reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

też powinnam iść do dentysty... ale nie mam weny... poza tym mój gabinet gdzie czasami chadzałam jest taki kawał drogi zarówno od pracy jak i od domu... heh...

a co do mojej pracy, to niestety nie jest tak łatwo :p nie tylko moja szefowa mnie zawala ale całe biuro... tak to jest jak Cię przenoszą na stanowisko sekretarki biura...

reklama
jakoś nie mam zaufania to takich machin piekielnych, dietka+ćwiczenia+ dobry kremix zdecydowanie wystarcza mi do szczęścia i też można wszystko:) a po porodzie i karmieniu czyli 4 mcach zostało mi tylko 2 kg 'ciażowe' i 5 z rzucania palenia, 30 samo zniknęło, mam nadzieję że teraz też tak będzie... tzn nie muszę puchnąć i wody sobie trzymać na czarną godzinę, bo sam tłuszczyk mi jakoś strasznie nie przeszkadza, ale te nogi od kolan w doł to masakra była, jedyne buty jakie mogłam nosić to sandały meskie 2 nr większe, zapinane na rzepa żeby się tylko trzymało:-(
ja przytyłam 20 kg i 5 miesięcy po porodzie miałam własne wesele :) nie byłam jeszcze zupełnie w formie, ale nie było najgorzej
po roku i 2 miesiącach karmienia piersią, plus dorywczo aerobik plus orbitrek (a propos POLECAM TEN SPRZĘT, zakupiłam i nie żałuję, zaraz po połogu na niego wsiądę) zrzuciłam 22 kg!!!
czyli o 2 wiece niż trzeba było
teraz za to w takim tempie rosnę ze nie mogę już się doczekać tego orbitreka

chodziło mi właśnie o wózek z rozkładanym siedzonkiem przecież nie z jakimś pozakręcanym bez przesady ;-)ja swojego syna nawet mało razy do fotelika wkładałam jak był taki mały bo się bałam o kręgosłup.A co myślicie o tych chustach ??dobre to jest czy może jakoś zaszkodzić??

a ja myślałam, ze to o foteliku mówiłaś, ze zamiast gondoli, ja bym do spacerówki nie włożyła dziecka poniżej 6 miesięcy, wolałabym już do fotelika

ewcia , masz racje, ale niestety nie każdy ma tak dobrze. Mi z 35kg na plus po porodzie i karmieniu (9m-cy), zeszło tyko 20kg. ta 15 sie mnie trzymala i za cholere nie chciała puścic:wściekła/y:. Po około 2,5 roku zeszło następne 5kg. Jednak nad ta nieszczęsną 10 to już musialam się namęczyc żeby zgubic. Dużo wyrzeczen mnie to kosztowało, ale sie oplacalo...heheh. Jednak dojście do wagi sprzed ciązy zajęło mi 4 lata, a takiej Cichopkowej pare m-cy:sorry:.

to się nazywa siła zaparcia, jesteś dla nas wszystkich świetnym przykładem na to, że nei ma co się na zapas martwić, ważne by dzieciaczki były zdrowe a kilogramy jak się chce to się zrzuci, tylko tego "chcenia" nam trzeba :tak::-)

No niestety nie jest to pod Warszawą a pod Poznaniem dokładnie 80km od Poznania a 30 od Leszna :tak:

o to jestesaniołkiem ma do Ciebie blisko (właśnie co u niej?),
no i ja też w sumie jak się uprzeć to bym dojechała :) może kiedyś...?
:-)

my już po...:tak::tak::tak:
no i będzie dziewczynka :-D:-D:-D:-D
z dzidzią wszystko ok i jest o tydz. młodsza wg usg ...
13x13 a jak tam u Ciebie?

gratulacje!!! będzie śliczna gwiazdeczka

Witam po dość długiej nieobecności :zawstydzona/y:
Jutro postaram się was nadrobić a dziś tylko informuję ,ze będzie .....
chłopak

gratulacje!!! co dwóch chłopców to nie jeden :-) super
a jak Patryk? zadowolony?

Boże co ja sie mam przez ostanioe 2 dni, dzis jest juz o wiele lepiej, znów mnie boli podbrzusze, krocze niesamowicie, ciągle leże i nie mam siły na nic. Nawet prze4wracanie z boku na bok jest bolesne. Małe daja popalic w nocy, a od 7.00 rano ktoś remontuje za ścianą. Masakra. Do tego wczoraj wiecorem zażyczyłam sobie koktajlu truskawkowego, mąż mi zrobił, ja wypiłam był przepyszny,a 2 godziny później jak sie źle zaczełam czuc, słabo, gorąco i wylądowałam w kibelku. I było po koktaju, maż sie przeraził troszkę i przygotował mi koło łożka miseczke na wszelki wypadek gdybym nie dobiegła. Dziś jest lepiej, ide popołudniu do szkoły rodzenia, może podpytam sie co z tym bólem krocza, bo wizytę u lekarza mam za tydzień.

