reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Cześć dziewczyny ja dzisiaj później bo długo spałam i nim przeczytałam co naskrobałyście od wczoraj to juz się zrobiło ciemno:-D
Dzisiaj mam lepszy dzień ale o tym na końcu:tak:
Wronka zazdroszczę ci twojego apetytu :-D

Kati w Lesznie z którego pochodzę też jest dziewczyna po cesarce która zachorowała na tę grypę.Dzieciatko jest zdrowe ale ona nada walczy o życie.Mam nadzieje że wyjdzie z tego.
Co do surogatek to w dzisiejszych czasach juz nic nie jest w stanie mnie ździwić.Jak mozna mówić że dzieciątko które w sobie nosisz jest ci całkiem obojętne:szok:

Elma dobry pomysł z ta płytką.Ja też chodziłam juz do szkoły rodzenia więc teraz raczej zrezygnuję ale techniki oddychania warto sobie przypomnieć:tak:

Kwiatuszek pregnet witam i gratuluję 6 miesiąca:-)

Ella ja mam to samo.Budze sie jak chłopcy idą do szkoły a potem zasypiam i mogę tak spać do południa:-D
Mycha 30 witaj w kubie niskociśnieniówek.Daj znac co po wizycie no i trzymam kciuki za dentystę:tak:
13x13 wracaj i daj znać co mądrego sie dowiedziałaś:-)
Amorek no to dają czadu twoje maleństwa.W moim bloku tez jest remont klatki schodowej i panowie tez raczej nie należą do tych cichych:-D
Martucha 28 witam po długiej nieobecności i gratuluję córeczki bardzo bardzo:-)
Ewka 84 miłej nauki i nie dziwię się że ci sie nie chce w taka pogodę

Waniliowa wszystko będzie dobrze.Zawsze możesz się wygadac przed nami to też rodzaj terapi;-)
Paulka 90 mnie tez czesto boli głowa ale ja mam poprostu masakryczne migreny:no: Jak masz w domku Amol to możesz sobie posmarować skroń powinno trochę pomóc.Co do mdłości w samochodzie mi pomaga Lokomotiw do ssania.Ma w swoim składzie imbir.
Dagsila cieszę się że zdrówko wraca i apetyt też:-DGratuluję zdrowego podejścia do rozstepów:tak:
Karola biedna ty jesteś z tymi mdłościami.Przeslij mi je wirtualnie:-D
Studiująca mama trzymam kciuki za sesję:tak::tak::tak:

Aga 002 odezwij sie kochana mężatko z 11 letnim stażem coś cicho u ciebie;-) brakuje mi twojego poczucia chumoru:-D

No to doszłam do końca:rofl2::rofl2::rofl2:
Musze się wam pochwalić bo wczoraj bardzo się wzruszyłam kedy mój starszy synek wieczorem przytulił sie do mnie tak jak zwykle przed spaniem odsłonił mój brzuszek pocałował go i powiedział: wiesz co maleństwo nie wazne czy będziesz chłopczykiem czy dziewczynką bo ja i tak będę cię kochał i proszę cię nie spiesz sie do nas tylko grzecznie siedź sobie w brzuszku mówie ci to ja twój starszy brat:happy:Normalnie łezki mi stanęły w oczach:tak:
To na tyle .Miłego wieczorku dziewczyny:-):-):-)

reklama
Dziewczyny wklejam wam moje aktualne zdjęcia ogromnego apartamentowca mojej córci:-D

piękny brzunio

ja chodze prywatnie do gina od samego poczatku i to wlasnie moja doktorka mnie wysyla na badania :tak:

na NFZ jest podobnie, tylko nie placisz...ale podejscie lekarzy jest juz inne.
bylam raz na poczatku ciazy w przychodni i po tej wizycie uznałam, że to był moj ostatni raz u tej pani

mam podobne doświadczenia w tej sprawie

Dziekuje zaodp, mi zalezy azeby tylko badania robic regularnie ale u nas chyba nie mozna placic za mocz czy morfologie do badania wkoncu to nieduze miasto.
Dzis sie wszystkiego dowiem...
milego dzionka

