tez tuli, jeszcze kota tez tulimy i mamy nasz rodziiny uscisk:-)

buziaki

miłego dnia:-D

No i narobily mi ochoty na truskawki... A dopiero wczoraj moj brzusio wciagnal caly pojemniczek :zawstydzona/y:

Boli mnie w pachwinach czy w kroczu... Juz ledwie chodze. To taki sam bol jak w tym nieszczesnym przelomie 19 i 20 tygodnia... Tylko teraz chyba bardziej boli :no:

ja wczoraj kilka razy miałam ból podobny do kolki... raz z jednej raz z drugiej strony promieniująco do dołu brzucha... zauważyłam to jak za dużo szłam...

ojjjj,tak...winko jak najbardziej...ale n arazie mój kochany mężulek mi soku z marchwi zrobił,bo kardiolog mnie dziś ochrzanił,że taka to niby moja morfologia słaba.i że pierworódka w 5 miesiącu to powinna mieć wzorcowe wyniki krwi;-);-);-) i mam nakaz zaprzyjaźnienia się z burakami i marchwią...
ale najważniejsze-dostałam papierek-nie ma przeciwskazań do porodu sn......jeszcze tylko neurolog i okulista.z nimi nie pójdzie tak łatwo....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

JUŻ JUTRO O 18 USG ...JUŻ NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ...

waniliowa to mamy o tej samej porze USG :-) ja też dzisiaj o 18

kochane a ja jestem padnięta, wycieczka do olsztyna mnie wymęczyła, wóżków bliźniaczych tak dużo jak szukać igły w sianie. Mamy juz pewien typ, ale sama nie wiem, potem byliśmy w KFS ale sie nażarłam, ale jak wróciliśmy musieliśmy isc do szkoły rodzenia. Dzis zwiedziliśmy porodówki i cały oddział. Nawet, nawet. Juz wiem ze mąż nie bedzie przy porodzie, on jak słuchał o samym porodzie to jzu mu było nie dobrze, wiedziałam jak sie meczył, a teraz sie z niego nabijam, ze co ja bede musiała znieć. Położna jeszcze sie podpuytała lekarzy co do moich bóli krocza, jedynie co mozna zrobić to tylko leżęć i podkładac poduszkę pod miednice, po prostu rozszerza sie wszystko. POwiedziała ze współczuje, ale to czeste u osób które maja tyłozgięcie. potem jeszcze zakupy były i jak przyszliśmy do domku to byłam skonana. wiec zmykam do łozeczka

ticker.php

amorek, jeśli chcesz zaoszczędzić to polecam Ci allegro... tam można naprawdę okazyjnie kupić wózek dla bliźniąt, używany albo nowy - wiem, bo moja teściowa na samym początku ciąży była przygotowana i na taką ewentualność.

ja też już chciałam zacząć chodzić do szkoły rodzenia,ale niestety dopiero w lutym pójdę...w szpitalu,w którym będę rodziła zajęcia dla kwietniówek rozpoczynają się dopiero w lutym:-:)-:)-( a jeśli się maluchowi pospieszy to nici ze szkółki:wściekła/y:

znów będę przewracała się z boku na bok pół nocy:tak::tak::tak: a mąż już dawno śpi-wstaje bidak o 4.30:no:

waniliowa, ja też idę w lutym dopiero i to pod koniec. znajoma położna powiedziała, że dla ciężarnej z terminem na kwiecień to najlepszy termin aby była świeżo po kursie jak urodzi (jeśli to jej pierwsza ciąża)

reklama
dzień dobry wszystkim w ten piękny grudniowy poranek :-) wpadłam tylko na chwilę, żeby się pochwalić wczoraj byłam na USG będę miała CÓRECZKĘ 450g termin na 14 kwietnia, moje przeczucia się nie sprawdziły ale i tak jestem przeszęśliwa. Wstydnisia cały czas zasłaniała buźkę rączkami ale za to nóżki pięknie rozłożyła moja modelka :-):-):-) mój M fajnie posumował całe USG " U prawdziwego zucha pierwsza dziewucha" ;-)

mamusia87 GRATULUJĘ!!! ja wg USG mam termin na 13/04 więc podobnie mamy :-D

Do góry