ticker.php

Dziewczynka -nasza kochana zdrowa księżniczka:-D:-D:-D:-D:-D:-D Zbadana na wszystkie strony -buźka piękna, kostki, serduszko, żołądek ach same wiecie wszystko ej przebadali -ziewała, śmiała się, machała rączkami:-):-):-):-)

No i mój S jest prze szczęśliwy:-):-):-):-) już mówi jak to będzie strzegł swojej królewny i jak tak może być że kiedyś zjawi się jakiś frajer i mu ją zabierze:-D:-D:-D jest boski:tak::tak::tak::tak:

Dzisiaj już nie mam siły pisać -dziękuję dziewczyny za zainteresowanie:tak: badanie profesjonalne -Pani doktor też. Tylko opóźnienie prawie 2h nas wykończyło -ale jak skwitował S -warto było:tak:

super gratuluję!!! już widzę tego Twojego S jak będzie koło niej skakał, z tego co piszesz to ma taki charakter jak mój K, a on za Hanią tak lata, że ona naprawdę czuje się jak Księżniczka, ciekawe jak to będzie jak ona zniesie to, że pojawi się drugie i Tatuś się będzie rozdwajał w zabawach...

zdradzisz nam jakie wybraliście imię?

:-:)-:)-( to chyba tylko ja zostałam z Niewiadomym w brzuszku...
ehhh,zazdroszczę wam i wszystkim serdecznie gratuluję:-):-):-)

nie prawda bo ja też jeszcze zostałam, mimo, że mam termin na 5 kwietnia, to już teoretycznie dawno powinnam wiedzieć, no i Gosia76...

Katik z całym szacunkiem ale ta różowa choinka jakoś się mi nie widzi :no::-)

Amorek52 mnie też cały czas boli krocze. Czytałam, że to rozciągająca się macica i miednica. Pytałam też mojego gina i powiedział, że to normalne. Że lepiej jak teraz już mnie boli bo potem najgorsze jest takie rozciągnięcie naraz. A może ty się dowiesz coś więcej to pisz. Nie powiem, ale uciążliwe to jest bardzo:-(

ja chodze prywatnie do gina od samego poczatku i to wlasnie moja doktorka mnie wysyla na badania :tak:

na NFZ jest podobnie, tylko nie placisz...ale podejscie lekarzy jest juz inne.
bylam raz na poczatku ciazy w przychodni i po tej wizycie uznałam, że to był moj ostatni raz u tej pani

jakby była mowa też o moim przypadku. Jedna wizyta na nfz i jestem tak zniechęcona że omijam tą panią ginekolog szerokim łukiem.

U mnie dziś szaro za oknem, wietrznie i troche chłodno w porównaniu z dniem wczorajszym. Noc miałam dzisiaj super bo chyba tylko raz się przebudziłam, normalnie sukces.
A wczoraj zadzwoniłam do koleżanki bo dowiedziałam się że jest w ciązy, no i gadalyśmy prawie godzinę, a co się okazało, że chodzimy do tej samej pani doktor i we dwie idziemy do niej jutro :-D normalnie świat jest taaaaaaki malusi czasem.

Witam Ciezaroweczki
Dawno sie nie odzywalam bo cos sie ciagle dzieje i nawet nie mam czsu do was zajzec za co z bardzo przepraszam,a tez za dluga historia żeby opowiadac ,po za grypa wszystko wpozadku jakos ciagniemy do przodu ,wczoraj mialam kolejny scan i na 70% corcia tak się ciesze bo to spełnienie moich marzen.Po za tym dzidzia rosnie i ma się dobrze.
Widze ze u was tez już widac brzuszki ,super rośniemy kochane ,rośniemy az milo popatrzec.
Pozdrawiam wszystkie mamusie i brzuszki odezwe się wkrotce,buziaki

basia0412: gratuluję synusia!!! :-)
maupko: szczęśliwej przeprowadzki i szybkiego powrotu na łono naszego forum :-)

Maupa - wracaj do nas szybko . A mozesz wysłać na priva jakiś numer kom ? Zawsze moze jakiegoś eska od czasu do czasu można napisać żebyśmy wiedziały co u Ciebie .

a ja mam taki pomysł, żeby jedna osoba, ta która często odwiedza forum i ma termin na koniec kwietnia podała na zamkniętym wątku swój numer kom, na wypadek gdyby któraś z nas musiała wylądować w szpitalu, czego oczywiście nikomu nie życzę, albo jak już się zaczną porody, to wtedy ślemy smsa do tej osoby i ona daje znać na forum,
co o tym myślicie?
my tak miałyśmy na wątku Hani

reklama
a ja mam taki pomysł, żeby jedna osoba, ta która często odwiedza forum i ma termin na koniec kwietnia podała na zamkniętym wątku swój numer kom, na wypadek gdyby któraś z nas musiała wylądować w szpitalu, czego oczywiście nikomu nie życzę, albo jak już się zaczną porody, to wtedy ślemy smsa do tej osoby i ona daje znać na forum,
co o tym myślicie?
my tak miałyśmy na wątku Hani

na zamknietym jest juz cos takiego :-)

Do góry