a skąd jesteś Ilonka? Bo widzę, że niedaleko mnie, aj mieszkam teraz w szczecinie, ale pochodzę z małej miejscowości za Gryfinem, może jesteś gdzieś niedaleko :)

nie prawo, ale też studia wymagające czytania ze zrozumieniem, bo filologię polską

ja skończyłam te same studia :) :-)
przybij piątkę aniez :-D

gosienka76- trzymaj się dzielnie, na pewno wszystko jest w porządku, może to macica rosła, mój lekarz powiedział, że do 24 tygodni może tak boleć

kurcze gdzie jest jestesaniolkiem???
zaczynam podejrzewać, ze obraziła się po tych ostatnich potyczkach słownych z rudzią, bo pisała coś, że się żegna.. hmm????

nie oglądałam Teraz My, ale swojego czasu oglądałam dużo programów o surogatkach... powiem że wszystko zależy od punktu widzenia. nie każda kobieta zrzywa się ze swoim brzuchem w ciąży... poza tym weźcie pod uwagę, że często zdarza się tak, że surogatka nie jest genetycznie powiązana z dzieckiem. dawczynią jajeczka jest np siostra przyszłej matki, dawcą nasienia, przyszły ojciec albo inny przyjaciel rodziny, a surogatka jest tylko inkubatorem - myślę, że przy świadomości tego, ta kobieta nie nawiązuje aż takich relacji jak prawdziwa matka... co nie zmienia faktu, że ja bym tak nie umiała

zastanawiam się czy dzieci, które rodzą takie matki są inne ze względu na to, że nie czuły miłości kobiety, która je nosiła pod sercem,
tyle się mówi, ze dziecko czuje miłość matki, że ważne jest mówienie do brzuszka, głaskanie itp...
jak myślicie?

Mój wazy 13 a mąż do niemiec pojechał na tydzień ale jakoś nie sprawia mi problemu podniesienie go do wanny i wogóle noszenie.
u

wiadomo, że jak mus to mus, jak nie ma musu to ja się raczej w tej kwestii nie udzielam, mąż kąpie Hanię, a ja jej w ogóle nie podnoszę, do wózka wchodzi sama na krzesełko do karmienia też, trzymam ją tylko za rączki,
trzeba o siebie dbać,
wyobraź sobie jak wygląda 10 kg cukru, taka paka i jak wyglądałaby ciężarna, która to nosi,
12 kg to bardzo dużo :tak:

wreszcie nadrobiłam ten wątek, inne jeszcze nie :(
i z tego co widzę, to już 3 moje posty pod rząd
gdzie Wy jesteście cieżaróweczki
jutro będziecie mnie nadrabiać :) he he :-D

Witajcie kochane widze że nie ja tylko się dzisiaj czuje nie za dobrze nie wiem czy to ta pogoda tak działa czy co. Ja mam dalszy ciąg mdłości i oczy mnie bardzo bolą a na dodatek twardy brzuszek ale na to biorę magnez i nospę.
Widze że piszecie o sylwestrze my niestety mamy zakaz wyjazdu gdzieś dalej ze względu na moją zagrożoną w dalszym ciągu ciążę na salę też nie pujedziemy bo tańczyć nie będę a iść posiedzieć to mi się nie chce więc chyba zostaniemy w domku i zrobimy jakąś domową imprezkę a za rok sobie odbjiemy:-):-).
Kochane życzę wam miłego dzionka
KOCHANE MY MAMY DZISIAJ PÓŁMETEK MUSIMY TO JAKOŚ UCZCIĆ Z MĘŻUSIEM:-))

gratuluję półmetka!!! :-)
co do sylwestra to wyobraź sobie, ze ja po raz 3 będę go spędzać w domu i to nie na imprezie tylko tak w zaciszu, bo wszyscy zawsze idą gdzieś na potańcówki,
sylwester 2007 byłam w zaawansowanej ciąży
sylwester 2008 karmiłam piersią na taką skalę, że nie mogłam pójść potańczyć
no i sylwester 2009 znów jestem w ciąży :-)
mam cichą nadzieję, ze może za rok pójdę na jakiś wypasiony bal, ale bardziej obstawiam za 2 lata

Musze się wam pochwalić bo wczoraj bardzo się wzruszyłam kedy mój starszy synek wieczorem przytulił sie do mnie tak jak zwykle przed spaniem odsłonił mój brzuszek pocałował go i powiedział: wiesz co maleństwo nie wazne czy będziesz chłopczykiem czy dziewczynką bo ja i tak będę cię kochał i proszę cię nie spiesz sie do nas tylko grzecznie siedź sobie w brzuszku mówie ci to ja twój starszy brat:happy:Normalnie łezki mi stanęły w oczach

strasznie się wzruszyłam, fajnie meić takiego "dorosłego" synka :tak:

cześc dziewczyny troche mnie nie było i chyba nie dam rady nadrobic... bede siedziec i czytac ile tylko dam rade... :-)

jeśli chodzi o jestemaniołkiem to zrezygnowała z tego forum...

Dziewczyny mnie dziś tak głowa boli, że nie moge wstac z łożka... tylko w jednym miejscu z prawej strony nad skronią i jak sie ruszam to ból jest nie do wytrzymania :(
moje dziecko chyba ma własnie czkawke bo cos mi tak skacze w brzuszku dziwnie...
wczoraj odkryłam ze zrobił mi się rozstęp na pół cm na prawej piersi tak bardziej koło pachy...naszczeście tak to nie widac, ale i tak się załamałam i boje sie ze teraz sie juz zacznie i będą się jakieś nowe robic...:( do tego mam straszne mdłości znowu ale tylko w samochodzie hmm choroba lokomocyjna mi powraca? wczoraj w ostatniej chwili zdążyłąm na stacje..już sie bałam ze zabrudze pół samochodu... nie wiem jak ja zdołam dojechac do krakowa na sylwestra,...chyba nic z tego nie będzie...dziewczyny są jakies sposoby na takie atrakcje w czasie podróży?
a co tam u Was?? dobrze się czujecie? jak tam brzuszki się mają?

Na mdłości w aucie jest dobry lokomotiv najlepiej w kapsułkach, brałam w ciąży z Nadią. Co do rozstępów to na piersiach też mi wyszły takie koło pach po jednym o długości ok. 1 cm ale to już w pierwszej ciąży.

tak elma...dogrzebałam się do aniołkowego słowa''żegnam'':tak: jak się obraziła to trudno...mam tylko nadzieję,że u niej z malcem wszystko ok:tak::tak::tak:

źle się czuję.głowa mnie boli,plecy i miejsce pod cycuchami-może to żebra,ale pewna nie jestem...i znów kaszel, jeeeeju.................obym tylko się nie rozchorowała:-(

dziewczynki kochane,mam różne przejścia z lekami psychotropowymi...i wiem,że w ciąży nie chcę mieć z nimi nic wspólnego...ale co z melisą i lekami ziołowymi na uspokojenie???można je stosować?może którejś z was obiło się coś o uszy...

cześć dziewczynki :-) witam po dłuższej nieobecności nie było mnie od piątku a wy naprodukowałyście tu ładne kilkadziesiąt stron których nie uda mi się już nadrobić:szok:
Jakoś przez ostatni tydzień nie miałam kiedy do waz zajrzeć w weekend szkoła i andrzejki a od poniedziałku w pracy taki sajgon że ledwo na zakrętach się wyrabiam. A popołudniami chodzę na gimnastykę do szkoły rodzenia no i tak mi mijają te krótkie dni.
Pozdrawiam was grubaski ;-);-);-);-)

reklama
hej dziewczyny, nie bylo mnie tylko dwa dni... i juz tyle naprodukowane:szok: ale to fajnie jak sie gadka klei:-)
pozdrawiam wszystkie i kolorowych snow dzis wam zycze

Do góry